بر اساس این نقشه جغرافیایی که از اطلاعات مربوطه در مربوط به ژوئن ۲۰۱۹ میلادی به دست آمده و طراحی شده است، بسیاری از کشورهای جهان هم اکنون تنها از شبکههای نسل پیشین اینترنت همچون ۲G، ۳G و ۴G LTE استفاده میکنند که بیشتر شامل مناطقی همچون خاورمیانه، آفریقا، بخشهای زیادی از آمریکای جنوبی و آمریکای شمالی همچون کانادا میشود.
سایر مناطق جهان همچون بخشهای بزرگی از شرق آسیا، استرالیا، اروپای غربی و ایالات متحده آمریکا نیز در طول یک سال اخیر با عقد قراردادهای همکاری مختلفی که با شرکتهای مخابراتی داشتند، به توسعه زیرساختهای مربوط به برقراری شبکه ۵G و راه اندازی آزمایشی و اولیه آن پرداختهاند.
با توجه به آنکه در سالهای اخیر محبوبیت و استقبال از شبکه نسل پنجم اینترنت ۵G در جهان به میزان قابل توجهی افزایش یافته است، کشورهای مختلف با همکاری و عقد قرارداد با شرکتهای مخابراتی و اپراتورهای معروف سعی دارند که به توسعه و برقراری زودهنگام زیرساختهای لازم برای این شبکه اینترنتی بپردازند.
اوایل سال ۲۰۱۲ میلادی بود که اتحادیه بینالمللی مخابرات (ITU) تحت نظر سازمان ملل برنامهای را برای توسعه تیم ارتباطات بینالمللی موبایلی (IMT) برای افق ۲۰۲۰ و فرای آن (IMT-۲۰۲۰) آغاز کرد.
در نتیجه رسماً یک مسابقه جهانی برای تعیین نسل پنجم شبکه موبایل شروع شد و از آن پس، شاهد رقابت تنگاتنگی میان اپراتورهای اینترنت و تلفن همراه در سراسر جهان هستیم که هر یک به دنبال برقراری و راهاندازی نسل جدید و پرسرعت اینترنت ۵G در کشورهای مختلفی همچون کره جنوبی، ژاپن، چین، ایالات متحده آمریکا، استرالیا و غیره هستند و از تواناییها و برنامههای خود در این زمینه رونمایی میکنند.
بسیاری از بزرگترین شرکتهای مخابراتی و اپراتورهای فعال در جهان نظیر نوکیا، اریکسون، هواوی، ال جی، اسپرینتو غیره به شدت در حال رقابت برای راهاندازی نخستین شبکه اتصال به اینترنت نسل پنجم ۵G هستند. نسل پنجم شبکه تلفن همراه ۵G، استانداردهای پیشنهادی برای نسل جدید ارتباطات سیار است که پس از نسل چهارم شبکه تلفن همراه فعلی ارائه میشود.
کشورهای بسیاری در سراسر جهان از جمله ایالات متحده آمریکا، کانادا، استرالیا، چین، کره جنوبی، ژاپن و بسیاری از کشورهای اروپایی و غیره با همکاری بزرگترین اپراتورهای جهان در حال برقراری نسل پنجم اینترنت همراه ۵G هستند و در این زمینه فعالیتهای گستردهای را انجام دادهاند.