کد خبر: ۷۴۲۲۲۳
تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۶ - ۰۰:۱۱
تعداد بازدید: ۹۱۴
ظریف در برنامه نگاه یک:
وزیر امور خارجه گفت: آنچه در صحبت‌های دیشب ترامپ مشهود بود، ادبیات غیرمناسب بود. این ادبیات را در سخنرانی او در مجمع عمومی سازمان ملل نیز شنیدیم.

حرف‌های ترامپ نشان داد خودش بیش از هر کسی برازنده واژه «یاغی» است/ با سلاح شیمیایی مخالفیم و آن را محکوم می‌کنیموزیر امور خارجه گفت: آنچه در صحبت‌های دیشب ترامپ مشهود بود، ادبیات غیرمناسب بود. این ادبیات را در سخنرانی او در مجمع عمومی سازمان ملل نیز شنیدیم.

به گزارش خبرداغ به نقل از  «انتخاب» ، محمدجواد ظریف در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما، با اشاره به سخنرانی رئیس‌جمهور آمریکا در سازمان ملل متحد و اظهارات جمعه شب وی، اظهار کرد: ادبیاتی که آقای ترامپ به کار بردند، ادبیاتی غیرمناسبی بود و ما این ادبیات را در سخنرانی ایشان در مجمع عمومی سازمان ملل کم و بیش شنیدیم. تحلیل‌هایی که بعد از سخنرانی وی در مجمع عمومی سازمان ملل توسط رسانه‌های آمریکایی انجام شد بخصوص بعد از اینکه رئیس‌جمهور ما سخنرانی بسیار فاخر و بانزاکتی داشتند در این راستا بود که ترامپ با توجه به نوع ادبیات و مطالبی که مطرح کرد، در مجمع عمومی ایران را پیروز کرده است.

وی به سخنرانی جمعه شب ترامپ اشاره کرد و گفت: من از صبح امروز تحلیل‌هایی که در مورد صحبت‌های شب گذشته ترامپ در رسانه‌ها مطرح شده دنبال کردم و اکثریت این تحلیل‌ها بر این نکته تاکید داشت که ترامپ حرفی برای گفتن نداشت. چراکه یکی از تحلیلگران برجسته آمریکا در مطلبی نوشته بود ترامپ نداشتن استراتژی خود را پشت پرده یکسری صحبت‌های سخیف و تند مخفی کرده بود.

ظریف افزود: آمریکایی‌ها در ۴۰ سال گذشته خود را در برابر ملت ایران قرار داده‌اند و در برابر این ملت رفتار خصومت‌آمیز داشته‌اند. مردم ما و مسئولان به هیچ وجه از صحبت‌های ترامپ تعجب نکردند. نوع نگاه غلط ایالات متحده به ایران حداقل دارای سابقه ۴۰ ساله است.

وی با اشاره به نقش آمریکایی‌ها در کودتای ۲۸ مرداد و حمایت آنها از دیکتاتوریِ پیش از انقلاب گفت: آنها از همان ابتدا در مقابل ملت ایران ایستاده‌اند، از دیکتاتوری حمایت کرده‌اند و اکنون نیز هزینه انتخاب‌های غلط خود را می‌دهند. آنها در ۴۰ سال گذشته در برابر ملت ایران قرار داشته‌اند و رفتار خصومت‌آمیزی با ملت ایران داشته‌اند.

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه صحبت‌های خود تصریح کرد: در برجام ذکر شده که تنها مرجع رسیدگی و تعیین پایبندی ایران به تعهداتش در برجام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است.

وی با بیان اینکه در برجام چارچوب نظارت آژانس بخصوص در بندهای ۷۴ تا ۷۸ ضمیمه یک برجام مشخص شده است و در آنجا قید شده که نظارت چگونه انجام شود، ادامه داد: در پروتکل الحاقی و پادمان نیز به این موضوع اشاره شده که نظارت چگونه انجام می‌شود.

ظریف با اشاره به روند مذاکرات هسته‌ای تصریح کرد: مذاکرات هسته‌ای و برجام دو نکته را نشان می‌دهد. در برجام همه مقررات مربوطه دیده شده است و این نشان‌دهنده این واقعیت است که ما در جریان مذاکرات به آمریکایی‌ها اعتماد نداشتیم در حقیقت برجام براساس بی‌اعتمادی تدوین شده است نه اعتماد. برجام یک سند محکم است که تمام موضوعات در آن دیده شده است.

وی ادامه داد: اگر شما به حرف‌های دوران مبارزاتی آقای ترامپ توجه کنید و نامه معروفی که تعدادی از سناتورهای آمریکایی در مورد برجام نوشتند آنها بر این نکته تاکید کردند که برجام را پاره می‌کنیم و یا با یک چرخش قلم برجام از بین می‌رود ولی شما می‌بینید که در ۹ ماه گذشته اتفاقی نیفتاده است و این نشان‌دهنده استحکام برجام است.

وزیر امور خارجه با بیان اینکه صاحب‌نظران بر این نکته تاکید می‌کنند که اگر آمریکا از برجام تخطی کند خود را منزوی می‌کند، تصریح کرد: آمریکا در هیچ شأنیتی نیست که بخواهد پایبندی ایران را تایید کند.

وی با تاکید بر اینکه برجام براساس بی‌اعتمادی کامل تدوین شده است، گفت: البته نمی‌گوییم که برجام یک سند کامل است، برجام بد و بستان‌هایی را دارد و همانطور که شما دیدید آقای ترامپ در نطق شب گذشته‌شان نکاتی را در مورد برجام مطرح کردند و عصبانیت خود را از آن اعلام کردند. نکاتی نیز در این سند هست که مورد علاقه ما نیست و نکاتی نیز مورد علاقه آمریکایی‌ها نیست ولی همانطور که گفتم این سند براساس دقت و ریزبینی و همچنین براساس بی‌اعتمادی تدوین شده است و سند محکمی است که تاکنون نتوانسته‌اند از آن عدول کنند.

این دیپلمات ارشد کشورمان با بیان اینکه هم صحبت‌های شب گذشته ترامپ در مورد برجام و هم صحبت‌هایش در مجمع عمومی سازمان ملل با بندهای ۲۶، ۲۸ و ۲۹ برجام ناسازگار است، افزود: طبق آنچه که در برجام آمده است مقامات دولت آمریکا نباید اظهارات منفی علیه برجام داشته باشند.

وی با بیان اینکه صحبت‌های مطرح شده ناسازگار با برجام است و ما این موضوع را قبلا به خانم موگرینی مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرده‌ایم و در جلسات کمیسیون مشترک برجام هم من و هم دوستانم این موضوع را اعلام کرده‌ایم، تصریح کرد: ما اقدامات مناسب را در برابر اقدامات آمریکا انجام داده می‌دهیم. هیات نظارت بر برجام چارچوب‌های لازم را برای برخورد با آمریکایی‌ها مشخص می‌کند.

ظریف با بیان اینکه در برجام به انواع نقض‌ها اشاره شده از جمله نقض تخطی، نقض کوتاهی و نقض فاحش و برای هر یک از آنها در چارچوب کمیسیون مشترک برجام و همچنین سیاست‌های ایران اقداماتی تعریف شده است، در مورد خبری که شب گذشته مبنی بر نامه ظریف به موگرینی منتشر شد، گفت: این نامه اسفندماه سال گذشته نوشته شده بود و سایتی هم که آن نامه را منتشر کرد اعلام کرده بود که ایران این نامه را دو ماه بعد از روی کار آمدن ترامپ نوشته است و این نامه به کل اعضای ۱+۵ بود.

وزیر امور خارجه ایران ادامه داد: این تنها نامه ما نبوده است و از تابستان سال گذشته تا دو هفته قبل ۹ نامه در مورد مواردی که آمریکا در اجرای تعهداتی برجامی خود کوتاهی و یا تاخیر داشته است، نوشته‌ایم.

وی با بیان اینکه "ظرف فردا و پس‌فردا نامه‌ای را در مورد صحبت‌های اخیر ترامپ خواهیم نوشت"، گفت: البته شب گذشته ایران بیانیه‌ای را در مورد صحبت‌های ترامپ منتشر کرد و این بیانیه در شورای امنیت ثبت شد.

ظریف همچنین گفت: در این نامه به موارد نقض ماده ۲۶، ۲۸ و ۲۹ برجام اشاره خواهد شد و این نامه به ثبت کمیسیون مشترک برجام نیز خواهد رسید و این نامه‌ها نشان می‌دهد که برخلاف ادعاهای دیروز ترامپ این ایران بوده است که تاکنون موارد متعددی از کوتاهی آمریکایی‌ها در اجرای تعهداتشان را ثبت کرده است.

وی در ادامه گفت‌وگوی خود در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه ترامپ از واژه یاغی علیه ایران استفاده کرد و نظر شما در این ارتباط چیست، گفت: اگر قرار باشد از این واژه‌ها استفاده شود باید گفت کسی که ملتزم به هیچ مقرره و قوانینی نیست و تعهدات بین‌المللی را زیر پا می‌گذارد شاید بیش از هر کس دیگری برازنده این صفت است.

این دیپلمات ارشد کشورمان با اشاره به اقدامات دولت ترامپ در زیر پا گذاشتن تعهدات آمریکا از زمانی که مسوولیت امور در این کشور را برعهده گرفته، تصریح کرد: او از روزی که مسئولیت ریاست‌جمهوری را برعهده گرفته تقریباً هر تعهدی که دولت آمریکا به آن پیوسته بوده است را زیر پا گذاشته است و این تصور را دارد که با تغییر یک دولت آن هم از مسیر انتخابات می‌تواند این اقدامات را انجام دهند در صورتی که این تصور اشتباهی است و حتی وقتی در یک کشور انقلاب می‌شود حکومتی که جایگزین می‌شود موظف است که تعهدات حکومت قبلی را انجام دهد.

وزیر امور خارجه کشورمان با برشمردن برخی از تعهدات داخلی و خارجی که دولت ترامپ در این مدت از آن خارج شده است، گفت: آنقدر این اقدامات از سوی این دولت صورت گرفته است که ریچارد هاس رئیس شورای روابط خارجی آمریکا در مطلبی نوشت که اگر دولت ترامپ یک دکترین در سیاست خارجی داشته باشد آن، دکترین خروج است و از همه تعهدات خارج می‌شود.

