به گزارش خبرداغ به نقل از خبرنگاران پویا؛ "سرطان سینه" دومین سرطان رایج در بین زنان در جهان است، اگر چه مردان نیز به این نوع سرطان مبتلا میشوند اما شیوع این بیماری در زنان بیشتر است.
در ابتلا به سرطان سینه عوامل مختلفی نقش دارند؛ برخی از عوامل تحت کنترل فرد هستند و برخی دیگر مانند عوامل ژنتیکی، جهشها و سابقه فامیلی و... از کنترل فرد خارجند اما با رعایت تغذیه سالم، داشتن فعالیت بدنی منظم و دوری از برخی عوامل خطرزا میتوان ریسک ابتلا به این بیماری را به طور چشمگیری کاهش داد.
عوامل مستعدکننده "سرطان سینه"
چاقی
مطالعات نشان داده افرادی که شاخص توده بدنی (BMI) بالایی دارند بیشتر از افراد با وزن نرمال در معرض ابتلا به این نوع سرطان هستند همچنین دخترانی که پیش از رسیدن به سن بلوغ یا در دوران نوجوانی خود اضافه وزن دارند بیشتر از سایرین به سرطان پستان مبتلا میشوند.
الگوی غذایی غربی
مصرف بالای گوشت قرمز و فرآوردههای گوشتی فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس، مصرف غذاهای چرب و پرکالری و افزایش دریافت کربوهیدارتهای ساده و غلات تصفیه شده( مانند نانهای بدون سبوس) میتواند باعث افزایش خطر ابتلا به این نوع سرطان شود.
مصرف کم ویتامین B9
کاهش دریافت اسیدفولیک میتواند با افزایش خطر سرطان سینه در ارتباط باشد؛ اسید فولیک در لوبیاها، مرکبات، سبزیجات برگسبز، کاهو، مارچوبه، تربچه و غلات کامل وجود دارد.
داشتن فعالیت بدنی پایین
داشتن فعالیت بدنی منظم و روزانه میتواند از بروز بسیاری بیماریها جلوگیری کند؛ باید به این نکته توجه کرد که الزاماً انجام کارهای منزل یا محل کار را نمیتوان بهعنوان یک فعالیت بدنی مفید و موثر به شمار آورد.
داشتن پیادهروی روزانه 30 تا 45 دقیقه با کفش راحت و مناسب و با سرعت و شدت متوسط میتواند به کاهش ریسک ابتلا به این سرطان کمک کند.
سابقه فامیلی
دخترانی که سابقه فامیلی سرطان سینه دارند (به خصوص دخترانی که مادر مبتلا به سرطان سینه دارند) باید برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری، قبل از 40 سالگی ماموگرافی انجام دهند و پس از آن نیز هر سال یک بار برای چکاپ سینهها به پزشک مراجعه کنند همچنین باید ماهانه، فرم سینههای خود را چک کرده و در صورت هرگونه تغییر در شکل سینهها آن را سریعاً به پزشک خود اطلاع دهند.
مردان هم مراقب باشند!
اگرچه ابتلا به سرطان پستان در مردان بسیار نادر است اما اطلاع از علایم آن میتواند به پیشگیری و درمان سریعتر بیماری کمک کند.
فرو رفتگی نوک سینه به داخل، رشد بیش از حد غدد پستانی و بزرگی سینه در مردان (ژنیکوماستی) و وجود توده سفت غیرطبیعی در سینه ممکن است از علائم ابتلا به سرطان سینه در مردان باشد.