کد خبر: ۸۴۵۱۱۳
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۰
تعداد بازدید: ۶۲۵
فوق تخصص بیماری های ریوی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری، استراحت، مصرف مایعات، قرنطینه خانگی و رعایت بهداشت فردی را مهمترین نکات درمان و پیشگیری از انتقال بیماری برای افراد مبتلا و یا مشکوک به کرونا عنوان کرد.

برای مراقبت از بیماران مشکوک به کرونا در منزل به این نکات توجه جدی داشته باشیدبه گزارش خبرداغ، دکتر عابدینی با بیان اینکه با توجه به اپیدمی شدن بیماری کرونا ممکن است در هر خانواده یک نفر به ویروس آلوده باشد، اظهار کرد: به بیماران دارای مشکلات زمینه‌ای از قبیل بیماریهای قلبی و دیابت و یا بیماران تحت شیمی درمانی و یا مصرف کنندگان داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی، توصیه می‌کنیم اگر دچار تب بالا و علائم سرماخوردگی هستند حتما به پزشک مراجعه کنند.

چه کسانی به مراکز درمانی مراجعه کنند؟

وی ادامه داد: اما افراد عادی که مشکلات زمینه‌ای ندارند و دچار علائم سرماخوردگی از قبیل تب، سرفه و آبریزش بینی شده‌اند، فقط در منزل بمانند و با رعایت نکات بهداشتی مراقب باشند ترشحات بینی و دهانشان با سایر افراد منزل تماس نداشته باشد. افراد دارای این علائم در منزل از ماسک استفاده کرده و استراحت کنند. همچنین می‌توانند از داروهای معمول سرماخوردگی استفاده کنند و لازم نیست به پزشک مراجعه کنند.

بر اساس گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر عابدینی تاکید کرد: اما اگر افراد در بین این علائم، دچار تنگی نفس شدند به این معنا که در راه رفتن و در حالت نشسته احساس تنگی نفس دارند حتما به نزدیکترین مرکز درمانی معرفی شده برای معاینه بیماران کرونایی، مراجعه کنند، برای بیمارانی که بنا بر تشخیص پزشک مشکوک به کرونا هستند و به صورت سرپایی درمان می‌شوند داروهای مشخصی تجویز می‌شود و برای این افراد احتیاجی به تست کرونا نیست.

 

احتمال تشخیص کرونا با قضاوت بالینی

وی با بیان اینکه در بسیاری از موارد احتمال وجود بیماری با قضاوت بالینی، شرح حال بیمار و عکس از ریه و آزمایش خون نیز تشخیص داده می‌شود، افزود: در فصل اپیدمی اگر تست میکروبی که از ته حلق بیمار و بینی گرفته می‌شود، منفی هم باشد به این معنا نیست که کرونا ندارد به همین خاطر در فصل اپیدمی در مورد تمام کسانی که دچار علائم سرماخوردگی شده‌اند احتمال کرونا را در نظر می‌گیریم و به آنها توصیه اکید می‌کنیم که تمام احتیاطات لازم را برای پیشگیری از انتقال بیماری انجام دهند.

دکتر عابدینی تاکید کرد: این مسئله به معنای آن نیست که افراد از سرماخوردگی دچار وحشت و ترس شوند بلکه باید احتیاط و مراقبت‌های لازم را در نظر بگیرند و نگذارند که ترشحات بینی، سرفه و عطسه‌شان با افراد دیگر تماس داشته باشد و بهداشت فردی را با شدت بیشتری رعایت کنند.

مبتلایان به کرونا خفیف چگونه درمان می‌شوند؟

این متخصص با بیان اینکه برای بیماران مشکوک به کرونا که احتیاج به بستری ندارند نیز داروهایی توسط پزشک تجویز می‌شود که می‌توانند در منزل استفاده کنند، گفت: البته اگر بیماری فرد بسیار خفیف باشد با ماندن و استراحت در منزل، خوردن مایعات و داروهای معمولی سرماخوردگی بهبود می‌یابد.

