با اینکه جوانه گندم در طول بسیاری از
فرآیندهای تولید آرد حذف می شود، یک جزء اصلی تغذیه از گندم کامل به حساب
می آید. جوانه گندم به همراه پوسته، در فرآیند تولید آرد تصفیه شده حذف می
شود تا طول عمر محصول نهایی افزایش پیدا کند.
به
گزارش
خبرداغ ، جوانه گندم، به صورت خام نیز موجود است و آن را در بعضی
محصولات نیز به کار می برند. جوانه گندم روی ماست، بستنی، پای میوه و غلات
سرد و گرم استفاده می شود. همچنین در درست کردن توپ های گوشتی و در کل پخت
گوشت، جایگزین مناسبی برای پودر سوخاری به حساب می آید.
خواص جوانه گندم:
جوانه
گندم به عنوان یک مکمل غذا، مواد مغذی با ارزشی دارد. همچنین منبعی عالی
از پروتئین گیاهی در کنار فیبر و چربی های سالم، منیزیم، زینک، تیامین،
فولات، پتاسیم و فسفر است.
جوانه
گندم سرشار از ویتامین E – یک ماده مغذی ضروری با خواص آنتی اکسیدانی-
است. متخصصان بر این باورند که آنتی اکسیدان ها، مقدار رادیکال های آزاد*
free radicals در بدن را کاهش می دهند و تحقیقات نشان داده منابع طبیعی
آنتی اکسیدان برای پیشگیری از بیماری ها بهتر هستند.
*رادیکال
های آزاد Free Radicals: رادیکالهای آزاد مولکولهایی با پوسته الکترونی
ناقص هستند که در همه جا، هوایی که تنفس میکنیم، در موادی که در اطراف ما
هستند و در داخل بدن ما وجود دارند و میتوانند با تخریب سلولهای بدن و
انتشار مواد سمی به بافتهای اطراف خود خسارات جبران ناپذیری به بدن وارد
میکنند. به زبان ساده، رادیکالهای آزاد یعنی مولکول یا اتمهای ناپایداری
که یک الکترون جفت نشده داشته باشند.
برخی
متخصصان بر این عقیده اند که جوانه گندم، به تقویت سیستم ایمنی کمک می کند
و باعث سالم ماندن قلب و سیستم قلبی عروقی می شود. محققان ادعا می کنند
جوانه گندم می تواند موجب کاهش خطر بیماری های قلبی شود و به تثبیت وزن
سالم کمک کند.
همچنین
روغن جوانه گندم می تواند به کنترل سطح کلسترول کمک کند. اما هنوز شواهد
کافی برای اثبات دیگر ادعاها از جمله محافظت از پوست در برابر پیری زودرس،
کمک به فشار خون، کمک به عملکردهای مغزی یا کمک به هضم غذا وجود ندارد.
جوانه
گندم و بذر کتان هر دو، به حفظ سلامت قلب در خانم های یائسه کمک می کنند.
برخی تحقیقات نشان داده جوانه گندم می تواند به از بین رفتن علائم یائسگی
نیز کمک کند اما برای اثباتش همچنان به تحقیقات جامع تری نیاز است.
افرادی
که به مشکل عدم تحمل گلوتن Gluten مبتلا هستند و یا به گلوتن آلرژی دارند
بهتر است از خوردن جوانه گندم بپرهیزند چون حاوی گلوتن است.
افرادی
هم که برنامه غذایی شان کم کربوهیدرات است، باید در مقدار استفاده خود از
جوانه گندم دقت کنند. چون یک فنجان جوانه گندم حاوی حدود 60 گرم کربوهیدرات
است.
روغن
جوانه گندم سرشار از تری گلیسیرید است. افرادی که به بیماری قلبی مبتلا
هستند و آن هایی که در خطر ابتلا به بیماری های قلبی قرار دارند، باید
مواظب مقدار استفاده خود از این روغن باشند چون مقدار بالای آن می تواند
روی سلامتشان تاثیر بگذارد.
منبع: kermany.com