کد خبر: ۷۸۳۱۹۶
تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۷
تعداد بازدید: ۲۳۳
یک تحلیل‌گر مسائل سیاست خارجی تاکید کرد: گر دولت مرکزی سوریه بتواند کنترل ادلب را در دست بگیرد، به جرات می‌توان گفت دولت بشار اسد، بر تمامی نواحی سوریه اعمال حاکمیت کرده و ارتش این کشور کنترل امور را دست دارد و مسئله سوریه به صورت تمام و کمال از فاز نظامی به فاز سیاسی وارد شده است.
قهرمان‌پور: ایران، روسیه و ترکیه تعدیل‌هایی در سیاست‌هایشان درباره سوریه داشته‌اند/ موضع روس‌ها درباره کردها شفاف نیست

به گزارش خبرداغ، رحمان قهرمان‌پور در گفت‌وگو با  ایلنا، با اشاره به برگزاری نشست روسای جمهور ایران، روسیه و ترکیه درخصوص سوریه گفت: مساله روز سوریه، ادلب و چگونگی بازپس‌گیری ادلب و اخراج گروه‌های تروریستی باقیمانده در سوریه به ویژه نیروهای وابسته به جبهه النصره است.

هماهنگی درباره ادلب موضوع رایزنی‌های ایران، روسیه و ترکیه در نشست تهران

وی با بیان اینکه ادلب آخرین محل تجمع گروه‌های مسلح ضد بشار اسد است، اظهار داشت: اگر دولت مرکزی سوریه بتواند کنترل ادلب را در دست بگیرد، به جرات می‌توان گفت دولت بشار اسد، بر تمامی نواحی سوریه اعمال حاکمیت کرده و ارتش این کشور کنترل امور را دست دارد و مسئله سوریه به صورت تمام و کمال از فاز نظامی به فاز سیاسی وارد شده است.

این کارشناس مسائل بین‌الملل ادامه داد: جبهه غربی اروپایی و آمریکایی نگران هستند اگر محور آستانه و دولت مرکزی سوریه کنترل ادلب را اختیار بگیرد، نفوذ آنها در آینده سوریه به صورت چشم‌گیری کاهش یابد بنابراین مسئله ادلب و چگونگی بازپس‌گیری آن، مسئله بسیار مهمی است بنابراین سران ایران، روسیه و ترکیه در نشست تهران با مشورت با یکدیگر درصدد آخرین هماهنگی‌ها در این باره هستند.

ایران، روسیه و ترکیه تعدیل‌هایی در سیاست‌هایشان درباره سوریه داشته‌اند

قهرمان‌پور در پاسخ به این سوال که در برهه کنونی ایران، روسیه و ترکیه چه اختلافاتی با یکدیگر در سوریه دارند؟ تصریح کرد: یکی از دلایل برگزاری نشست آستانه و متعاقب آن محور آستانه، این بوده است که هر سه طرف از بخشی از مواضع‌شان کوتاه بیایند و در این راستا، هم ایران، هم روس‌ها و هم ترک‌ها تعدیل‌هایی در سیاست‌هایشان درباره سوریه داشته‌اند.

وی افزود: در این چارچوب، ایران که تا قبل از نشست آستانه، ارتش آزاد سوریه را تروریستی می‌دانست ولی در نشست آستانه قرار شد این گروه را به عنوان معارضه دولت سوریه شناخته شود. ترکیه هم قرار شد جبهه‌النصره را گروه تروریستی شناسایی کند در حالی قبلا این گروه را معارضه اعلام می‌کرد. توافقات و انعطاف‌هایی از این دست بوده است که موجب حفظ محور آستانه و افزایش اثرگذاری آن شده است.

ترکیه از محور فراآتلانتیکی به سمت محور آستانه حرکت کرده است

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی با اشاره به رویکرد ترکیه خاطرنشان کرد: در حالی که ترکیه در ابتدای بحران سوریه و حتی تا چندین ماه پیش نزدیک به محور فراآتلانتیکی بود اینک از میان محور آستانه و فراآتلانتیکی به سمت محور آستانه حرکت کرده است؛ هرچند ترک‌‌ها از ابتدا گفته بودند که مخالف با باقی ماندن بشار اسد در قدرت هستند.

