کد خبر: ۷۹۳۵۱۴
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۷ - ۰۰:۳۴
تعداد بازدید: ۶۸۵
دست و پای سرد علت های مختلفی از جمله گردش خون ضعیف، کم خونی، کمبود ویتامین و.... دارد.
علت خطرناک دست و پای سرد که نمی دانستید! به گزارش خبرداغ ، دست و پای سرد می تواند علت های مختلفی داشته باشد و گاهی نشانه ی بیماری های خطرناکی است. در این مقاله علت خطرناک دست و پای سرد مداوم که نمی دانستید را مطالعه کنید.

پدیده رینود

این اختلال یکی از علل شایع انگشتان سرد است. اورین تروم، ام دی، روماتولوژیست در مرکز بهداشت پراویدنس سنت جان در سانتا مونیکا، CA می‌گوید: "پدیده رینود شرایطی است که در آن تنگی عروق خون در انگشتان دست (و گاهی اوقات پا، گوش و بینی) در واکنش به سرما یا استرس‌های عاطفی به وجود می‌آید.” در بخشی انگشتان سفید و پس از آن آبی می‌شوند، چون هیچ خون یا خون کمی در این منطقه جریان دارد؛ پس از آن آن‌ها قرمز می‌شوند و یک بار دیگر عروق باز می‌شود و جریان خون باز می‌گردد.

به‌گفته‌ی تروم، اغلب اوقات انگشتان در طی یک حمله سرد، بی‌حس، سوزش‌دار یا دردناک هستند. در بیشتر موارد پدیده‌ی رینولد دلیل شناخته‌شده‌ای ندارد. خبر خوب این است که پدیده رینود عمدتا پردردسر است به جای مضر بودن. شیوه زندگی تغییر کرده است، مانند گرم لباس پوشیدن، در محیط‌های سرد دستکش پوشیدن (حتی زمانی که مواد غذایی خارج از یخچال را مصرف می‌کنید، بستگی دارد واکنش‌های شما تا چه اندازه شدید است)، و اجتناب از استرس‌های عاطفی معمولا به برای مدیریت این اختلال کافی است.

کم خونی

کم خونی زمانی‌که گلبول‌های قرمز خون کافی نباشد یا میزان میزان هموگلوبین در خون شما پایین باشد، رخ می دهد. Nesochi Okeke-Igbokwe، متخصص طب داخلی در مرکز پزشکی لانگون دانشگاه نیویورک در نیویورک می‌گوید: "کم‌خونی نتیجه کاهش اکسیژن ذخیره در بدن است، چیزی که ممکن است موجب دستانی سرد شود.”

برخی از علل احتمالی عبارتند از دریافت نکردن آهن کافی در رژیم غذایی، از دست دادن خون (با توجه به دوره های سنگین قاعدگی، زخم معده، خونریزی از دستگاه گوارش) ، برخی سرطان‌ها و اختلالات گوارشی (مانند سلیاک یا بیماری کرون). علاوه بر دستان سرد، کم خونی می‌تواند موجب خستگی، سردرد، سرگیجه، تنگی نفس، و پوست رنگ پریده شود. در بیشتر موارد، کم خونی فقر آهن و علائم آن می‌تواند با مکمل آهن درمان شود.

کمبود ویتامین B12

ویتامین B12 موجود در گوشت، مرغ، تخم مرغ، شیر و دیگر مواد غذایی لبنی، در تشکیل سلول‌های قرمز خون مهم هستند. Okeke-Igbokwe می‌گوید: "کمبود در این ویتامین می‌تواند به کاهش تولید سلول‌های قرمز خون (و کم خونی پس از آن) منجر شود.” کمبود B12 در میان کسانی که گیاه‌خوار هستند یا رژیم گیاه‌خواری دارند رایج است، و بسیاری از مردم بیش از ۵۰ سال ممکن است توانایی جذب این ویتامین از مواد غذایی را از دست دهند.

همچنین برای افراد مبتلا به اختلالات گوارشی مانند کرون و یا بیماری سلیاک نیز این‌طور است. Arielle Levitan ، ام دی، دکتر طب داخلی و نویسنده راه حل ویتامین می‌گوید که، یک آزمایش خون ساده می‌تواند تشخیص دهد آیا کمبود B12 دلیل سردی انگشتان است. اگر باشد، مکمل‌ها معمولا کمک می‌کنند، و علائم تمایل به رفع شدن در چند هفته یا یک ماه را دارند. (در اینجا ۹ نشانه‌ای که ویتامین B12 کافی نمی‌گیرید آمده است.)

فشار خون پایین

Okeke-Igbokwe می‌گوید:”فشار خون پایین، می‌تواند با توجه به طیف وسیعی از دلایل، از جمله کم آبی بدن، از دست دادن خون، برخی داروها، اختلالات غدد درون ریز رخ دهد.” زمانی که فشار خون شما کم است، رگ‌های خونی خون را از اندام‌های انتهایی به سمت اندام‌های حیاتی می‌فرستد، که می‌تواند انگشتان دست شما را سرد کند. اگر دلایل فشار خون کم را مانند سرگیجه، تاری دید، خستگی، تهوع، ضعف و گیجی را دارید، به یک پزشک مراجعه کنید.

کم کاری تیروئید:

کم کاری تیروئید ناشی از غده تیروئید ضعیف است که سطح هورمون تیروئید کمتری تولید می کند که تاثیر منفی بر متابولیسم بدن دارد.

متابولیسم بدن بر گردش خون، ضربان قلب و درجه حرارت بدن تأثیر می گذارد، بنابراین هر چیزی که بر عملکرد تیروئید تأثیر می گذارد و سبب کم کاری تیروئید می شود به پاهای سرد می انجامد.

افراد مبتلا به کم کاری تیروئید ممکن است نسبت به سرما بیشتر حساس باشند و ممکن است علائم دیگری مانند خستگی، افزایش وزن و مشکلات حافظه را تجربه نمایند.


برنا

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: