به گزارش خبرداغ به نقل از ایلنا، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی عصر سهشنبه در جمع نخبگان، عشایر و رهبران مذهبی عراق در کربلای معلی گفت: زیارت قبر امام حسین (ع) و اصحابش به ویژه ابوالفضل العباس (ع)، به عنوان یک آرزوی دیرین برای همه شیعیان و به ویژه ایرانیان است و بسیار خوشحالم که امروز به کربلای مقدسه مشرف شدهایم.
وی با بیان اینکه برای ما صوت آزادی و استشمام بوی آزادی بیش از هر کجای دنیا در سرزمین کربلا است، اظهار داشت: ما این سرزمین را سرزمین جهاد، شهادت، ایثار و وفا میدانیم که قمر بنی هاشم مظهر وفا و ایثار و فداکاری بود.
رئیسجمهور عشایر و همه مردم عراق را میزبانان بسیار خوب برای زائران قبور ائمه هدی (ع) و به ویژه در ایام زیارت اربعین دانست و تصریح کرد: مردم عراق و به ویژه کربلا میزبانی بسیار صمیمانهای در ایام اربعین حسینی از زائران دارند و از سوی مردم ایران از مردم عراق و کربلا تشکر میکنم.
روحانی ادامه داد: امروز این جاذبه بزرگی که در حرم امام حسین (ع) و قمر بنی هاشم (ع) وجود دارد که میلیونها عاشق را از سراسر جهان به کربلا جذب میکند و در طول تاریخ کربلا پرچم به اهتزاز در آمده، برای آزادی انسانها و مبارزه با ظلم است.
وی افزود: امروز بسیار خوشحالیم که بیش از هر زمان دیگری برادری، اتحاد و وحدت را میان ملتهای ایران و عراق شاهدیم و خوشحالیم که در روز سختی و رفاه، ملت ایران در کنار ملت عراق و ملت عراق در کنار ملت ایران است.
رئیسجمهور با بیان اینکه اولین مردمی که در کنار عراق برای مبارزه با داعش و القاعده گرفتند مردم ایران بودند، خاطرنشان کرد: پس از اشغال موصل توسط تروریستهای داعش در یک سخنرانی عمومی اعلام کردم ما تهدید برای شهرهای مقدس عراق از جمله کربلا را به هیچ عنوان تحمل نخواهیم کرد و این حملات را به عنوان حمله به کشور و ملت خودمان میدانیم و در همان روز نیز به دولت عراق پیام دادم که تمام امکانات ما در اختیار شما است تا در برابر تروریسم ایستادگی کنید و هر کمکی بخواهید ما آمادگی کامل داریم.
روحانی با تبریک به ملت، عشایر و مرجعیت عراق به خاطر مقاومت و ایستادگی در برابر تروریستهای داعش و شکست توطئه بزرگ دشمنان برای منطقه و عراق ابراز داشت: ما علاقه داشتیم که کلاً ویزا میان دو کشور برداشته شود و مردم عراق به راحتی بتوانند به ایران و ایرانیها به عراق سفر کنند اما در این مرحله دو دولت با رایگان شدن صدور ویزا برای متقاضیان موافقت کردند.
وی اضافه کرد: همچنین دو دولت تصمیم گرفتند که برای استحکام روابط اقتصادی بین دو ملت، شهرکهای صنعتی را در مرز ایران و عراق با سرمایهگذاری تجار ایرانی و عراقی و همه علاقهمندان به سرمایهگذاری ایجاد کنند.
رئیسجمهور ادامه داد: ما توافق کردیم که روند اتصال خطوط راه آهن دو کشور به سرعت انجام گیرد و راه آهن خرمشهر به بصره متصل شود تا به این ترتیب رفت و آمد بین مردم دو کشور تسهیل شود.
روحانی افزود: ما تلاش داریم ارتباط دانشگاههای دو کشور را نزدیکتر سازیم و در همین راستا آمادگی داریم آزمایشگاههای متعدد را برای دانشگاههای عراق تأمین کنیم.
وی با ابراز خرسندی از وحدت در عراق بیان کرد: انسجام و وحدت عراق را به نفع عراق و کل منطقه میدانیم و دو کشور در زمینه ثبات و امنیت مشترک و کل منطقه، تفاهم دارند و مطمئنم که روابط دو کشور روز به روز صمیمیتر و مستحکمتر خواهد شد.