به گزارش خبرداغ به نقل از ایلنا، صندوق بینالمللی پول در تازهترین گزارش خود تحت عنوان چشمانداز اقتصادی منطقه خاورمیانه و آسیای میانه در سال ۲۰۱۸ میلادی پیشبینی کرد که تولید ناخالص داخلی ایران در سال جاری میلادی منفی ۱.۵ درصد و این رقم برای سال آینده میلادی منفی ۳.۶ درصد خواهد بود.
همچین صندوق بینالمللی پول تورم قیمت مصرفکننده ایران را در سال ۲۰۱۸ میلادی ۲۹.۶ درصد و این رقم برای سال ۲۰۱۹ میلادی ۳۴.۱ درصد خودهد بود.
بر پایه این گزارش، صندوق بین المللی پول تراز حساب جاری ایران را برای سال ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ میلادی به ترتیب ۱.۳ درصد و ۰.۳ درصد برآورد کرد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، صندوق بینالمللی پول امروز -سهشنبه- اعلام کرد که بهای بالای نفت به جبران افزایش هزینههای عمومی در کشورهای صادرکننده نفت، مانند عربستان، کمک میکند. این در حالی است که کسری بودجه در این کشورها به ۷۷ میلیارد دلار رسیده است.
در گزارش صندوق بینالمللی پول آمده است که کسری بودجه عمومی در کشورهای خاورمیانه از ۱۱۸ میلیارد دلار در سال گذشته میلادی به ۴۱ میلیارد دلار رسیده است. این رقم در سال ۲۰۱۹ به سه میلیارد دلار خواهد رسید.
این چشمانداز امیدبخش اما چندان پایدار نخواهد بود. این نهاد همچنین هشدار داد که قیمتهای جهانی نفت، که در حال حاضر در پی تحریمهای نفتی ایران روندی صعودی دارد، تا سال ۲۰۲۱ به بشکهای ۶۰ دلار خواهد رسید.