کد خبر: ۷۴۴۴۵۱
تاریخ انتشار: ۰۷ آبان ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۳
تعداد بازدید: ۲۷۰
همزمان با برگزاری جلسه رای اعتماد به وزرای پیشنهادی علوم و نیرو، شنیده‌های رسمی و غیررسمی از حمایت کامل مجلس از اردکانیان و مخالفت نسبی نمایندگان با غلامی حکایت دارد.
بررسی نظرات ۳ فراکسیون سیاسی مجلس درباره وزیر پیشنهادی علوم و نیرو/ اجماع مجلس درمورد اردکانیان

به گزارش خبرداغ به نقل از  ایلنا، همزمان با آغاز نشست علنی امروز مجلس که به‌منظور بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی علوم و نیرو در صحن علنی مجلس و درحالی که حسن روحانی رییس‌جمهوری با حضور در مجلس مشغول سخنرانی در دفاع از منصور غلامی و رضا اردکانیان در جمع نمایندگان است، ۳ فراکسیون سیاسی مجلس نظر نهایی خود درباره این ۲ وزیر پیشنهادی را اعلام کرده‌اند.

در این میان اجماع قاطع هر ۳ فراکسیون در حمایت از رضا اردکانیان نشان می‌دهد، آن‌چنان که در روزهای گذشته نیز انتظار می‌رفت وزیر پیشنهادی روحانی برای تصدی وزارت نیرو مشکل خاصی در کسب رای اعتماد نمایندگان مجلس نداشته باشد. این درحالی است که فارغ از حمایت ۱۰۰ درصدی فراکسیون امید و حمایت ۹۰ درصدی مستقلین ولایی، حتی اصولگرایان در فراکسیون نمایندگان ولایی نیز از این گزینه پیشنهادی حمایت کرده‌اند. با این حساب می‌توان پیش‌بینی کرد که اردکانیان احتمالاً با کسب آرایی بیش از ۲۰۰ رای موفق به کسب رای‌اعتماد از مجلس شده و از ساعتی دیگر کار خود را در وزارتخانه پرچالش نیرو آغاز می‌کند.

با این حال، به نظر می‌رسد انتقادات و اعتراضات دانشجویی که طی روزهای اخیر از چند دانشگاه شروع شد و در ادامه به حدود ۱۰ تا ۱۵ دانشگاه سراسر کشور تسری یافت و همچنین منجر به انتشار بیانیه‌های انتقادی متعدد ازسوی دانشجویان و دانشگاهیان شد، کار منصور غلامی را در کسب رای اعتماد از مجلس دشوار ساخته است.

آن‌چنان که مهرداد لاهوتی سخنگوی فراکسیون مستقلین ولایی به ایلنا خبر داد، تنها ۵۲ درصد اعضای این فراکسیون نسبت به وزیر پیشنهادی علوم نظر مثبت دارند و این یعنی رای غلامی درمیان مستقلین «لب مرزی» است.

از دیگرسو بهرام پارسایی سخنگوی فراکسیون امید مجلس نیز به ایلنا گفته که این فراکسیون برای تصمیم‌گیری درمورد وزیر پیشنهادی علوم ۳ بار رای‌گیری کرده و پس از آن‌که رای‌گیری‌های ۲ بار نخست که یک بار برای اعلام حمایت و یک بار برای اعلام مخالفت بی‌نتیجه ماند، این فراکسیون برای سومین بار درمورد این‌که تصمیم‌گیری درباره غلامی را به اختیار تک تک اعضا بگذارد، وارد رای‌گیری شده و آن‌چنان که پیداست اجماع نمایندگان در این خصوص قوی‌تر بوده است.

نکته حائز اهمیت اینجاست که به‌گفته پارسایی کمترین میزان آرای نمایندگان در موافقت با غلامی بوده است و به این اعتبار، امیدی‌ها بیش از هرچیز برای مخالفت با غلامی با یکدیگر اجماع دارند.

این درحالی است که سیده فاطمه ذوالقدر دیگر عضو فراکسیون امید نیز به ایلنا گفته است که تنها ۹ نفر از نمایندگان عضو این فراکسیون به غلامی رای مثبت داده‌اند.

همچنین شنیده‌ها از درگرفتن بحثی جدی میان نمایندگان در جلسه صبح امروز فراکسیون امید حکایت دارد و به‌گفته یکی از نمایندگان عبدالکریم حسین‌زاده نایب رییس فراکسیون امید و قاسم میرزایی نیکو عضو شورای مرکزی این فراکسیون ازجمله کسانی بودند که در این جلسه اظهارنظر کرده‌اند.

در این میان اما اصولگرایان مجلس در فراکسیون نمایندگان ولایی با رویکردی متفاوت از همیشه، از هر دو گزینه پیشنهادی روحانی برای ۲ وزارتخانه علوم و نیرو حمایت کرده‌اند. حمیدرضا حاجی‌بابایی رییس این فراکسیون در این رابطه به ایلنا خبر داده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: