به گزارش
خبرداغ به نقل از انتخاب،وی گفت: به نظر من اگر قرار باشد عددی و ریاضی به این سوال که لابی چقدر در انتخاب یک اثر برای بخش مسابقه در جشنوارهها و جایزهگرفتن تأثیر دارد، باید بگویم ٣٠درصد مرهون لابی است و ٧٠درصد متعلق به خود فیلم است.
او در توضیح این اعداد و ارقام هم گفت: نمیشود یک فیلم که مثلا در سطح کلاس اول است با فیلمی دیگر که دبیرستانی است، در یک سطح قضاوت شوند، به همین دلیل هنوز هم همان حرف را تکرار میکنم که برخی از جایزهها مرهون لابیهای انجامشده هستند. البته بر این موضوع تأکید دارم که خود فیلم باید ابتداییات سطحی که میخواهد قضاوت شود را داشته باشد اما وقتی در یک سطح مورد قبول قرار گرفت، بقیهاش دیگر مرهون لابی است.
به گفته شمقدری؛ این مختص یک یا دو جشنواره نیست بلکه در همین جشنواره فیلم فجر یا خانه سینما هم این اتفاقات افتاده است.این موضوع مختص امروز و دیروز هم نیست. زمانی که آقای مهدی فریدزاده (رئیس سازمان سینمایی قبل از عزتالله ضرغامی) مسئولیت برعهده داشت، برای مشورت تماس گرفت و گفت؛ قرار است به فیلم آبادانیها در جشنواره لوکارنوی سوییس جایزه بدهند، او زمانی این حرف را میزد که سهماه به جشنواره مانده بود و تماس گرفته بودند که فیلم را حتما به جشنواره بفرستند، چون میخواهند جایزه اول را به فیلم بدهند.
رئیس اسبق سازمان سینمایی این را هم گفت که آقای ضرغامی در مصاحبه اخیر خود که به موضوع «طعم گیلاس» کیارستمی اشاره کرده، بخشی از موضوع را نگفته است. آنزمان ما را به استودیوی صدای ارشاد دعوت کرد و آقای خانزادی فیلم را برای ما به نمایش گذاشت. آنجا صحبتهایی شد و آقای ضرغامی هم گفت که قرار است به فیلم طعم گیلاس جایزه بدهند. به هرحال جمعبندی این بود که فیلم به جشنواره کن برود والا وقت به قدری کم داشتیم که حتی در حین پخش فیلم حرف هم میزدیم. اینکه مثلا آغاز فیلم خیلی تلخ است و مثلا چه فضایی دارد.