ظریف همچنین در این گفت‌وگو در پاسخ به ادعای ترامپ مبنی بر اینکه دولت سوریه علیه مردم کشورش از سلاح شیمیایی استفاده کرده بود و ایران در برابر این موضوع سکوت کرده است، تصریح کرد: ایران خود قربانی سلاح‌های شیمیایی است و هرگونه استفاده از سلاح‌های شیمیایی توسط هر کسی را محکوم می‌کند و این سیاستی است که ما همواره بر آن تاکید داریم و در بالاترین سطح کشور این سیاست دنبال شده است.

این دیپلمات ارشد کشورمان با بیان اینکه ایران نقش فعالی در خلع سلاح شیمیایی سوریه داشته است، تاکید کرد: البته ما همان موقع نیز گفتیم که این موضوع یک نقص دارد چراکه براساس اسنادی که داشتیم می‌دانستیم که این سلاح‌ها در اختیار گروه‌های تکفیری و تروریستی نیز در سوریه هست. ما اسناد این موضوع را حتی در اختیار آمریکایی‌ها نیز قرار دادیم و در همان موقع تاکید داشتیم که باید این گروه‌های تروریستی نیز خلع سلاح شوند و می‌گفتیم خلع سلاح شیمیایی در سوریه یک نقص دارد و آن این است که تمام سازوکارها متمرکز بر خلع سلاح دولت سوریه شده است. در حالی که گروه‌های تروریستی نیز باید خلع سلاح می‌شدند.

وزیر امور خارجه در همین چارچوب تصریح کرد: زمانی که بحث اتهام استفاده از سلاح‌های شیمیایی توسط دولت سوریه در خان شیخون مطرح شد، دولت آمریکا از این اتهام برای حمله به سوریه استفاده کرد ما و چند کشور دیگر بر این موضوع تاکید کردیم که باید یک تحقیقات شیمیایی وسیع در محل انجام شود و براساس آن تحقیقات مشخص شود که واقعیت چیست و اینکه آیا در فرودگاه و پایگاه شعیرات آثاری از جابه‌جایی این سلاح‌ها هست یا نه چراکه همانطور که می‌دانید استفاده و نقل و انتقال سلاح‌های شیمیایی آثار محیطی به جا می‌گذارد که قابل تشخیص است. در آن موقع متاسفانه کشورهای غربی به ویژه آمریکا مانع از تحقیقات میدانی در محل شدند تا مشخص شود که چه کسی و به چه نحوی از این سلاح‌ها استفاده کرده است.

وی با اشاره به استفاده صدام از سلاح‌های شیمیایی در جنگ تحمیلی علیه ایران تصریح کرد: در آن موقع وقتی به شورای امنیت مراجعه می‌کردیم یک جور با ما برخورد می‌کردند و دبیرکل وقت رفتار دیگری داشت. دبیرکل در آن زمان حاضر شد که شش بار تیم‌هایی را به منطقه جنگی بفرستد تا استفاده از سلاح‌های شیمیایی توسط صدام را مورد بررسی قرار دهد. در موضوع خان شیخون ما وقتی این درخواست را مطرح کردیم به ما گفتند که خان شیخون در حال حاضر امن نیست و ما نمی‌توانیم تیم‌هایی را اعزام کنیم مگر در زمان جنگ تحمیلی که دبیرکل تیم‌هایی را برای بررسی استفاده صدام از سلاح شیمیایی به منطقه جنگی فرستاد آن منطقه امن بود؟

ظریف ادامه داد: دبیرکل وقت سازمان ملل در گزارش‌های خود تایید کرد که صدام از سلاح شیمیایی استفاده کرده است. ما در آن زمان هر چه به شورای امنیت سازمان ملل مراجعه می‌کردیم حتی به گزارش‌های دبیرکل سازمان ملل در مورد استفاده صدام از سلاح‌های شیمیایی توجه نداشتند و آمادگی نداشتند که این گزارش‌ها را بررسی کنند. آنها حتی حاضر نشدند در طول جنگ تحمیلی یک بار علیه صدام موضع بگیرند. فقط یک بار شورای امنیت در این ارتباط بیانیه‌ای داد و گفت که در جنگ از سلاح‌های شیمیایی علیه سربازان ایرانی استفاده شده است ولی هیچ اشاره‌ای نکرد که این سلاح‌ها توسط چه کسی استفاده شده و مسوول آن کیست. زمانی که عراق به کویت حمله کرد روزنامه نیویورک تایمز مطلبی را منتشر کرد و گفت در زمان جنگ ایران و عراق و موقعی که صدام علیه ایران از سلاح‌های شیمیایی استفاده کرده سی‌آی‌ای برنامه وسیعی داشته که در این ارتباط ایران را متهم کند.

این دیپلمات ارشد کشورمان با تاکید مجدد مبنی بر اینکه ما مخالف سلاح‌های شیمیایی هستیم همانطور که مخالف سلاح هسته‌ای هستیم و آن را مغایر با موازین انسانی و شرعی می‌دانیم، تصریح کرد: استفاده از این سلاح‌ها را از سوی هیچ کسی تایید نمی‌کنیم و آن را محکوم می‌کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که شب گذشته ترامپ ادعاهایی را علیه ایران مطرح کرد ولی به جنایت آمریکایی‌ها در سرنگون کردن هواپیمای ایرانی توسط ناو این کشور اشاره‌ای نکرد،‌ گفت: یکی از بزرگترین جنایت‌هایی که در جنگ تحمیلی علیه ملت ایران صورت گرفت، حمله ناو آمریکایی به هواپیمای مسافربری ایرانی با ۲۹۰ سرنشین بود. آمریکایی‌ها در ابتدا ادعا می‌کردند که هواپیمای جنگی را مورد حمله قرار داده‌اند و زیر بار این موضوع نمی‌رفتند که یک هواپیمای مسافری را هدف قرار داده‌اند. بعد از اینکه اسناد این موضوع مشخص شد و ما صوت مکالمه برج مراقبت با هواپیما را در صحن شورای امنیت پخش کردیم با توجه به اینکه دیگر نمی‌توانستند این موضوع را تکذیب کنند چاره‌ای نداشتند که بگویند اشتباه کرده‌اند ولی ما یادمان نرفته است که چند سال بعد فرمانده آن ناو توسط دولت آمریکا مدال شجاعت دریافت کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به دیگر جنایت‌های آمریکا علیه ملت ایران گفت: ادعاهای ترامپ در مورد احترام به ملت ایران نمی‌تواند کسی را فریب دهد.

وی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ترامپ شب گذشته الفاظی را در مورد ملت ایران به کار برد؛ ملت ایران ملت باتمدن و با غروری است ولی این در حالی است که چند ساعت قبلش در یک سخنرانی ملت ایران را تروریست خطاب کرده بود و شما این تعارض را چگونه می‌بینید؟ گفت: صحبت‌های چند ساعت قبلش نشان‌دهنده شخصیت واقعیت خود ترامپ است و صحبت‌های چند ساعت بعدش صحبت‌های رسمی بود که به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا مطرح کرد و یک تعداد آدم که بیشتر فکر می‌کنند متن آن سخنان را نوشته بودند در حالی که در همان سخنرانی رسمی نیز ترامپ نتوانست در چارچوب عمل کند و از عباراتی استفاده کرد که برای مردم ایران کاملا زننده است.

وی با اشاره به متحدان ترامپ در منطقه گفت: متحدان او در منطقه دیکتاتورهای معروف منطقه هستند. ترامپ روز بعد از انتخابات باشکوه ریاست‌جمهوری در ایران به منطقه آمد و با یک تعداد حکام خودکامه که توسط ملتشان انتخاب نشدند و ملت آنها هیچ‌وقت رنگ صندوق آرا را ندیده است، رقص شمشیر انجام داد. سپس این فرد با این ویژگی‌ها با آن الفاظ دولت و ملت ایران را خطاب می‌کند.

ظریف با اشاره به صحبت‌های ترامپ علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: سپاه عزیز همه مردم ایران و باعث افتخار همه مردم ایران است. مردم احساس می‌کنند که سپاه در کنار ارتش ضامن تمامیت ارضی کشور بوده و است. سپاه از خود مردم است و بعد ما می‌بینیم که او از الفاظی در مورد آن استفاده می‌کند که شایسته خودش است.

این دیپلمات ارشد کشورمان با بیان اینکه چند تعارفی که ترامپ در مورد ملت ایران کرد و قطعا ملت ایران بیشتر از اینها شایسته‌اش است، هیچ توجهی را جلب نکرد و این توهین‌ها بود که مردم ایران را ناراحت کرد، افزود: ترامپ فردی است که برای چندصد میلیارد دلار پول که از کشورهای منطقه به خاطر فروش سلاح‌هایش اخذ کرده و حتی به نظر می‌رسد این پول‌ها را به زور گرفته است چراکه قبل ازسفرش به ریاض گفته بود که اگر این قراردادها را نمی‌پذیرفتند این سفرها را انجام نمی‌داد و برای خوشامدگویی کسانی که سرکیسه کرده است اسم تاریخی خلیج فارس را به غلط استفاده می‌کند و این نشان می‌دهد که ترامپ از چه شخصیتی برخوردار است و به سایر مردم دنیا نیز نشان می‌دهد که او اهمیتی برای واقعیت‌های منطقه، جغرافیا و تاریخ قائل نیست.

وی در پاسخ به این سوال که بعداً برخی تحلیل کردند که او به اشتباه از آن واژه استفاده کرده است، گفت: من احساس می‌کنم برای خوشامد کسانی که از آمریکا خریدهای بزرگ تسلیحاتی کرده‌اند، این عبارت را به کار برده است.

ظریف ادامه داد: بعد از حصر قطر توسط چهار کشور عربی ترامپ چهار توییت کرد که این چهار توییت می‌توانست زمینه‌ساز فاجعه بزرگی در منطقه ما شود. می‌توانست علائم و نشانه‌های غلطی را به کشورهای منطقه و برخی از جوانانی که امروز زمام امور را در این کشورها برعهده دارند، بدهد و باعث فاجعه جدیدی در منطقه شود چراکه قبلاً علائم غلطی برای این افراد فرستاده شده و ما اکنون در پی این علائم غلط ۳۰ ماه است که شاهد فاجعه و کشتار در یمن هستیم و مردم یمن هنوز دارند هزینه این علائم غلط و سیاست‌های بلندپروازنه و تجاوزکارانه برخی از افراد تازه‌وارد به سیاست در منطقه ما را می‌دهند.

این دیپلمات ارشد کشورمان تصریح کرد: اینها نشان‌دهنده وابستگی او به هزینه‌های سنگین تبلیغاتی و شخصی است که توسط برخی از کشورهای منطقه صورت گرفته است.

وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به این پرسش که راهبرد ایران در مقابل رفتار آمریکا که برخلاف گزارش‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، پایبندی کشورمان به برجام را اعلام نکرد، چیست؟ گفت: مقررات داخلی آمریکا برای ما اعتباری ندارد و موظف است در قالب برجام که یک قطعنامه شورای امنیت است عمل کند. دیشب خانم موگرینی هم گفت برجام قابل پایان یافتن توسط هیچ یک از اعضا نیست.

وی ادامه داد: آنچه برای ما مهم است این که ایالات متحده متعهد است مواردی از تحریم ها که اسقاط کرده را تمدید کند و اگر از این‌ها تخلف کند ایران اقدام متقابل خواهد داشت و این تصمیم بر اساس تصمیم هیات نظارت بر برجام خواهد بود. با وجود همه بدعهدی‌های آمریکا به لطف خدا و استقامت مردم خوب کشور از بسیاری از امکانات که بعد از برجام ایجاد شده از جمله باز شدن امکان فروش نفت و تعاملات بانکی و غیره استفاده کنیم. البته موارد نقض داشتند آمریکایی‌ها اما این موارد به حدی نبود که از نظر هیات نظارت بر منافع ایران از برجام تاثیر زیادی بگذارد و نیاز پیدا کند که ایران درباره حضورش در برجام تصمیم‌گیری کند.

وزیر امور خارجه کشورمان ادامه داد: البته ما این مساله را صراحتا هم در مذاکرات و هم بعد از آن در دو سال گذشته اعلام کردیم که هر وقت احساس کنیم که اقدامات طرف مقابل در لغو تحریم ها کافی نیست ایران انتخاب های خود را دارد که یکی از این انتخاب ها خروج از برجام است.

ظریف با تاکید بر این مطلب که دوستان ما در داخل باید توجه کنند که ما از ابتدا بر اساس بدبینی برجام را مذاکره کردیم و بر همین اساس ساز و کار خروج مان از برجام در خود برجام آمده است افزود: اگر تحریم ها را مجدد احیا کنند و نتوانیم در حوزه نفت، گاز و کشتیرانی و بازگرداندن اموال مان استفاده کنیم، این خق را داریم که درباره ادامه حضورمان در برجام تصمیم بگیریم . از طرفی با حفظ تحقیق و توسعه شرایطی را فراهم کردیم که اگر روزی به این نتیجه برسیم که به دلیل خطای راهبردی طرف مقابل که ماندن در برجا به منفعت کشور نیست آن وقت شرایط ما از نظر هسته ای به گونه ای است که بهتر از قبل و پیشرفته تر از آن برنامه صلح آمیز هسته ای خود را ادامه می دهیم.

وی درباره سرنوشت قرارداد بویینگ با آمریکا با توجه به سخنرانی ترامپ اظهار کرد: از نظر ما مشکلی ندارد اگر دولت آمریکا مانع این قرارداد شود، از تعهداتش در برجام تخلف کرده است.

ظریف درباره حمایت اروپا از برجام با بیان این که امریکا با سیاست هایش خود را در دنیا منزوی و بی اعتبار می کند افزود: رییس جمهور آمریکا با تصمیماتش می گوید که توافق ها با آمریکا برای یک دوره اعتبار دارد و این مساله را دنیا به خوبی می فهمد و این که باید در مقابل این حرکت ایستادگی کند. واکنش دیشب خانم موگرینی و کشورهای اروپایی به سخنان ترامپ فقط منحصر به برجام نیست بلکه آنها یک نگرانی از رفتار دولت ترامپ دارند و عدم پایبندی به تعهدات بین المللی می تواند برای نظم بین امللی مشکل ایجاد کند، البته یک امتیاز هم برای است چون قبلا هر وقت آمریکا تصمیم می گرفت ما را تحریم کند اروپا حمایت می کرد اما امروز اروپایی ها در برابر آمریکا ایستادند.

وی در پاسخ به این پرسش که اروپا تا کجا مقاومت می کند اظهار کرد: فعلا زیاده‌خواهی‌های آمریکا را نپذیرفتند و آنها باید برای خود تصمیم بگیرند که منافعشان در کجاست. اروپا هم منافع حیثیتی در برجام دارد و هم منافع یک روش چرا که برجام یک روشی است که برای اروپا اهمیت دارد؛ ممکن است در فرهنگ سیاسی آمریکا رسیدن به یک تفاهم بر سر یک مساله جایگاهی نداشته باشد چرا که عادت دارند با زور به اهدافشان برسند و از این رو برجاخ برای آمریکایی ها کمی سخت است. برجام از اولین حوزه هایی است که در آن آمریکا در یک بده بستان واقعی وارد شد که ترامپ آن را بی آبروترین قرارداد دولت آمریکا می داند و این نشانه تفکری است که عادت کرده به تحمیل.

ظریف ادامه داد: اروپایی ها هیچ کدام ابرقدرت در صحنه بین الملل نیستند اما کشورهای موثری هستند که روش دیگری را برای پیگیری منافعشان دنبال می کنند و برای آنها دیپلماسی مهم تر از آن چیزی است که برای آمریکا وجود دارد، ضمن آن که اروپایی ها به منطقه ما نزدیک ترند و دغدغه امنیتی دارند که در این منطقه آشوب جدید ایجاد نشود. بنابراین اروپایی ها علاوه بر منافع اقتصادی‌شان در روابط با ایران که منافع متقابلی هم هست و امری بدی هم نیست، منافع سیاسی و امنیتی و حیثیتی در تداوم برجام دارند.

وزیر امور خارجه تاکید کرد: ما در ماه های اینده می بنیم اروپا تا کجا مقاومت می کند در برابر زیاده خواهی های آمریکا و این نشان می دهد که برجام ادامه پیدا می کند یا اروپا می تواند در صحنه بین الملل نقش ایفا کند یا خیر.

ظریف درباره توان موشکی ایران و آنچه به عنوان تهدید این توان علیه کشور یا کشورهایی عنوان می شود و نیز دلیل مذاکره نکردن بر سر مسایل دفاعی اظهار کرد: ما تصمیم گرفتیم فقط درباره موضوع هسته ای صحبت کنیم و همان موضوع هم 13 سال به طول انجامید و به نوعی تصمیم گرفتیم وارد بحث های دیگر نشویم. چه بسا اگر وارد این موضوعات هم می شدیم به همان شکل در بحث هسته ای حقانیتمان را ثابت کردیم در این مباحث هم به همین شکل عمل می شود.

وی گفت: در سایر موضوعات ما بحث نکردیم و اجازه ندادیم وارد این مسایل شویم چون نمی‌خواستیم موضوع را آنقدر پیچیده کنیم که قابل حل نباشد ضمن این که معتقدیم دفاع ما در حیطه صلاحیت و اختیار ماست و به همین دلیل موضوع موشکی و مسایل منطقه آی در برجام جایی ندارد. البته ترامپ روز جمعه تلاش کرد با یک منطق کاملا بالعکس این مسایل را بهم ربط دهد اما همه دنیا فهمید که استدلال او در این باره بسیار ضعیف است.

وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به این پرسش که چرا ما درباره مسایل دفاعی وارد مذاکره نشدیم؟ گفت: بارها گفتم ایران هشت سال جنگ را تحمل کرد در حالی که انواع سلاح ها در اختیار متجاوز قرار دادند و یک تلاشی از سوی آمریکا بود که از دسترسی ایران به سلاح امتناع کند و ما را به این سمت سوق دادند که نیاز دفاعی خودمان را تامین کنیم. آمریکایی ها اشتباهات زیادی کردند اما حاضر نیستند نتیجه اشتباهاتشان را بپذیرند. امروز آنها نگران نفوذ ایران در منطقه هستند اما نفوذ ایران به این دلیل است که ما انتخاب های درست کردیم و آنها انتخاب اشتباه. آنها مردم ما را از دسترسی به حداقل های دفاعی محروم کردند و مردم ما هم خودشان امکانات لازم دفاعی را ساختند تا هیچ صدامی نتواند مردم را با حملات شیمیایی و موشکی تهدید کند، مردم ما این شرایط را با گوشت و پوست و خون خود لمس کردند و این دستاورد و دفاع ما به هیچ وجه قابل مذاکره نیست.

این مقام عالیرتبه کشورمان گفت: ما امروز در منطقه ای زندگی می کنیم که به قول ترامپ سلاح های زیبای امریکایی که مردم یمن را به خاک و خون می کشد به منطقه سرازیر شده و این منطقه را به انبار باروت تبدیل کرده و در چنین شرایطی ما حق داریم امکانات دفاعی داشته باشیم و اجازه ندهیم کسی در مورد این امکانات دفاعی دخالت کند.

ظریف در ادامه با بیان این که "اگر روزی قرار باشد در این باره بحث کنیم، نه مذاکره، حرف برای گفتن زیاد داریم"، اظهار کرد: ایران کمترین بودجه دفاعی را در منطقه دارد. عربستان در سال 2016، شصت و سه میلیارد دلار هزینه تسلیحاتی کرده است. امارات با یک و نیم میلیون شهروند 22 میلیارد دلار هزینه تسلیحاتی داشته است و ایران با 80 میلیون جمعیت به مراتب کمتر از این است اما به لطف خدا قوی ترین کشور منطقه است.

وی خاطرنشان کرد: ما حرف برای گفتن زیاد داریم. حرف برای اینکه چگونه آمریکا با سرازیر کردن اسلحه به منطقه و دامن زدن به تشنج باعث یک رقابت تسلیحاتی بین متحدان خودش شده است و هر کدام سعی دارند با خرید بیشتر تسلیحات زمینه را برای حمایت های بیشتر آمریکا از خودشان ایجاد کنند و این یک وضعیت بسیار خطرناک را در منطقه ما ایجاد کرده است بنا بر این، ایران است که مدعی است چرا با سیاست غلط منطقه ما را به یک بحران همیشگی مسابقات تسلیحاتی تبدیل کرده اند.

ظریف درباره تفاوت حرف و مذاکره بر سر مسایل دفاعی کشور تصریح کرد: این حرف ها را زدم تا غربی ها بدانند اگر یک روزی در این حوزه ها که برای خودشان اعلامیه صادر می کنند قرار باشد صحبتی شود حتما مثل بحث هسته ای که از پاسخ به نظرات و استدلال های ایران ناتوان بودند مثل بحث غنی سازی که ادعای غنی سازی صفر را داشتند اما امروز این حق را به رسمیت شناختند، در این بحث دفاعی هم حرفی برای گفتن ندارند در عین حال که ما هیچ قراری برای مذاکره بر سر مسایل دفاعی نداریم.

رییس دستگاه دیپلماسی گفت: ایران به دنبال تجاوز علیه هیچ کشوری نبوده و نیست و در سیصد سال گذشته از نظر جغرافیایی و امکانات مادی و معدنی و انسانی غنای کامل دارد و چشم داشتی به دیگران ندارد و احساس آرامش درون خود می کند و ما به طور ذاتی به دنبال ثبات و امنیت و آرامش هستیم نه مثل ترامپ که در مبارزات انتخاباتی اش اعلام کرد، تا زمانی که بین ایران و عراق جنگ بود ما راحت بودیم. ما همیشه خواستیم درگیری را در یمن و عراق و سوریه پایان دهیم.

وی تاکید کرد: ایران همیشه یک سیاست را دنبال کرده است، مقابله با افراط و خشونت و تلاش برای صلح و آرامش در منطقه و این خصوصیت و سیاست با توجه به خاستگاه امنیت ملی ماست.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
رزمنده
Iran, Islamic Republic of
۰۱:۲۸ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۳
0
0
درپاسخ به ترامپ نجس وحشی، بی ادب، بی فرهنگ و بی شخصیت رئیس جمهورآمریکا جنایتکارحامی اصلی داعش درسوریه، عراق، لبنان ومنطقه
درپاسخ به مجلس نمایند گان آمریکا جنایتکار
وزارت خزانه داری آمریکا جنایتکار

مقام ارشد روسی:
داعش در پادگان‌های آمریکا آموزش می‌بیند
وزارت دفاع روسیه از خروج 450 تروریست «داعشی» از پایگاه آمریکایی «التنف» در شرق سوریه و حمله آنها به نیروهای ارتش سوریه خبر داد.
تاریخ: ۲۲ مهر ۱۳۹۶ - ۲۱:۳۶

آمریکا برای اینکه بتواند نیروهای ارتش سوریه و مقاومت را در شرق این کشور متوقف کند، پشتیبانی از تکفیری‌های داعش را علنی و گسترده‌تر کرده است. پیش از این، حمایت‌های مالی و تسلیحاتی آمریکا از داعش، طی سال‌های 2011 تا 2014، علنی بود و از سال 2014 تاکنون، این حمایت‌ها به صورت پوشیده صورت می‌گرفت.
اما در ماه‌های گذشته که پیشروی‌های ارتش سوریه برای آمریکا نگران‌کننده شده حمایت نظامیان آمریکایی از داعش نیز بیشتر و علنی‌تر شده است.
براساس گزارش پایگاه اینترنتی رجانیوز، وزارت دفاع روسیه اعلام کرده، 450 تروریست داعشی از پایگاه آمریکایی «التنف» در شرق سوریه، خارج شدند و مواضع نیروهای سوریه را مورد حمله قرار دادند. پایگاه «التنف» پیش از این گمان می‌رفت که تروریست‌های به اصطلاح میانه‌رو «ارتش آزاد» را آموزش می‌دهد، ولی اکنون مشخص شد که عناصر تکفیری و داعش در آنجا آموزش می‌بینند. پیش از این نیز گزارش شده بود، توپخانه هوشمند آمریکایی‌ها در «التنف» در اختیار داعش قرار گرفته است.
به گزارش ایلنا، وزارت دفاع روسیه قبلا اعلام کرده بود، داعش و نظامیان آمریکایی با هم در دیرالزور همزیستی دارند. «یگورکونا شنکف» سخنگوی وزارت دفاع روسیه هفته گذشته طی بیانیه‌ای، اعلام کرده بود:‌ «تصاویری در اختیار داریم که نشان می‌دهد حدود 600 عنصر مسلح داعش با خودروهای زرهی در برابر دیدگان نظامیان آمریکایی، از منطقه التنف به سمت غرب سوریه حرکت کرده‌اند.»
قطع همکاری ترکیه با ارتش آزاد
ترکیه برای نخستین بار اعلام کرد، حمایت از گروه موسوم به «جیش‌العزه» را قطع کرده است. آنکارا همچنین از این گروه تروریستی که شاخه «ارتش آزاد» محسوب می‌شود، خواست در استان «حماه» با ارتش سوریه درگیر نشود. این نخستین بار است که ترکیه آشکارا از قطع حمایت خود از یک گروه تروریستی در سوریه خبر می‌دهد.مقامات ترکیه همچنین، یک خلبان سوری را آزاد کردند. چند ماه قبل جنگنده این خلبان که سرهنگ «محمد صوفان» نام دارد، در خاک ترکیه سرنگون شده بود.
روسیه: ائتلاف آمریکایی سوری ها را کشتار می کند

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که ائتلاف آمریکایی بی هدف مناطق مسکونی رقه را در سوریه بمباران می کند و شمار زیادی از ساکنان شهر در این حملات کشته شده اند.

