
به گزارش
خبرداغ، دکتر ابراهیم فلاحی با بیان اینکه کمبود ویتامین D3 در کشور شایع است، افزود: 70 تا 80 درصد افراد کمبود ویتامین D دارند.
وی اضافه کرد: ویتامین D3 در غذاها کم است و منابع غذایی آن لبنیات پرچرب بوده و مقدار کمی هم از این ویتامین در تخممرغ وجود دارد.
این
متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به اینکه ویتامین D3 محلول در چربی
است و در مواد غذایی مقدار آن کم است که باید به صورت مکمل استفاده شود و
یا مواد غذایی را با این ویتامین غنیسازی کنیم، افزود: غنیسازی مواد
غذایی با ویتامین D3 یکی از طرحها برای جبران کمبود این ویتامین است.
فلاحی
با اشاره به اینکه شیر کمچرب و نیم چرب میتواند ماده غذایی خوبی برای
غنیسازی با ویتامین D3 باشد، اضافه کرد: با توجه به اینکه این ویتامین
محلول در چربی است باید در محصولاتی اضافه شود که چربی داشته باشند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: دوغ نیز یکی از نوشیدنیهایی است که میتوان آن را با ویتامین D3 غنی کرد.
وی بیان کرد: همچنین روغنها را هم میتوان با ویتامین D3 غنیسازی شوند.
عضو
هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: فسفر و کلسیم نوشیدنیهایی نظیر
نوشابه، شکلی است که باعث کمبود کلسیم و پوکی استخوان میشوند و افزودن
ویتامین D3 به نوشیدنیهایی مثل نوشابه که منبع غذایی خوبی نیستند، اشتباه
است.
فلاحی تصریح کرد: کمبود ویتامین D3 در پوکی
استخوان نقش اساسی دارد و در خیلی موارد با سرطانها در ارتباط است و در
افراد چاق میزان ویتامین D3 کمتری وجود دارد.
این
متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به اینکه ویتامین D در جذب کلسیم
موثر است، خاطر نشان کرد: افرادی که این ویتامین در بدنشان کم است جذب
کلسیم کمی دارند و غنیسازی لبنیات با ویتامین D میتواند جذب کلسیم را
افزایش داده و از پوکی استخوان جلوگیری کند.
فلاحی
با بیان اینکه مصرف ویتامین D3 تا دو سالگی به صورت قطره از طریق شبکههای
بهداشتی درمانی استفاده میشود، گفت: سنین بین 2 تا 12 سالگی هر دو ماه یک
مکمل 50 هزار واحدی برای پیشگیری استفاده کنند، از 12 سال تا 70 سال ماهی
یک عدد و از 70 سال به بالا هر دو هفته یک عدد قرصی50 هزار واحدی D3 مصرف
شود.
وی عنوان کرد: چنانچه کسی دچار کمبود
ویتامین D3 شده با تجویز پزشک باید هفتهای یک بار قرص 50 هزار واحدی را در
طی 10 هفته مصرف کند و همه افراد باید مکمل ویتامین D3 دریافت کنند.
منبع: ایسنا