کد خبر: ۸۳۳۶۲۰
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۰
تعداد بازدید: ۴۱۷
یازدهمین جلسه رسیدگی به پرونده علی دیواندری و هشت متهم دیگر صبح امروز در شعبه اول دادگاه ویژه رسیدگی به جرائم اقتصادی به ریاست قاضی موحد برگزار شد.

نماینده دادستان خطاب به متهم: درست نیست که بیرون دادگاه شب‌نامه پخش کنیدبه گزارش خبرداغ به نقل از ایلنا، در ابتدای این جلسه قاضی اعلام کرد که در پایان جلسه دهم نماینده دادستان بعد از دفاع علی دیواندری پیرامون مساله آقای فلاحتیان مطالبی را بیان کردند که ناقص ماند. لازم است ایشان تکمله صحبت‌شان را در این جلسه بیان کنند.

قهرمانی نماینده دادستان با حضور در جایگاه گفت: آنچه در خصوص پرونده آقای دیواندری در قسمت آقای فلاحتیان بود گفته شد این مطالب را جمع‌بندی می‌کنم. آقای دیواندری در اظهاراتی آشفته مطالبی ضد و نقیض را مطرح کردند گاهی گفتند تسهیلات، که ما گفتیم اگر این باشد، مشکل دارد. این مساله یک مصوبه در مینیون و داریس ندارد، وثیقه ندارد، اعتبارسنجی ندارد اگر تسهیلات است چرا تشریفاتش رعایت نشده تسهیلات حتما باید به اطلاع داریس رسیده باشد. ایشان در اظهارنظر آشفته دیگری گفتند کارگزاری پس چرا قرارداد کارگزاری ندارید، نظام‌نامه اعلام کرده که اطلاعات کارگزاری خود را باید در اختیار داریس قرار می‌دادید.

همچنین وکیل آقای فلاحتیان گفت: حساب امانی است پس قرارداد امانی کجاست حسب ماده ۵۰ نظام‌نامه تراستی‌ها باید کلیه اطلاعات کارگزاران و مشاوران را به داریس اطلاع می‌دادند کجای این نظام‌نامه که مصوبه ۱۰ اردیبهشت ۹۲ است، رعایت شده؟

در این بخش دیواندری خطاب به نماینده دادستان گفت: پول‌ها را آقای آرام در سال ۹۱ داده است.

قهرمانی پاسخ داد: تسهیلات را که شما امضا کردید چرا اطلاع ندادید؟

وی خطاب به دیواندری گفت: البته خوب است که اینجا جواب می‌دهید درست نیست که در بیرون دادگاه شب‌نامه پخش کنید.

قهرمانی ادامه داد: قرارداد امانی داشتید چرا این قرارداد را به اطلاع داریس نرساندید؟ گاهی گفته شد سرمایه‌گذاری بوده سرمایه‌گذاری قرارداد می‌خواهد. چرا هیچ قراردادی در مینیون و پارسیس وجود ندارد؟ سرمایه‌گذاری باید به تصویب هیات مدیره برسد. شما برای خرید خودرو از هیات مدیره مصوبه می‌گرفتید. برای سرمایه‌گذاری نگرفتید.

وی افزود: مساله بعدی خرید و فروش ون است. شرکت داریس در تاریخ ۸ بهمن ۹۱ یعنی همان ایامی که پول‌ها به حساب فلاحتیان رفته یک مصوبه را به تصویب می‌رساند که ما ون‌هایی در کره داریم که متعلق به بابک زنجانی است وقتی شراکت زنجانی و بانک ملت به پایان می‌رسد، تصمیم می‌گیرند ون‌ها را به درهم تبدیل کنند. داریس مصوب می‌کند ون‌ها آزاد و تبدیل به درهم شود. توافق دیواندری و زنجانی مبنی بر پایان همکاری و ورود ون‌ها به بانک‌ ملت است. پول‌ها به حساب متعلق به بانک ملت واریز می‌شود؟ داریس مصوب می‌کند سه نفر شامل آقایان نجف‌زاده و سعادتی و همچنین یک صرافی ون‌ها را به درهم تبدیل کنند. نجف‌زاده کسی است که استعلامش از واجا صورت نگرفته در حالی که شورای عالی امنیت ملی اعلام می‌کند باید استعلام هر کسی را که می‌خواهید با وی کار کنید، بگیرید اما دیواندری به این مصوبه وقعی نمی‌نهد با این حال شورای عالی امنیت ملی نامه می‌زند که ما متوجه شدیم شما با این فرد کار می‌کنید که دیواندری پاسخ می‌دهد ایشان فقط مشاور است.

نماینده دادستان گفت: مقرر می‌شود آقای سعادتی و نجف‌زاده باید به دنبال مشتری برای ون‌ها بگردند. اینها مشتری پیدا می‌کنند که یکی از مشتری‌ها آقای فلاحتیان بوده و به وی ون فروخته می‌شود. سعادتی به آقای آرام نامه می‌زند که مشتری پیدا کردم و اینجا ۹۰ میلیون درهم را فلاحتیان می‌گیرد و اینگونه ون‌ها فروخته می‌شود. حالا آقایان باید درهم‌ها را به داریس تحویل دهند کار تا اینجا درست است و می‌توانیم آن را دور زدن تحریم بنامیم اما چرا آقای فلاحتیان پول را به حساب مینیون نمی‌ریزد؟ همچنین ۳۰۰ میلیون دیگر اصلا ون نیست.

وی ادامه داد: آقای دیواندری می‌خواهد طوری القا کند که این نامه‌نگاری توسط آقای آرام صورت گرفته است. آقای دیواندری باید بداند که ممکن است پای آقای آرام به پرونده باز شود اما پای وی خارج نمی‌شود. آقای دیواندری نوشتند ارز برای خرید ورق فولادی تخصیص داده شده در صورتی که اصلا مصوبه برای این موضوع نبوده و مساله تبدیل ارز بوده است در نامه بعدی سعادتی خواهان تخصیص چند میلیون ون در خارج از کشور به شرکت‌های تراستی بانک می‌شود، پس ورق فولادی کجاست؟ مجید سعادتی به رئیس شعبه فردوسی بانک ملت نامه زده و حساب ال جی اینترنشنال را معرفی کرده که به حسابش پول واریز شود. وی در تاریخ ۱۲ بهمن ۹۱ به آقای آرام نامه زده که عطف بر مذاکرات قبلی مبنی بر آزادسازی منابع خارج از کشور مقتضی است که حدود هشت میلیارد ون به حساب ال جی اینترنشنال واریز شود اما زمان پرداخت وجه سعادتی به شعبه نامه می‌زند که نامه قبلی را اصلاح کنید و بعد حساب الیگودرز معرفی می‌شود که حساب آقای فلاحتیان است. آقای آرام به نجف‌زاده نامه می‌زند که نسبت به تخصیص این مبلغ ون به حساب‌های آقای سعادتی اقدام شود.

قهرمانی افزود: آن وقت آقای دیواندری می‌گوید آرام متهم است که به حساب فلاحتیان پول واریز کرده که چنین دستوری وجود ندارد.

وی خطاب به دیواندری گفت: شما ون را فروختید چرا درهم تحویل نگرفتید. ۳۰۰ میلیون درهم دیگر منابع حاصل از فروش نفت بوده که به حساب فلاحتیان ریختید تا سود تحویل بگیرید چرا سعادتی به جای گرفتن پول بانک حق حساب می‌گرفت؟

با پایان این بخش از اظهارات نماینده دادستان قاضی خطاب به متهمین و وکلا گفت: تا اینجا لازم است به دو سوال پاسخ دهید اگر سود گرفته شده چه میزان بوده و کجا صرف شده همچنین چرا به ازای ون درهم نگرفته‌اند؟

نماینده دادستان گفت: دو سوال مهم کماکان باقی است در دیماه تا مردادماه کلیه پول‌ها به حساب فلاحتیان واریز شده وی هم اعلام کرده که سودهایی واریز کرده است. این سودها را چه کسی دریافت کرده؟ سوال بعدی نیز این است که شرکت پارسیس مبالغی درهم به حساب فلاحتیان واریز کرده اما ۱۱۶ میلیون درهم الان وجود ندارد ایشان اعلام کردند برخی سودها برگشته که حاصل ون‌های بابک زنجانی است سود ۳۰۰ میلیون درهم دیگر کجاست؟

وی ادامه داد: در تاریخ ۵ مرداد ۹۲ داریس مصوب می‌کند چون حساب مینیون متورم شده آقای دیواندری و مدیرعامل داریس عضو هیات مدیره مینیون شوند که البته مصوبه مشکل‌داری است چطور حساب مینیون را متورم اعلام کردند اما حساب شرکت‌های دیگر تراستی که بیشتر فعالیت می‌کردند متورم اعلام نشد و چطور مدیرعامل بانک عضو هیات مدیره یک شرکت تراستی کوچک می‌شود؟

نماینده دادستان با اعلام اینکه امروز من اعلام جرم جدیدی علیه دیواندری می‌کنم، گفت: مصوبه مربوط به واریز پول به حساب فلاحتیان تاریخ ندارد، اما در لایحه آ‌قای دیواندری این مصوبه تاریخ‌دار شده که جعل سند است.

وی ادامه داد: دیواندری مدیرعامل بانک است و عضو هیات مدیره مینیون می‌شود، می‌بیند مبلغی بدون مصوبه به حساب سعادتی ریخته شده است.

نماینده دادستان خطاب به دیواندری گفت: وقتی متوجه شدید چه کردید؟

قهرمانی ادامه داد: می‌گویند مطلع نبودم اما وقتی بازپرس می‌پرسد پاسخ می‌دهند پول مس است و بعدها بازپرس استعلام می‌کند و می‌بیند مس نبوده این به معنای آن است که ایشان از فاجعه رخ داده در فاصله دیماه تا مردادماه مطلع بوده است.

وی افزود: چرا در جلسات دادگاه اعلام می‌کنند حساب امانی بوده؟ الان باید بگویید سعادتی مجرم است یا اینکه مدرک ارائه دهید ۱۵۰ میلیون درهم را تسهیلات صوری می‌کنید چرا مابقی را تعیین تکلیف نکردید؟ برای ۹۰ میلیون دلار مصوبه می‌گیرید چرا ۵۰ میلیون درهم دیگر به حساب سعادتی رفته است؟ چرا حساب تا ۳۸۸ مییون درهم پر می‌شود؟ چرا با سعادتی برخورد نکردید؟ در جلسات بازپرسی گفته‌اند ۱۵۰ میلیون را می‌دانستید. چرا بدون قرارداد رضایت دادید؟

ادامه دارد...

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: