کد خبر: ۷۷۴۴۱۹
تاریخ انتشار: ۰۲ تير ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۴
تعداد بازدید: ۳۸۷
روزنامه آرمان با با آیت‌ الله محسن غرویان، استاد حوزه علمیه درباره دولت روحانی و فضای سیاسی کشور گفتگو کرده است.
غرویان: روحانی با مردم، شفاف سخن بگوید/  مهم‌ترین ویژگی‌های دولت پنهان غیر شفاف بودن و پاسخگو نبودن استبه گزارش خبرداغ به نقل از روزنامه آرمان ،آیت‌ الله محسن غرویان، استاد حوزه علمیه درباره دولت روحانی و فضای سیاسی کشور گفتگو کرده است.

آیا وضعیت کنونی جامعه تنها به دلیل رویکرد دولت به وجود آمده یا اینکه ساختارهای دیگر تصمیم‌گیر قدرت نیز در وضعیت امروز نقش داشته‌اند؟ آیا از سوی ساختارهای قدرت همکاری لازم با دولت آقای روحانی صورت گرفته است؟

برخی از کانون‌های قدرت با دولت همکاری نمی‌کنند و در مسیر دولت سنگ اندازی می‌کنند. این وضعیت در پنج سال گذشته یعنی از زمانی که آقای روحانی به ریاست جمهوری رسیدند تا امروز وجود داشته است. به همین دلیل نیز آقای روحانی باید به صورت شفاف شرایط را برای مردم بازگو کند تا مردم از دلایل به وجود آمدن مشکلات کنونی مطلع شوند. برخی از بزرگان نیز این نکته را به آقای روحانی گوشزد کرده‌اند که باید موانع پیش روی دولت را برای مردم تشریح کند. با این وجود هنوز آقای روحانی چنین کاری را انجام نداده است. امروز وضعیت معیشتی مردم در شرایط خوبی قرار ندارد و خانواده‌های ایرانی در زمینه‌های اقتصادی با مشکلات جدی مواجه هستند. به همین دلیل نیز در شرایط کنونی دولت آقای روحانی نیاز به شفاف سازی دارد و باید با صراحت و بی پرده با مردم سخن بگوید. به نظر می‌رسد هرچه آقای روحانی از این کار امتناع کند و به صورت صریح با مردم سخن نگوید شرایط برای ادامه کار دولت در آینده سخت‌تر خواهد شد. آقای روحانی وعده‌های زیادی به مردم دادند که مهم‌ترین آنها آزادی سیاسی در بین احزاب و گروه‌های سیاسی و بهبود وضعیت معیشتی مردم بود. به همین دلیل نیز دولت باید انقلابی‌تر و با تحرک تا بتواند به صورت جدی‌تری به وعده‌هایی که به مردم داده است عمل کند.

چرا دولت پنهان در ایران با ظهور دولت‌های تحول‌خواه رویکرد جدی‌تری به خود می‌گیرد؟ مهم‌ترین ویژگی‌های دولت پنهان در ایران چیست؟

در کشور ما دولت تنها بخشی از قدرت را دراختیار دارد. این در حالی است که در ایران کانون‌های قدرت متعددی وجود دارد که هر کدام نیز اهداف خود را دنبال می‌کنند. دولت‌های پنهان در ایران در زمینه‌های سیاسی و اقتصادی شکل جدی‌تری نسبت به بقیه دارند و به همین دلیل در مناسبات قدرت نقش مهمی ایفا می‌کنند. مهم‌ترین ویژگی‌های دولت پنهان نیز غیر شفاف بودن و پاسخگو نبودن است. یک نوع تفکر در کشور ما وجود دارد که به دموکراسی، رأی مردم، پارلمان و نهادهای مدنی اعتقاد ندارد. به نظر می‌رسد برخی هنوز هم که کشورهای مختلف جهان با دموکراسی به اهداف خود رسیده‌اند اعتقادی به آن ندارند و به همین دلیل نیز در مسیر مخالف دموکراسی حرکت می‌کنند. از نظر این عده رأی مردم پشیزی ارزش ندارد و مردم فاقد صلاحیت برای تصمیم‌گیری هستند. این عده از گذشته تاکنون با رویکردهای دموکراتیک مخالف بودند و این رویکرد را تا به امروز نیز ادامه داده اند. این افراد خود را معیار حق و باطل می‌دانند و معتقدند آن چیزی که آنها انجام می‌دهد صحیح است و بقیه رویکردها اشتباه است. از نظر فکری نیز این افراد به برخی از گفتمان‌های سنتی و ارتجاعی اعتقاد دارند و هنوز آنها را برای حل مشکلات فعلی جامعه تأثیرگذار قلمداد می‌کنند. این عده از ابتدا نیز با ریاست جمهوری و توجه به آرای مردم مشکل داشتند و تکیه به آرای مردم را برای مدیریت کشور قبول نداشتند. به همین دلیل نیز این دولت‌های پنهان همواره با دولت‌های تحول خواه و رفرمیستی مشکل داشته‌اند و در مسیر دولت‌های تحول خواه سنگ اندازی می‌کنند. در این تفکر دولت‌های تحول خواه که به دنبال تغییر وضعیت موجود هستند برای جامعه مضر شناخته می‌شوند و به همین دلیل نباید به راحتی به فعالیت خود ادامه بدهند.

آیا مقصر جلوه دادن دولت آقای روحانی در پدید آمدن وضعیت موجود اقتصادی مردم در راستای زمینه سازی دولت پنهان در دوران پسا روحانی است؟ آیا دولت پنهان به این نتیجه رسیده که تنها با نا کارآمدن جلوه دادن دولت حسن روحانی در زمینه اقتصادی می‌تواند به اهداف خود دست پیدا کند؟

دولت پنهان به دنبال بازگشت به قدرت و روی کار آمدن تفکری است که قبل از دولت آقای روحانی مدیریت کشور را در اختیار داشت. به همین دلیل نیز تلاش می‌کنند با شعارهای عوام‌فریبانه و با استفاده ابزاری از اعتقاد دینی توده‌های مردم را با خود همراه کنند. هدف این گروه نیز این است که دوباره دوستان خود را روی کار بیاورند و تفکر گذشته را زنده کنند. امروز با رویکردی در کشور مواجه هستیم که برای بازگشت به قدرت دست به عوام‌فریبی می‌زند و تلاش می‌کند از این طریق زمینه را برای بازگشت به قدرت برای خود فراهم کند. به همین دلیل نیز مردم نباید به عوام‌فریبی‌ها توجه کنند و بلکه با تشخیص سره از ناسره اجازه ندهند تفکرات واپس‌گرایانه و پوپولیستی دوباره در کشور به قدرت برسد. دولت اعتدالی آقای روحانی تا حدود زیادی موفق شد تفکرات اشتباه گذشته را در مدیریت کشور از بین ببرد و به جای تصمیمات غیرکارشناسی و سلیقه‌ای رویکرد عقلایی و منطقی را در مدیریت کشور جایگزین کرد. به همین دلیل نیز در طول دوران مدیریت آقای روحانی کشور با آرامش و ثبات قابل قبولی در عرصه داخلی مواجه بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: