الجزیره نوشت: از زمان توقیف نفت کش «گریس وان»، ایرانیها تصمیم گرفتند در پشت پرده، برای حل بحران از راه دیپلماسی وارد شوند.
به گزارش
خبرداغ به نقل از «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: به گزارش برخی منابع دیپلماتیک اروپایی در تهران، دولتهای غربی در خصوص همراهی با ایالات متحده در جریان به چالش کشیدن ایران، قانع نشده اند و بر همین اساس، این دولتها آماده تشکیل ائتلافی که میتواند منجر به شعله ور شدن درگیریها شود، نیستند و به جای آن، ترجیح میدهند در راستای کاهش تنشها در منطقه تلاش کنند.
بنابراین، بریتانیا خود را در باتلاقی مییابد که انتظارش را نداشت؛ چرا که دولتهای اروپایی، بویژه پس از انتخاب بوریس جانسون بعنوان نخست وزیر، در حمایت از نفت کشها با انگلیس همراهی نمیکنند.
همانطور که هزینه این حمایت در شرایط اقتصادی فعلی بریتانیا، برای آن بسیار زیاد است و نیروی دریایی این کشور نمیتواند از تمام نفت کشهای بریتانیایی در منطقه که تعداد آنها از ۶۰ نفت کش در ماه فراتر میرود، حمایت کند؛ چرا که این مساله به اقتصاد بریتانیا ضربه سنگینی وارد میکند.
در حالی که برخی تصور میکنند مقصود از تهدیدات ایران، بستن تنگ هرمز است؛ ماههای گذشته ثابت میکند که منظور ایران، تنها قدرتنمایی بوسیله بستن این تنگه نبوده و این کشور قصد دارد اثبات کند که به همراه هم پیمانانش میتواند تمام چاههای نفت، بنادر و خطوط انتقال نفت در منطقه را به چالش بکشد، تا دولتهای حاضر در خاورمیانه امکان تولید نفت و صادر کردن آن را نداشته باشند.
در گرفتن یک جنگ فراگیر همان خواسته تیم «ب» است. قطعا ایران نمیخواهد چنین جنگی بوقوع پیوندد، اما ایجاد ائتلاف آمریکایی برای حمایت از دریانوردی در منطقه، که تیم «ب» برای آن تلاش میکند، به یک مقابله مستقیم بین ایران و اعضای این ائتلاف میانجامد؛ به این دلیل که ائتلاف مذکور، رسما علیه ایران خواهد بود. بر این اساس، ایران که تمایلی به ورود به جنگ ندارد، خواستار حل بحران از راه سیاسی است.
دیپلماتهای خارجی در تهران پیش بینی میکنند که دولت جدید بریتانیا برای حل این مساله از طریق دیپلماسی تلاش خواهد کرد، تا از این مانع به سرعت عبور کرده و راهی برای حفظ آبروی بریتانیا بیابد. به همین دلیل، انتظار میرود که ایران و بریتانیا با وساطتهای بین المللی و بویژه عمانی، برای حل بحران نفت کش ها، همراهی کنند.
ممکن است این بار، کلید حل بحران، در دست روسها باشد، که مالک کشتی «گریس وان» هستند و تعدادی از خدمه کشتی توقیف شده بریتانیایی، در بندر عباس ایران، اهل روسیه هستند.