به گزارش خبرداغ به نقل از ایلنا، حسامالدین آشنا مشاور فرهنگی رئیسجمهور در همایش روز جهانی ایدز گفت: سیاستهای سلامت در هر کشور جزو سیاستهای اصلی دولتها است. دولت متولی زندگی سالم شهروندان خود است و باید نسبت به سیباستگذاری در سلامت مسئول باشد. این در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نیز ذکر شده است. ارتقا و حفظ و سلامت در گرو همکاری بین بخشی است.
آشنا گفت: بعد از سه دهه شیوع جهانی ایدز ما پنجمین برنامه پیشگیری و کنترل ایدز را اجرا میکنیم. باید از منظر راهبردی جلوگیری از شیوع ایدز را مورد توجه قرار دهیم، چرا که این بیماری در برگیرنده هزینههای بسیاری در کشور است. پیشگیری مهمترین امر در مبارزه با ایدز است، بنابراین ستاد مبارزه و نظارت بر کنترل ایدز در برنامه چهارم اجرا شد اکنون باید نقش هر سازمان درپنجمین برنامه مشخص شود. شکاف بین بخشی باعث اتلاف منابع میشود. نظام سلامت باید بر روشن شدن نتایج اقدامات خود تلاش کنند. برنامههای مهمی در رابطه با کنترل ایدز در پنجمین برنامه پیشگیری و مبارزه با ایدز مدنظر قرار خواهند گرفت.
وی افزود: مبارزه با بیماری و بیماریابی در چند سال گذشته شتاب گرفته است و در برنامههای کلان سلامت مبارزه با ایدز مدنظر قرار گرفت.
آشنا با اشاره به اینکه پوشش درمان افزایش پیدا کرده است، گفت: هنوز تعداد زیادی از بیماران شناسایی نشده است باید تلاش کنیم این مشکل حل شود. باید بر پیشگیری تاکید کنیم و به مبارزه کامل و کاهش ابتلا به ایدز بپردازیم. اطلاع پیدا کردهایم که در طول سالهای گذشته ابتلا از مادر به کودک جلوگیری شده است این مهم باید ادامه پیدا کند.
وی افزود: در چارچوب سیاستهای کلان اقتصادی و مقاومتی توجه ویژه به کنترل بیماریها ضروری است. باید در نظر داشته باشیم که برنامهها کمهزینه باشند. همچنین لزوم حفظ کرامت انسانی در درمان و تشخیص و برخورد با بیماران بسیار اهمیت دارد. همچنین اطلاعرسانی به آحاد مردم بسیار اهمیت دارد. اگر ما به اندازه کافی آگاهی رسانی کرده بودیم، در ماجرای لردگان کسی نمیتوانست ادعا کند که یک بهورز باعث شده است مردم ایدز بگیرند و در برابر چنین ادعاهایی واکنش مردم خنده بود. اما به دلیل عدم آگاهی مردم باور کردند و هیاهو ایجاد شد. با مرور آموختههای این سالها و همچنین مطالعات جامعه جهانی باید تدابیری را اتخاذ کنیم تا از شیوع ایدز و ابتلای بیشتر به آن جلوگیری شود.