کد خبر: ۷۹۸۷۷۰
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۱
تعداد بازدید: ۲۳۳
محمدقلی یوسفی، اقتصاددان و استاد دانشگاه می گوید: تصمیم به حذف چهار صفر از پول ملی، تصمیم درستی است. به گفته او، در شرایط فعلی راهی غیر از این وجود ندارد و نفع این راه از ضررش بیشتر است.
حذف ۴ صفر از پول ملی تصمیم درستی است / اگر از این کار صرف نظر کنیم، فشار‌های بیشتری به کم درآمد‌ها وارد می‌شود / چاپ اسکناس‌های زیر هزار تومان فاقد ارزش است؛ هزینه امحای این اسکناس‌ها هم بالاست

به گزارش خبرداغ ، محمدقلی یوسفی، اقتصاددان و استاد دانشگاه می گوید: تصمیم به حذف چهار صفر از پول ملی، تصمیم درستی است. به گفته او، در شرایط فعلی راهی غیر از این وجود ندارد و نفع این راه از ضررش بیشتر است.

یوسفی در گفتگو با  «انتخاب»، با بیان اینکه سیاست‌های اقتصادی ما در گذشته موجب شده که ارزش پول ملی به شدت پایین بیاید، گفت: وقتی ارزش پول ملی پایین بیاید، یعنی عملا پول‌هایی که حدود دویست، سیصد، چهارصد تومان و به طور کلی زیر هزار تومان هستند بی ارزش می‌شوند، و در حال حاضر ما هیچ کالایی نداریم که زیر هزار تومان ارزش داشته باشد.


این عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: بنابراین هم چاپ پول و هم امحاء پول پرهزینه است، یعنی برای کل کشور و منافع ملی چاپ پول‌های پنجاه تومانی و صد تومانی و دویست تومانی و ... خسارت محسوب می‌شود چراکه این‌ها دیگر ارزشی ندارند؛ هم هزینه چاپ شان بالاست، هم از بین بردن شان پر هزینه است.

این استاد دانشگاه افزود: وضعیت اقتصادی ایران به گونه‌ای است که به دلیل تورم، ارزش پول ملی پایین آمده و دیگر واقعا در محاسبات هم کار سختی است که به طور مرتب صفر‌هایی اضافه کنید که هیچ و بی ارزش باشد.

او ادامه داد: در همه کشور‌ها برای اینکه هم در محاسبات دچار اشکال نشوند هم اینکه این هزینه‌ها را نکنند یکی از راه‌ها این است که صفر‌های پول ملی حذف شود. از این رو، تصمیم به حذف چهار صفر از پول ملی در کشور ما نیز دور از ذهن نیست و به نظر من تصمیم درستی است.

این اقتصاددان افزود: شرایط ما ایجاب می‌کند که پولی جایگزین پول‌های قبلی شود، اما این موضوع، تبعاتی هم دارد، هرچند این گونه نیست که ما در این تبعات ما حق انتخاب داشته باشیم و بگوییم این کار را بکنیم یا نکنیم.

او با بیان اینکه نباید کار به اینجا کشیده می‌شد گفت: فشار‌های اقتصادی، مشکلاتی که از ندانم کاری مسؤلین و حیف و میل منابع صورت گرفته، نقدینگی را به شدت بالا برده و باعث شده که ارزش پول ملی به شدت پایین بیاید.

او با اشاره به طرح حذف چهار صفر از پول ملی گفت: در شرایط فعلی راهی غیر از این وجود ندارد و این راه به نظر من نفعش از ضررش بیشتر است. در نتیجه اینکه بخواهند صفر‌هایی از پول ملی را حذف کنند تصمیم به جایی است.

او در عین حال تصریح کرد: باید بدانیم که این تصمیم هزینه‌هایی دارد، خسارت‌هایی هم وارد می‌کند، مخصوصا برای شهر‌های کوچک و روستا‌ها که هنوز ۵۰۰، ۷۰۰ و هزار تومان در آنجا ارزش دارد و بعضی کالا‌ها هنوز هستند و می‌توان آن‌ها را با این قیمت‌ها خرید. این باعث می‌شود که قیمت کالایی که زیر هزار تومان است بالاتر برود.

او ادامه داد: بنابراین فشاری به افراد کم درآمد می‌آید و لازمه اش این است که مسؤلین تمهیداتی لحاظ کنند که اثرات منفی این اقدام بر اقشار حقوق بگیر جامعه کمتر باشد.

او با اشاره به اثرات تورمی، پایین آمدن قدرت خرید و اثرات درآمدی این اقدام گفت: همه این‌ها برای اقشار کم درآمد بالاخره اثرات منفی‌ای دارد. اما باید راه را پیدا کرد؛ مفهومش این نیست که ما از این کار صرف نظر کنیم؛ زیرا اگر از این کار صرفنظر کنیم، فشار‌های به مراتب بیشتری به آن‌ها وارد می‌شود.

او ادامه داد: نکته دیگر این است که اگر بخواهند همزمان هم پول جدید را بدهند، هم پول قدیمی وجود داشته باشد نقدینگی بالا می‌رود. در نتیجه مسؤلین باید یک سیاست‌هایی دنبال بکنند که این اتفاق نیفتد و اگر قرار شد که این کار انجام شود، در مقطع کوتاهی آن را اجرا کنند تا نتیجه بخش باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۳۴ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۳
0
0
صورت مسئله رو دارن پاک میکنن با این کار چیزی عوض نمیشه
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: