به گزارش خبرداغ به نقل از تسنیم، ابراهیم جمیلی اظهار کرد: سابقه مراودات بین دو کشور ایران و هند بسیار دیرینه و طولانی است.
وی همچنین اظهارداشت: اساس برخی از پالایشگاههای هند بر پایه نفت ایران بنا شده است.
رئیس اتاق مشترک ایران و هند گفت: فشارهای زیادی از سوی آمریکا و عربستان بهروی هند است تا این کشور نفت مورد نیاز خود را از ایران تأمین نکند.
وی افزود: عربستان سعودی سهام برخی از پالایشگاههای هند را خریداری کرده و سرمایهگذاریهای هنگفتی در این بخش انجام داده تا نفت تولیدی خود و سایر کشورهای همسو مانند امارات را استفاده کند.
جمیلی با بیان اینکه اقتصاد هند یک اقتصاد رو به رشدی است، اظهارداشت: اگر هند نفت مورد نیاز خود را از ایران تأمین نکند بدون شک اقتصاد این کشور دچار آسیب خواهد شد.
وی گفت: ایران و هند بهجز نفت در سایر حوزهها همکاریهای مشترک زیادی با یکدیگر دارند.
رئیس اتاق مشترک ایران و هند همچنین گفت: اداره بندر چابهار از جمله همکاریهای مشترک این دو کشور است.
وی تصریح کرد: هند در حال حاضر به یکی از مهمترین کشورهای صادرکننده کالا و خدمات در جهان تبدیل شده و بندر چابهار میتواند بهعنوان دروازه ورود هندیها به کشورهای ترکمنستان، افغانستان، ازبکستان، قزاقستان، جمهوری آذربایجان، ارمنستان، گرجستان و روسیه نقشآفرینی کند.
جمیلی گفت: هند بهرغم تمامی فشارها و چالشها همچنان خریدار نفت ایران خواهد بود منتها حجم خرید نسبت به گذشته کمتر میشود.
وی افزود: هند از تصمیم آمریکا مبنی بر عدم خرید نفت از ایران تمکین نخواهد کرد بنابراین اقدام شجاعانه هندیها باعث میشود کشورهای دیگر بر تصمیمات خود در خصوص خرید نفت از ایران تجدید نظر کنند.
رئیس اتاق مشترک ایران و هند یادآور شد: متأسفانه برخی از کشورهای خریدار نفت ایران بهدلیل ترس از آمریکا پاپس کشیده و خرید خود را متوقف کردهاند.