به گزارش خبرداغ به نقل از ایلنا ، هندوستان پول نفت خریداری شده از ایران را در حسابهای موجود در پنج بانک واریز میکند.
دو کشور در مورد اجرای مکانیزم پرداخت برای غلبه بر تحریمهای آمریکا علیه ایران مذاکره کردند و به توافق رسیدند.
بر اساس این ساختار، ایران مقداری از این پول را در جهت خرید کالاهای اساسی از هند و برای تامین هزینه مأموریتهای دیپلماتیک خود در این کشور پرداخت میکند و تمام این پرداختها به روپیه هند انجام میشود.
ادامه واردات نفت ایران برای هند بسیاری ضروری و مهم است.
هند ۸۰ درصد نیاز سالانه نفت خود را از ایران وارد میکند. تهران نسبت به سایر تولیدکنندگان نفت در خاورمیانه شرایط بهتری در این زمینه پیشنهاد داده است و قبلا هم به جای دلار آمریکا، روپیه هند را قبول میکرد.
هند تا ۳۱ مارس میزان ۹ میلیارد دلار نفت از ایران خریداری کرده است.
این ساز و کار پرداختی به هند اجازه میدهد به خرید نفت از ایران با وجود تحریمهای آمریکا ادامه دهد. هدف این تحریمها مسدود کردن عملیات مالی و بانکی در ارتباط با ایران است.
واشنگتن هند را از تحریمها معاف کرده است. پالایشگاههای شرکت نفت هند و شرکت پتروشیمی و پالایشگاهی مانگالور پرداختهای خود را پس از عملیاتی شدن این مکانیزم به راحتی انجام خواهند داد.
پرداخت پول به چندین حساب ضمانتی خطر مسدود شدن حسابهای ایران را در صورت اعمال تحریم بانکهای بیشتری از ایران کاهش میدهد .
ایران و هند در گذشته هم در تحریمهای سال ۲۰۱۲ آمریکا، از مکانیزم مشابهی استفاده کرده بودند. در آن زمان ۴۵ درصد پول خرید نفت در حسابهای بانکهای ایران در هند واریز میشد و بقیه به صورت یورو در یک بانک خارج از کشور ذخیره میشد.
ایران از این پول میتواند برای واردات کالا از مواد غذایی گرفته تا دارو و تسویه حسابها با روپیه استفاده کند. همچنین میتواند از پول این حسابها هزینههای خود را مثل اجارهها، حقوقها و سایر هزینههای ماموریتهای خود را در هند پرداخت کند.
طبق معافیتهایی که آمریکا به هند اعطا کرد، هند میتواند مقدار ۳۰۰ هزار بشکه در روز نفت ایران را به مدت ۱۸۰ روز وارد کند. این مقدار کمتر از مقدار صادرات ۵۴۰ هزار بشکه نفت ایران به هند در سال جاری و ۴۵۰ هزار بشکه در سال ۲۰۱۷ است.
به نقل از بلومبرگ، بر اساس گزارش وزارت صنعت و تجارت هندوستان، صادرات هند به ایران در سال گذشته چیزی در حدود ۲.۶۵ میلیارد دلار بود و شامل برنج، ادویه، چای، نخ، دارو و سایر محصولات صنعتی بوده است.