قهرمان‌پور درخصوص رویکرد ایران، روسیه و ترکیه نسبت به بشار اسد نیز ابراز داشت: فعلا آنچه میان سه کشور ضامن صلح در سوریه شده، این است که بشار اسد تا زمانی که سوریه به تثبیت برسد و تهدید جدی متوجه‌اش نباشد و قانون اساسی جدید تدوین می‌شود، در قدرت باقی بماند. این مسئله البته به معنای برکناری بشار اسد از قدرت نیست.

تاکید ترکیه عدم خودمختاری کردها است

تاکید ایران عدم درگیری کردها با دولت بشار اسد است

وی با اشاره به معنایی برکناری بشار اسد بیان کرد: یکی معنی برکناری بشار اسد، می‌تواند برکناری شخص بشار اسد از قدرت باشد و معنای دیگر می‌تواند از بین بردن و تغییر دادن هسته قدرت در سوریه و نظام بشار اسد باشد. الزاما نظام سوریه با بشار اسد یکی نیست. آنچه موجب هرج و مرج در عراق پس از سقوط صدام شد، از بین بردن ساختار سیاسی و نظامی عراق بود.

این پژوهشگر مسائل بین‌الملل درباره رویکرد ایران، روسیه و ترکیه نسبت به کردها هم یادآور شد: کردها یکی از مسائل بسیار پیچیده در سوریه هستند. نحوه برخورد با ی.پ.گ یک طرف داستان و حضور کردها در شرق فرات طرف دیگر داستان است. تاکید ترکیه عدم خودمختاری کردها است و از طرفی می‌گوید حضور کردها در سوریه باید محدود و کنترل شده باشد تا آنها به پ.ک.ک کمک نکنند. تاکید ایران عدم درگیری کردها با دولت بشار اسد است و از طرفی می‌گوید کردها نباید مانع حاکمیت دولت مرکزی باشند.

موضع روس‌ها درباره کردها شفاف نیست

قهرمان‌پور با بیان اینکه موضع روس‌ها درباره کردها شفاف نیست، عنوان کرد: روس‌ها در مقطعی از فدرالیسم سخن گفته و در مقطعی سخنان متضاد دیگری بیان کرده‌اند. با این وجود، روسیه مواضع‌شان را درباره کردها به صراحت بیان نکرده‌ و یکی از دلایل توافق کردهای سوریه با بشار اسد همین مواضع ناشفاف روس‌ها بوده است.

وی درادامه، به سفر اخیر محمدجواد ظریف به سوریه و دیدار با مقام‌های عالی‌رتبه سوری اشاره کرد و درباره رایزنی‌ها در این سفر گفت: مجموعه‌ای از مسائل از جمله نشست روز جمعه تهران، بازپس‌گیری ادلب، بازسازی سوریه و... در این سفر مورد رایزنی قرار گرفته است. آگاه بودن سوریه از جزییات نشست تهران بسیار مهم است. از سویی، بازسازی سوریه برای ایران موضوع مهمی است و باید دید، ایران در چارچوب آستانه می‌خواهد دنبال این بازسازی سوریه باشد یا خیر.

تنش ترکیه و آمریکا حضور فرانسه و عربستان در مناطق کردنشین را تحت شعاع قرار داده است

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی درخصوص رویکرد ایالات متحده، اروپا و عربستان نسبت به سوریه هم اظهار داشت: طی ماه‌های گذشته، عربستان و فرانسه تلاش کردند با حضور در مناطق کردنشین نفوذ خود را در سوریه افزایش دهند ولی تنش ترکیه و امریکا این موضوع را تحت شعاع قرار داده است.

قهرمان‌پور اردن و ترکیه را دو حوزه نفوذ محور فراآتلانتیکی در سوریه برشمرد و تصریح کرد: اردن به دلیل ضعف ژئوپولتیکی چندان نمی‌تواند نقش چندانی برای نفوذ به سوریه ایفا کند و ترکیه نیز به دلیل مسئله کردها و تنش شدید با امریکا و اولتیماتیوم روسیه، نمی‌گذارد محور فراآتلانتیکی در سوریه نقش لازم را ایفا کند. از طرفی، ترامپ موافق افزایش هزینه نظامی در خاورمیانه نیست و از ابتدا مخالف حضور امریکا در سوریه بود.

وی اضافه کرد:‌ تا زمانی که امریکا نخواهد در سوریه هزینه کند، نفوذش در سوریه نیز کاهش می‌‌یابد مگر اینکه تحولی در سیاست‌هایش در سوریه ایجاد کند که به نظر می‌رسد جدی نیست.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
بابائی
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۴
0
0
روزنامهنگار آمریکایی: عربستان برای تروریستها در سوریه تسلیحات شیمیایی ارسال کرده است
يکشنبه 10 تير 1397


یک روزنامه‌نگار معروف آمریکایی اعلام کرده است که عربستان و ترکیه در ارسال تسلیحات شیمیایی به گروه شورشی و تروریستی سوریه نقش داشته‌اند.
به گزارش الوقت، سیمور هرش، روزنامه‌نگار تحقیقی و نویسنده آمریکایی برنده جایزه پولیتزر در مصاحبه‌ای با شبکه ماهواره‌ای روسیا الیوم گفت: گزارش‌های اطلاعاتی تایید می‌کنند که عربستان و ترکیه مواد شیمیایی اولیه برای ساخت گاز سارین را در اختیار جبهه النصره (شاخه القاعده در سوریه) قرار دادند.
همچنین هرش تایید کرد: سازمان کلاه‌سفیدها سازمانی برای تبلیغات است.
این روزنامه‌نگار آمریکایی افزود: گاز سارینی که در حمله شیمیایی غوطه شرقی از آن استفاده شد، از آن نوع سارینی نبود که در اختیار ارتش سوریه بود. این مساله از سوی سازمان منع سلاح‌های شیمیایی نیز تایید شد.
وی درباره پرونده مسموم کردن سرگئی اسکریپال، جاسوس روس در انگلیس نیز گفت: اسکریپال با ارائه اطلاعاتی از مافیای روسیه به دستگاه‌های اطلاعاتی انگلیس کمک می‌کرد و این یعنی کسی که می‌خواسته به او آزار برساند، همان مافیای روسیه است و نه دولت روسیه.
هورش از روزنامه نگاران باسابقه و معروف آمریکایی است که در واشنگتن ساکن و پیش از این نیز برخی گزارشهای وی به جنجال‌های بین المللی گسترده منجر شده بود. از جمله وی در سال ۲۰۰۶ از نقشه برخی مقامات آمریکا برای بمباران وسیع ایران و تشدید حمایت از آشوب در ایران برداشت. وی همچنین در یک سخنرانی برای اعضای اتحادیه آزادی‌های مدنی این کشور پرده از شکنجه و آزار زندانیان ابوغریب توسط نیروهای آمریکایی برداشت . این موضوع به انتقادات بین المللی علیه نیروهای آمریکایی منجر شد.




عربستان کارگردان نمایش استفاده از سلاح شیمیایی در دوما

سه شنبه 21 فروردين 1397 - 02:08
یک منبع موثق نزدیک به شبکه خبری «العالم» پشتپرده استفاده از سلاح شیمیایی در دوما واقع در غوطه شرقی دمشق را فاش کرده است.
العالم-سوریه
بنا بر اظهارات این منبع موثق، پس از آنکه مقامات سوریه به درخواست عربستان از دمشق در خصوص بازسازی کامل سوریه در مقابل اخراج نیروهای حزب الله وایران از سوریه پاسخ منفی دادند، عربستان به طراحی سناریوی استفاده سوریه از سلاح شیمیایی درمنطقه دوما مبادرت کرد.
منبع آگاه افزود: مقامات سعودی پس از دیدار با یک مقام عالی‌رتبه سوری، درخواست اخراج نیروهای محورمقاومت از سوریه در قبال تامین هزینه‌های بازسازی سوریه را مطرح کردند.
منبع مذکور ادامه داد: عربستان سعودی پس از مخالفت دمشق با این درخواست، به سرسپردگان خود در دوما یعنی گروه تروریستی موسوم به «جیش الاسلام» دستور اجرای نمایشنامه استفاده دولت سوریه از سلاح شیمیایی را داده است و جیش الاسلام نیز در اجرای این دستور، از مواد شیمیایی در ساختمانی در دوما استفاده کرده است تا ارتش سوریه به استفاده از آن متهم شود.
وی تصریح کرد: با عملیاتی شدن این سناریو، از یک طرف سیل حملات رسانه‎های غربی و عربی مخالف دولت سوریه متوجه دمشق و شخص بشار اسد شد و از طرف دیگر، ترامپ پس از توهین و بی احترامی به بشار اسد، روسیه و ایران را تهدید به انتقام‌جویی کرد و بالاخره برخی از مقامات غربی بدون تحقیق و با متهم کردن دولت سوریه به استفاده از سلاح شیمیایی، در نشست فوق العاده شورای امنیت سازمان ملل شرکت کردند.
منبع موثق تاکید کرد که همه این مسائل درحالی اتفاق افتاد که دونالد ترامپ در دیدار چند روز گذشته با محمد بن سلمان، ادامه حضور کشورش در سوریه را که مورد درخواست ولی‌عهد سعودی بود، منوط به تامین هزینه‌های جنگ از سوی عربستان کرده بود.



نماینده آمریکا در سازمان ملل: واشنگتن به استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه پاسخ خواهد داد

سه شنبه 21 فروردين 1397 - 01:00
نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل در نشست دوشنبهشب سازمان ملل درباره اوضاع سوریه اعلام کرد که واشنگتن در هر صورت بدون در نظر گرفتن هرگونه نتیجه نشست شورای امنیت، به حملات شیمیایی در سوریه پاسخ خواهد داد.
العالم-آمریکا
«نیکی هیلی» نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل در نشست دوشنبه شب شورای امنیت سازمان ملل درباره سوریه، ایران و روسیه را مسئول استفاده از سلاح های شیمیایی در سوریه دانست و «ایرانی‎ها را به دست داشتن در اقدامات خرابکارانه در سوریه» متهم کرد.
به گزارش اسکای نیوز، نماینده آمریکایی مدعی شد که دولت سوریه مانع ورود کسانی می شود که سعی دارند، وارد دوما شوند.
وی گفت که ایالات متحده آمریکا بدون در نظر گرفتن نتیجه نشست شورای امنیت سازمان ملل، به استفاده از سلاح های شیمیایی پاسخ خواهد داد.
هیلی تصریح کرد: مکانیزمی که شورای امنیت سازمان ملل تشکیل داده بود، ثابت کرد که بشار اسد در حمله به خان شیخون در ادلب دست داشته است.
نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل تاکید کرد که شورای امنیت باید مسئولیت استفاده از سلاح های شیمیایی در سوریه را بر عهده بگیرد و آمریکا در هر صورت به آن پاسخ خواهد داد.


بمب های شیمیایی با هزینه سعودی به کام مردم سوریه می رود
۸ سنبله ۱۳۹۵
طبق تحقیقات صورت گرفت یک خبرگزاری آمریکایی ، “زهران علوش” فرمانده مقتول گروه تروریستی “جیش الاسلام” که از وی بعنوان “بازوی تروریستی بندر بن سلطان در سوریه” یاد میشد، یکی از تروریستهایی بود که در جریان اتفاقات سوریه، ارتباط بسیار نزدیکی با سازمان های اطلاعاتی عربستان و بخصوص استخبارات داشته است.

با توجه به تبحر علوش در انجام حملات موشکي، اين تروريست خطرناک با هماهنگي يکي از افسران سازمان اطلاعاتی کشور ترکیه به نام “آيهان” توانست 500 کيلو “گاز سارين” و “سيانور” را از يکی از کشورهای حوزه قفقاز و يک کشور اروپاي شرقی خريداري کرده و از طريق خاک ترکيه آن را به داخل سوريه منتقل کند. از آنجايی که پيش از اين مقامات مرتبط عربستانی با تروريستها به علوش قول پرداخت هزينه خريد گازهاي سمی را داده بودند، هزینه اين خريد از حساب يکی از کارمندان محلي سفارت عربستان در يک کشور اروپايی به حساب شرکتهای فروشنده گازهای سمی واريز شد.
اما ماجرای انتقال گازهاي سمی خريداري شده به داخل خاک سوريه پس از کشف دو کيلو گاز از تروريستها وارد مرحله رسوایی شد.
تروریستها پس از خرید گازهای شیمیایی از دو کشور اروپایی و انتقال بخشی از آن به ترکیه و بخش دیگر به لبنان کل مواد شیمیایی خریداری شده را در قالب 4 محموله و تحت پوشش مواد پتروشیمی به داخل سوریه منتقل کردند که یک محموله از ترکیه و سه محموله دیگر از مسیر شمال لبنان و با حمایت یک شخصیت سیاسی مرتبط با عربستان سعودی به “القطیفه” منتقل شد.
بر اساس تحقیقات انجام شده چندي پس از حضور گردان شيميايی لواءالاسلام در روستاي جوبر بود که نيروهاي ارتش سوريه با حمله به اين منطقه یک کارگاه تولید و انبار مواد شیمیایی سمی و دهها پوکه راکتی برای پر کردن مواد شیمیایی و مقادیر زیادی مواد شیمیایی ارسال شده از عربستان را در اين محله کشف کردند. بعد از اينکه کارگاههاي ساخت مواد شيميايی در خاک سوريه کشف و منهدم شد، سازمان استخبارات نیز از اوایل سال 2013 میلادی کارگاه کوچکی را در منطقهای دور افتاده واقع در نزدیکی مرز عربستان و عراق دایر کرد که در آن کارگاه نیز عوامل وابسته به تروریستها گازهای شیمیایی را پس از تولید، آماده استفاده در صحنه نبرد میکردند.
براساس اطلاعات به دست آمده، ماموران امنیتی عربستان سعودی محدوده کارخانه مذکور را به شدت تحت نظارت داشتند و تولیدات این کارگاه کوچک را در بستههای یک تا سه کیلویی و تحت پوششهای مختلف به صورت غیرقانونی و بدون اطلاع دولت اردن به این کشور انتقال داده و پس از دپو در ویلایی در منطقه “ارمثا” به ناحیه “درعا” و پس از آن به مکانهای امن در “ریف دمشق” منتقل میکردند.
طبق تحقیقات میدانی دو خبرنگار خبرگزاري “مينت پرس”آمريکا در سوريه نشان میدهد که سازمان اطلاعات عربستان به ریاست بندر بن سلطان مقادیر زیادی تسلیحات شیمیایی را در سوریه به خصوص در منطقه “غوطه شرقی” توزیع کرده بود.
بر مبنای این تحقیقات جنگجویان محلی مخالف نظام بشار اسد که به جبهه النصره وابسته هستند، پیش از این اذعان کرده بودند که این تسلیحات را جنگجویی عربستانی که از فرماندهان میدانی است از عربستان وارد میکند و به آنها گفته است که بندر بن سلطان رئیس اسبق سازمان اطلاعات عربستان این تسلیحات شیمیایی را تهیه کرده است.
در همین پیوند دکتر “حسام شعیب” کارشناس جنبش های اسلامی در منطقه- در گفتگوی تلفنی با خبرگزاری المنار سوریه افشا کرد که استخبارات علوش را در جمع آوری حدود 50 کندک تحت عنوان “جیش الاسلام” یاری کرده است.
راهبرد سعودی ها در حال حاضر ارائه کمک های مالی برای جلب حمایت تروریست ها از ریاض و دور کردن این کشور از القاعده است. این همان انگیزه ایی است که به نظر کارشناسان برای تشکیل جیش الاسلام از آن استفاده شده است.
بابائی
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۴
0
0
رزمنده ایرانی آمریکا را به ارسال سلاح به تروریست ها درسوریه ومنطقه متهم کرد.
رزمنده ایرانی آمریکا را به ارسال سلاح به ائتلاف متجاوز سعودی متهم کرد.
چرا ارسال سلاح های ساخت آمریکا به تروریست ها درسوریه، لبنان، عراق، افغانستان، لیبی، یمن ومنطقه ناقض قطعنامه بی مورد شورای امنیت سازمان ملل خیانتکارمحسوب نمی شود.
آمریکا انواع سلاح های ممنوعه اختیارائتلاف عربی به عربستان قرارداده است! جز نقض قطعامه بی ارزش شورای امنیت سازمان ملل خیانتکارمحسوب نمی شود.
آمریکا همچنان به ائتلاف عربستان درجنگ یمن و تروریست ها درجنگ سوریه و... سلاح می دهد.
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: