کد خبر: ۸۰۹۰۱۳
تاریخ انتشار: ۲۵ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۹
تعداد بازدید: ۲۲۱
یک نماینده مجلس تاکید کرد: وزیر راه باید توضیح دهد که علت بالا بودن خسارات جاده‌ها چیست، مردم قصد دارند بدانند چه کسی مجوز ساخت و ساز در حریم رودخانه‌ها را صادر می‌کند و اگر قانونی وجود دارد، چرا به آن عمل نمی‌شود.
مردم باید بدانند چه کسی مجوز ساخت و ساز در حریم رودخانه‌ها را صادر می‌کند/ مشکل اصلی توسعه نیافتگی کشور سازمان برنامه و بودجه است

به گزارش خبرداغ به نقل از ایلنا، احمدعلی کیخا در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی، گفت: در ارتباط با بالا بودن حجم بارش‌ها و تغییرات اقلیمی شکی نیست اما به این موضوع که چرا حجم خسارات بالا بود باید پاسخ داده شود، اطلاعیه‌های هواشناسی صادر شده در گلستان را ملاحظه کردند، اطلاعیه‌ها از نظر کمی نمی‌تواند میزان بارندگی‌ها را نشان دهند.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست با بیان اینکه در بررسی لایحه بودجه سال ۹۸ رئیس سازمان هواشناسی درخواست تامین بودجه برای خرید تجهیزات را داد که نمایندگان با آن موافقت نکردند اکنون اعلام می‌کنند که باید سازمان هواشناسی تقویت شود، تصریح کرد: سازمان هواشناسی اعلام کرد با پیش بینی‌های انجام شده ۴ هزار میلیارد از میزان خسارات را کاهش دادند.

وی با اشاره به اینکه ملاحظات زیست‌محیطی رعایت نشده است، ادامه داد: وزیر راه باید توضیح دهد که علت بالا بودن خسارات جاده‌ها چیست، مردم قصد دارند بدانند چه کسی مجوز ساخت و ساز در حریم رودخانه‌ها را صادر می‌کند اگر قانونی وجود دارد چرا به آن عمل نمی‌شود.

کیخا با تاکید بر اینکه ما به عنوان مجلس اولویت‌های درستی را در برنامه‌های توسعه‌ای قائل نشده‌ایم، عدم‌توانمندی برخی از دستگاه‌های تخصصی نیز موجب چنین موضوعاتی شده، فقدان مدیریت واحد مشهود است و این بحران قابل مدیریت بود، عنوان کرد: آگاهی‌سازی عمومی در برخورد و بازتوانی در بلاهای طبیعی یکی دیگر از مشکلات است، مقام معظم رهبری دستور ورود نیروهای انتظامی و نظامی را دادند که ورودی به جا و به حق بود.

نماینده مردم زابل، زهک و هیرمند در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مشکل اصلی توسعه نیافتگی کشور سازمان برنامه و بودجه کشور است نه از منظر دولت و فرد بلکه بخش بودجه بر این نهاد غالب شده و تنها توزیع پول می‌کند، گفت: طرح‌های ایجاد شده متناسب با نیازهای کشور نیست، در بودجه سال جاری پیشنهاد دادیم در استان خراسان رضوی منابع فصل آب، محیط زیست و کشاورزی را در اختیار استان قرار دهند تا خود آن‌ها تصمیم‌گیری لازم را داشته باشند اما سازمان برنامه و بودجه با این اقدام موافقت نکرد.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست در پایان با تاکید بر اینکه نباید در لحظه تصمیم گرفته شود، برنامه‌های توسعه‌ای برای مقطعی که در آن قرار داریم چیده می‌شود، تا دیروز برای خشکسالی برنامه داشتیم امسال برای ترسالی و خشکسالی فراموش می‌شود، خاطرنشان کرد: در بهشهر و نکاء ملاحظه کردیم که بیل مکانیکی رودخانه‌ای را لایروبی می‌کرد اما حاضر نبود آن سوی رودخانه را هم لایروبی کند زیرا متعلق به حوزه شهر دیگری بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
حرف دل همه مردم
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۵
0
0
دولت، دولتمردان، مسئولان و نمایندگان مجلس باید بدانند چه کسی مجوز ساخت و ساز در حریم رودخانه‌ها را صادر می‌کند
اعتراض
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۵
0
0
چه کسی مجوز ساخت و ساز در حریم رودخانه‌ها را صادر می‌کند؟/ مسئولان درسایه سکوت دولت، دولتمردان و نمایندگان مجلس!
اعتراض
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۵
0
0
مجلس با مقصران سیل‌های اخیر برخورد می‌کند

25 فروردين 1398 ساعت 12:54

سخنگوی کمیسیون عمران گفت: مجلس با مقصران سیل های اخیر برخورد می‌کند.

به گزارش جهان نیوز، صدیف بدری، سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، در نشست علنی امروز (یکشنبه 25 فروردین) قوه مقننه درباره گزارش این کمیسیون از سیلاب‌های اخیر در کشور، گفت: اعضای این کمیسیون بازدید میدانی از مناطق سیل زده لرستان، خوزستان و ایلام داشتند.

وی آسیب‌های اخیر پس از جاری شدن سیل را ناشی از عدم برنامه ریزی‌های مناسب دانست و افزود: قطعاً مجلس با قاطعیت هر آنچه را که از تدبیر گذشته و منجر به عدم برنامه‌ریزی و خسارت شده است را بررسی کرده و با مقصران برخورد خواهد کرد.
نماینده مردم اردبیل در مجلس از سفر اعضای کمیسیون عمران به استان گلستان برای بازدید میدانی از این استان خبر داد و اضافه کرد: این سفر در هفته جاری انجام می‌شود.

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: سال آبی 98-97 یکی از پربارش‌ترین سال‌ها از نظر گستردگی مکانی است. در طول دوره‌های آماری نیز این حجم از بارش بی‌سابقه بوده است. حجم بارش‌ها 181 درصد بیش از سال آبی قبل و 46 درصد بیش از سال آبی در 50 سال گذشته بوده است. از نظر علمی حجم بارش‌ها قابل پیش‌بینی دقیق بوده و انجام اقدامات به موقع می‌توانست از توسعه سیل جلوگیری کند.

بدری با بیان اینکه با سوءمدیریت و اشکالات از سال‌های گذشته تا به امروز باعث این حجم از خسارات شده است، اظهار داشت: در خصوص پیش‌بینی خطر سیل و اعلام هشدارهای لازم سه وزارتخانه راه و شهرسازی، نیرو و کشور و سازمان هواشناسی مکلف هستند. سازمان هواشناسی وظیفه پایش مستمر شرایط اقلیمی و تهیه اطلاعات دقیق و ارائه آن‌ها را بر عهده دارد. وزارت نیرو نیز با به روز نگه داشتن اطلاعات حوزه‌های آبریز باید تدابیر لازم را اتخاذ کند. وزارت کشور نیز با ارائه هشدار به موقع باید از حجم خسارات بکاهد.

وی افزود: فارغ از پیش‌بینی به موقع هواشناسی، نکات مهمی در مقابله با سیل و کاهش خسارات حائز اهمیت است. به عنوان مثال در استان خوزستان به دلیل تجمع آب ناشی از بارندگی در استان‌های بالاتر و تغییر کاربری مسیل‌ها شاهد سیل بودیم. عدم لایروبی رودخانه‌ها در شهرستان آق‌قلا از دلایل وقوع سیل بود.

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس در ادامه بیان کرد: عدم وجود شبکه جمع‌آوری آب‌های سطحی از دلایل اصلی افزایش خسارت است. مجلس برای حفظ حریم و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها قوانینی تدوین کرده است. از سوی دیگر وقوع خشکسالی‌ها و کم‌آبی پی‌درپی باعث شد تا رعایت حریم رودخانه‌ها و جلوگیری از ساخت و ساز در مجاورت آن‌ها کم‌اهمیت شده و در هنگام بارش‌های شدید با مشکل روبرو شویم. از سوی دیگر بارش‌های اخیر با دوره بازگشت حدود 50 ساله اتفاق افتاده است.

منبع:تسنیم
حرف دل همه مردم
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۵
0
0
قوه قضائیه چرا با مقصران سیل‌های اخیر برخورد نمی‌کند.
سازمان بازرسی کل کشورچرا با مقصران سیل‌های اخیر برخورد نمی‌کند.
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: