به گزارش
خبرداغ به نقل از وب سایت خوراک: نان تافتون یا تافتان نان تردی است که از خمیر فطیر یا خمیر «کم ورآمده» پخته میشود.سعی کنید برای تنوع، یکبار هم که شده نان تافتون را خودتان در منزل و درون تابه تهیه کنید.
مواد لازم :
برای 6 نفر
- آب 2لیوان
- آرد به میزان لازم
- روغن 2قاشق غذاخوری
- شکر 1قاشق غذاخوری
- مخمر 1قاشق چایخوری (پودر)
- نمک نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه :
- ابتدا
آب را جوشانده و کمی صبر کنید تا ولرم شود سپس آن را با مخمر و شکر مخلوط
کرده و 10 دقیقه در جای گرم قرار دهید تا مخمر عمل بیاید.
- سپس روغن را اضافه کرده و خوب هم بزنید.
- آرد
را با نمک مخلوط کرده و 3مرتبه الک کنید و بعد کم کم به مواد اضافه کنید و
مخلوط نمائید تا جایی که احساس کنید خمیر به دست نمیچسبد سپس 10 دقیقه
خمیر را ورز دهید طوری که با کف دست به سمت جلو بکشید و مجدد
برگردانید.خمیر آماده را درون کاسه ای که چرب کرده اید به مدت 30 دقیقه تا 1
ساعت قرار دهید.تا حجم آن 2برابر شود.
- روی سینی کمی آرد بپاشید ،
تکه کوچکی از خمیر بردارید و با وردنه خوب باز کنید ، کف ماهیتابه را چرب
کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید سپس خمیرهای باز شده را کف ماهیتابه پهن
کنید تا نان ها پخته شوند ( میتوانید مقداری کنجد روی خمیر بپاشید ) ، پس
از مدتی برگردانید تا طرف دیگر نیز بپزد و نان آماده شود.
1- مقدار کره یا روغن نباید به حدی باشد که نان سرخ شود.
2-
هرچه خمیر نازک تر پهن شود نان شما تردتر خواهد بود ، این خمیر را
میتوانید درون روغن سرخ کنید و کمی پودر قند بپاشید و بعنوان میان وعده نیز
مصرف کنید.
3-میتوانید از این خمیر برای تهیه انواع غذاها مانند پیتزا
استفاده کنید ، برای مصارف دیگری به غیر از نان تافتون مقدار روغنی که به
خمیر اضافه میکنید باید 3 برابر باشد ( برای این مقدار مواد 5 قاشق غذاخوری
لازم است ).
4-در صورت تمایل نان را داخل فر بپزید.