به گزارش خبرداغ، محسن هاشمی در حاشیه یک صد و هفتاد و نهمین جلسه شورای شهر تهران در جمع خبرنگاران اظهار داشت: جلسه امروز با گزارش علی اعطا سخنگوی شورای شهر در باره سوء تفاهم حذف نام شهدا از تابلوی معابر بود و این موضوع برای مردم تهران و کشور بسیار مهم است و بر همین اساس هیات نظارت تشکیل شد و اعلام کردیم گزارش مبسوطی تهیه شود.
وی افزود: این گزارش امروز قرائت شد و در اختیار همه مسئولان و مطبوعات قرار میگیرد و آنچه از این گزارش حاصل شده این است که از بیش از 16 هزار تابلوی معابر، 2 دهم درصد حذف کلمه شهید به دلیل تخریب انجام شده که دلیل آن باید بررسی شود و 2 درصد هم اشتباه پیمانکار طی 10 سال گذشته بوده است که در شورای پنجم آمار آن انگشتشمار است و باید رسانه ملی نسبت به تخریب شورای پنجم بیتفاوت نباشد و واقعیتها را اعلام کند.
* تصویب طرح دو فوریتی برای رسیدگی به حادثهدیدگان اعتراضات اخیر
رئیس شورای شهر تهران در ادامه به حضور سردار یزدی فرمانده سپاه قدس محمد رسول الله(ص) در شورای شهر امروز اشاره کرد و گفت: ایشان سخنان مبسوطی ارائه کردند، همچنین در جلسه امروز طرح دو فوریتی برای رسیدگی به حادثهدیدگان اتفاقات اخیر به تصویب رسید که اعضای شورای شهر با 20 امضا آن را به هیات رئیسه داده بودند.
هاشمی گفت: بر اساس این طرح دو فوریتی تصویب شد که اگر کسی در اتفاقات اخیر دچار خسارتی شده باشد، آسیب آن احیا و مشکل سبب نگرانی مردم تهران نشود.
رئیس شورای شهر در مورد آلودگی هوای تهران گفت: همه اقدامات از جمله اجرای طرح ترافیک و طرح زوج و فرد باعث از بین رفتن آلودگی هوا نمیشود و تنها میتوانند جلوی رشد آن را بگیرند، به ویژه اگر وقتی باد نباشد موثر خواهد شد و در صورتی که آلودگی قوی باشد، با این تصمیمات مشکل برطرف نمیشود و وارونگی دما، هوای آلوده را در تهران نگه میدارد.
* قیمت پایین سوخت دلیل مصرف بالای آن است
وی در مورد راهکار اساسی مقابله با آلودگی هوا گفت: یکی از موضوعات مورد بحث در این زمینه گرمایش در تهران است که از سوخت گاز و گازوئیل استفاده میشود و به دلیل قیمت پایین آن مصرف سوخت بالاست و عادت کردهایم در تهران بخاری و اسپلیت روشن کنیم و پنجرهها باز باشد، حتی در شورای شهر نیز به وفور این اتفاق رخ میدهد.
هاشمی بیان داشت: اولین منشا آلودگی هوای تهران مصرف سوختهای فسیلی است و همانطور که مقام معظم رهبری بارها اعلام کرده؛ در مصرف سوختهای فسیلی مسرفیم.
رئیس شورای شهر تهران درمورد منشا دوم آلودگی هوای پایتخت گفت: خودرومحوری دلیل دیگر آلودگی هوای پایتخت است که نقش 50 درصدی در مقابله با مصرف سوخت گرمایشی دارد. آلودگی هوا به دلیل خودرومحوری باید از بین برود که با حمل و نقل عمومی راحت، امن و سریع میتوانیم به این مسئله دست یابیم، به طوری که تنها مردم به دلیل نداشتن پول از حمل و نقل عمومی استفاده نکنند.
وی بیان داشت: دلیل آلودگی ناشی از سوخت گرمایشی فسیلی و خودرومحوری مسئولان هستند و باید این موضوع را مدیریت کنند. هر چقدر به حمل و نقل عمومی توجه کنیم در مقابله با آلودگی هوا موفقتریم.
هاشمی عنوان کرد: در برخی از کشورها ازجمله کشورهای پیشرفته مالیاتهای کلان به سوخت تعلق میگیرد، لذا مصرف کاهش مییابد. از طرفی درآمد حاصل از این موضوع باید سریعا وارد توسعه حمل و نقل عمومی به ویژه از نوع انبوهبر و ریلمحور پیش رود.
رئیس شورای شهر گفت: پکن در حال افزایش خطوط متروی خود به 21 مورد است و ما نیز باید به این سو پیش رویم. البته در مورد توسعه حمل و نقل عمومی 10 درصد قوانین هم اجرا نشده، چراکه ناهماهنگیها سبب بینتیجه ماندن بوده است و نیاز به هماهنگی سازمان برنامه و بودجه،وزارت صمت، نفت و سایر دستگاهها هستیم.
* شهردار تهران تصمیمگیر نهایی در مورد پلاسکو است
هاشمی در مورد سوالی مبنی بر توقف ساخت پلاسکو و حواشی ایجادشده در مورد آن گفت: پلاسکو ملک بنیاد مستضعفان است و سرقفلی آن واگذار شده، حادثه یا حریق سبب ضرر به بنیاد شد و اکنون باید مالک دوباره آن را بسازد و تحویل دهد که به دلیل بالا بودن هزینهها به دنبال اختصاص تراکم هستند که به نوعی هزینه ساخت را تامین کنند و این مسئله سبب اختلاف با شهرداری شده است.
وی گفت: اکنون پلاسکو برای پروانه ساخت با موضوعاتی مواجه شده و شهردار تهران به این مسئله حساس است و از آنجایی که خودش از حوزه شهرسازی آمده، خودش هم باید تصمیم نهایی را بگیرد.
* اختصاص مکانی خاص برای تجمع در هیچ کشوری نیست
رئیس شورای شهر در پاسخ به سوالی در مورد اختصاص مکانی برای اعتراضات مردمی گفت: تجمعهای اعتراضی موضوع پیچیدهای است. در کشورهای توسعهیافته اصولا مردم به یک نقطه برای تجمع نمیروند. در برخی از کشورها گوشهای از پارک را برای تجمعهای محدود ارائه میدهند و حتی افراد در حد یکی دو مورد میتواند روی یک پیت حلبی بنشینند و فحش دهند ولی اجازه تجمع در «هاتپارک کرنر» نیست و تنها برای تعداد افراد اندک است.
وی بیان داشت: در برخی از کشورها نیز نامه و دلیل و تعداد تجمعکنندگان را به مسئولان کشور میدهند، شعارهایشان را میگویند و مجوز تجمع میگیرند که مسئول تجمع هم مشخص است و باید پاسخگوی آن باشد.
هاشمی به شرکتهای تجمع خود در خارج از کشور اشاره کرد و بیان داشت: زمانی که در ایران نبودم، روز قدس و 22 بهمن را در تجمعها شرکت میکردم. حتی شعارهای تند و نامهها مینوشتیم، ولی از قبل فرم پر میکردیم و ساعت و زمان تجمع را اعلام میداشتیم.
رئیس شورای شهر خاطرنشان کرد: در حال حاضر در کشور ما نیز قانون در مورد تجمع وجود دارد و هر دستهای که میخواهند تجمع داشته باشند باید نامهای به شورای امنیت بنویسند و مسئله بررسی شود که البته این بند از قانون به درستی اجرا نمیشود.
وی تصریح کرد: اینکه برخی بگویند نقطهای را بگذارید که تجمع فقط همان جا انجام شود در هیچ کشوری نیست و باید اجازه اعتراض را وزارت کشور ارائه دهد، حتی برای شعارهای به اصطلاح خفن؛ چراکه این موضوع هم به نفع نظام است و هم سبب میشود اعتراضات از زیر پوست شهر بیرون بیاید.
وی در پایان در مورد اینکه سرانجام زیست شبانه و پیگیریهای شورای شهریها به کجا رسید، گفت: با زیست شبانه موافقم، ولی زیست نصف شبانه را قبول ندارم.
منبع: فارس