مدت زمان بیماری افراد مبتلا

این پزشک متخصص درباره مدت زمان بیماری افراد مبتلا، توضیح داد: این بیماری مانند آنفلوآنزا نیست که بیمار دو یا سه روز تب کند و دارای علائم باشد، در بیماری کرونا ممکن است چهار یا پنج روز بیمار تب کرده و دچار بدن درد شود. دوره درمانی که برای این بیماری در نظر می‌گیریم بنا بر شرایط بالینی و میزان بهبودی بین پنج تا ۱۴ روز است.

به گفته وی، بیمارانی که طی این دوره زمانی دچار علائم سرماخوردگی شده باشند، بنابر احتیاطات لازم مبتلا به کرونا در نظر گرفته می‌شوند و تاکید می‌کنیم که نکات بهداشتی در مورد این افراد با شدت رعایت شود.

نکات بهداشتی ضروری برای افراد مشکوک به کرونا

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره نکات بهداشتی که ضروری است افراد مشکوک به کرونا و دارای علائم سرماخوردگی رعایت کنند، اظهار کرد: برای این افراد باید یک اتاق برای قرنطینه در نظر گفته شود تا با سایر افراد منزل تماس نداشته باشند. اتاقشان دارای تهویه مناسب باشد و با باز گذاشتن پنجره اتاق به تعویض هوا کمک کنند.

دکتر عابدینی افزود: این افراد سعی کنند عطسه، سرفه و ترشحات تنفسی‌شان با سطوح منزل به خصوص سطوح صافی مانند میز تماس نداشته باشد و اگر این سطوح با این ترشحات آلوده شد حتما با الکل و یا ضدعفونی کننده‌های خانگی تمیز شود.

به گفته وی، این افراد نباید با دیگران فاصله کمتر از نیم متر داشته باشند و سعی کنند در داخل منزل حتما از ماسک استفاده کند تا از پخش شدن ترشحات تنفسی در منزل خودداری شود. به هیچ عنوان نباید از منزل خارج شوند و در داخل منزل نیز نکات بهداشتی را باید به دقت رعایت کنند.

دستگاه بخور تاثیری در پیشگیری و یا انتقال ویروس ندارد

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره اثر استفاده از دستگاه بخور در منزل توضیح داد: این ویروس معمولا در دمای بالای ۴۰ درجه از بین می‌رود و این دما در حالت عادی در منزل ایجاد نمی‌شود. استفاده از دستگاه بخور تاثیری در پیشگیری از ابتلا و یا انتقال این ویروس ندارد. با این حال اگر در منزل کسی مبتلا باشد با روشن کردن دستگاه بخور ممکن است احتمال انتقال ویروس به اطرافیان افزایش پیدا کند.

نکات بهداشتی درخصوص حمام بیماران مشکوک

وی درباره نحوه استفاده افراد مبتلا و یا مشکوک به کرونا از حمام، توضیح داد: با توجه به اینکه ممکن است ترشحات دهان در وسایل و محیط حمام باقی بماند، لازم است پس از استحمام فرد مبتلا و یا مشکوک به کرونا، فضا و وسایل حمام با مواد ضدعفونی کننده خانگی ضدعفونی شود.

این متخصص با تاکید بر ضرورت جدا کردن ظروف غذای فرد مبتلا و یا مشکوک، تاکید کرد: خوشبختانه با توجه به اینکه ویروس کرونا به گرما حساس است، شست و شوی ظروف با آب گرم و مایع ظرفشویی آن را از بین می‌برد.

وی با تاکید بر ضرورت خودداری از مصرف دخانیات از جمله سیگار و قلیان، تصریح کرد: مواد دخانی باعث می‌شود که مویرگهای راه هوایی فوقانی و تحتانی آسیب ببیند و این مسئله باعث تضعیف مکانیسم دفاعی فرد شده و احتمال ابتلا و یا شدت بیماری را افزایش می‌دهد. همچنین قلیان می‌تواند منبع مهمی برای انتقال ویروس باشد.

دکتر عابدینی در خاتمه مصرف هشت تا ۱۰ لیوان آب و مایعات را در طول شبانه روز توصیه کرد و گفت: در این ایام کم آب نبودن بدن افراد مسئله مهمی برای ارتقای سلامت است، بنابراین توصیه می‌شود افراد مصرف سبزیجات و میوه‌ها را در برنامه روزانه خود بگنجانند.

منبع: ایسنا

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: