به گزارش خبرداغ، علی دشتی، حقوقدان و عضو هیات علمی دانشگاه میگوید: شهرداران به تصریح قانون، مشمول قانون منع بکارگیری بازنشستگان خواهند شد و دلایل افرادی که نظر مخالف دارند، متقن نیست.
دشتی در گفتگو با «انتخاب» درباره اظهارات اخیر خود درباره قانون منع بکارگیری بازنشستگان و نحوه انعکاس آن در روزنامه همشهری گفت: آنچه روزنامه همشهری در تیتر و مطلبی که از من کار کرده بود، کاملا تحریف و به دور از رسالت روزنامه نگاری بود.
او افزود: من به صراحت در همان جلسه گفتم که از نظر قانون و حقوق هیچ تردیدی در این که شهرداران مشمول قانون منع بکارگیری بازنشستگان هستند، وجود ندارد. پس به لحاظ حقوقی هیچ تردیدی در این موضوع وجود ندارد. این موضوع فقط صحبت من نیست بلکه بسیاری از حقوقدانان برجسته و مستقل هم همین مطلب را عنوان کرده اند.
این عضو هیات علمی دانشگاه ادامه داد: در آن جلسه دلایل حقوقی این موضوع نیز ذکر شد که البته چندان انعکاسی نیافت. یکی از این استدلالها آن است که در سنوات گذشته مطابق قوانینی که در خصوص بازنشستگان در جریان بود، همیشه شهرداران هم مشمول این قوانین بودند. از جمله در قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، به ویژه ماده ۴۱ این قانون، که در آنجا صراحتا بکارگیری بازنشستگان را ممنوع کرده بود و استثنائی که قائل شده بود، فقط افرادی بودند که نامشان به تصویب هیات وزیران می رسد.
دشتی اضافه کرد: در همان زمان هم همه ساله هیات وزیران بنا به پیشنهاد وزارت کشور، که لیست شهرداران بازنشسته را ارائه می کرد، تصویب میکرد که شهرداران به مدت یک سال میتواند به کار خود ادامه دهند. این در حالی است که انتخاب شهردار ۴ ساله بود. یعنی با وجود اینکه شورای شهر شهردار را به مدت ۴ سال انتخاب میکرد، اما هرساله باید این استمرار خدمات شهردار بازنشسته به تصویب هیات وزیران میرسید.
این عضو هیات علمی دانشگاه با بیان اینکه همین قانون نشان میدهد مقامهای انتخابی هم مشمول قوانین مربوط به بازنشستگان می شوند، گفت: بنابراین این استدلال مخالفان که قانون بازنشستگان شامل مقامهای انتخابی نمیشود، یک استدلال بی پایه است.
دشتی با اشاره قانون مصوب سال ۹۶ مجلس تصریح کرد: در این قانون هم گفته شده که مقامات اعم از انتخابی و انتصابی مشمول قانون میشود. این قانون در واقع استفساریه قانون منع بکارگیری بازنشستگان است. پس این قانون هم به صراحت ذکر میکند که شهرداران مشمول قانون منع بکارگیری بازنشستگان هستند.
این حقوقدان ادامه داد: متاسفانه دلایلی که طیف مقابل یعنی افرادی که معتقدند شهرداران مشمول قانون منع بکارگیری بازنشستگان نمی شوند، ارائه میکنند، دلایل متقنی نیست. مثلا استناد میکنند که قانون شوراها قانون خاص است و قانون بازنشستگان قانون عام است. این در حالی است که کاملا برعکس است. قانون بازنشستگان یک قانون خاص است و قانون شوراها یک قانون عام است. در واقع قانون به مفهوم خاص بازنشستگان پرداخته است و دستگاههای مشمول را هم ذکر کرده.
او ادامه داد: اصلا چه دلیلی وجود دارد که قانونگذار بین این همه مقامات کشور، فقط شهردار را استثناء بکند؟ یعنی همه مقامات کشور از قضات، اعضای هیات علمی - که قبلا استثناء بودند - مشمول این قانون بشوند، اما شهردار نشود؟ اعضای هیات علمی هم قانون خاص دارند، قضات و نیروهای مسلح هم قانون خاص دارند. چطور میشود که همه مقامات کشور مشمول یک قانون بشوند اما شهردار نشود؟
دشتی اضافه کرد: این طیف هیچ دلیل متقنی برای این موضوع ارائه نمیکنند. استدلالها حقوقی نیست. بر این اساس قویا اعتقاد داریم که شهرداران مشمول قانون منع بکارگیری بازنشستگان هستند و دوستانی که قائل به این موضوع نیستند، بیشتر تمایلات، خواستها و دوست داشتنهای خود را مطرح میکنند.