[روسیه: ائتلاف آمریکایی سوری ها را کشتار می کند]

ژنرال «ایگور کوناشنکوف» سخنگوی وزارت دفاع روسیه روز شنبه با اعلام این موضوع، اظهار کرد که نقاط مسکونی شهر رقه بطور گسترده توسط هواپیماهای ائتلاف آمریکایی بمباران می شود.
خبرگزاری ایتارتاس به نقل از سخنان کوناشنکوف نوشت: بمباران گسترده مناطق مسکونی شهر رقه توسط هواپیماهای آمریکایی و متحدان و هدف قرار دادن منابع این کشور تا کنون هیچ نتیجه ای جز قربانیان بی شمار در مناطق آزاد شده نداشته است.
وی افزود: این حملات نمونه ای از طراحی های نسنجیده در عملیات نظامی است.
کوناشنکوف خاطرنشان کرد: این گونه اقدامات حکایت از سردرگمی فرماندهی ائتلاف آمریکایی دارد که با پیشروی موفق و پیروزی ارتش سوریه در شهر میادین که به آزادی کامل آن از اشغال داعش منجر شد، تفاوت زیاد دارد.
وی ادامه داد: شهر میادین که دیروز کامل آزاد شد، بزرگترین منطقه تحت اشغال گروه تروریستی داعش بود.
شهر رقه سه ماه پیش نیز مورد حمله هوایی ائتلاف آمریکایی قرار گرفت و منابع محلی در سوریه از کشته شدن 15 غیرنظامی بر اثر این حملات خبر دادند.
ائتلاف آمریکایی در یک سال اخیر چند مورد مناطق مسکونی سوریه را بمباران کرد که خونین ترین آن در حسکه رخ داد.
به گزارش رسانه ها، فعالان سیاسی و اجتماعی استان حَسکه در شمال شرق سوریه 25 تیر ماه با ارایه گزارشی اعلام کردند که در حمله ائتلاف آمریکایی دهها غیرنظامی به خاک و خون کشیده یا به شدت مجروح شدند.
آمریکا و چند کشور همپیمان ضدسوری از اوت 2014 به بهانه مبارزه با گروه تروریستی داعش، خارج از چارچوب سازمان ملل و بدون هماهنگی با دولت سوریه، ائتلاف ضد داعش را تشکیل دادند.
حرف دل همه مردم ایران
Iran, Islamic Republic of
۰۱:۲۹ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۳
0
0
رویکرد جدید دولت و مجلس به آرمانهای امام راحل(ره) و حضرت آقا را به فال نیک میگیریم، امیدواریم که نمایشی نباشد. حداقل معلوم شد که این مواضع مقتدرانه است که جلوی زیادهخواهی و افزونطلبی آمریکا را میگیرد. هرگز ترامپ قصد خروج 100 درصد از برجام را ندارد بلکه او باج بیشتری مطالبه میکند. امیدوارم درس بگیریم و این بار با طناب پوسیده اروپا به چاه نرویم. اروپا به ظاهر همراهی میکند و در باطن با شیطان بزرگ است.

رهبری معظم انقلاب در سال 76 در کنار مضجع حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) فرمودند: «عدهای به دلیل ضعف درونی خود و ترس از تهدید آمریکا و... دچار ضعف و سستی شدهاند و با متهم کردن جوانان و مدیران مؤمن میگویند باید تسلیم آمریکا شویم! ارتباط با آمریکا و... هم خیانت است و هم حماقت!» متأسفانه عدهای از انقلابیون واداده از هارت و پورت شیطان و نفوذ برخی عناصر به دفاترشان ترس و نگرانی وجودشان را گرفته است و درک درستی از موقعیت ندارند و گویا نمیدانند همانطوری که امام راحل فرمودند و حضرت آقا نیز چند بار تکرار کردند آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند و این همه عربدهکشی نشانگر قدرت رو به افول اوست اگر میتوانست انجام میداد. دولتمردان از چه نگرانند؟!

ملت شریف ایران! قرآن کریم در آیه 22 سوره ابراهیم با صراحت از زبان شیطان اعلام کرده که مرا سرزنش نکنید بلکه خودتان را سرزنش کنید زیرا به وعدههای من که هیچ تسلطی بر شما نداشتم دل خوش کردید و من خلف وعده کردم.

شیطانی چون ترامپ از فتنهگران حمایت میکند ولی برخی مسئولان کجسلیقه و کجفهم با برخی سران فتنه ملاقات و گفتوگو میکنند! واقعا جای تاسف است.

دولت با اقدام درست و فوری باید به شایعات بیگانگان مبنی بر مصرف داخلی داشتن سخنان آقای روحانی، واکنش نشان دهد و موثرترین راه اجرا کردن اقتصاد مقاومتی و اعتماد به جوانان و شنیدن نقدها و بررسی نواقص عملکردهای قبلی است.

امیدوارم سخنان ترامپ انگیزه کافی به برخی مسئولان برای رشد و اجرای اقتصاد مقاومتی داده باشد و بدانند ایجاد شغل، رشد اقتصاد و معیشت مردم و... فقط با عزم و اراده ملی و جهادی تحقق خواهد یافت نه بستن با کدخدای جماعت وابسته به غرب.

ترامپ مردم شریف و متمدن ایران را تروریست نامید اما بزککنندگان آمریکا در کشور جنایتها و مداخلههای آمریکا در منطقه و جهان را امتیاز کدخدا میدانستند و وارونه گزارش میدادند. حال آیا مردم ایران حق ندارند حامیان داخلی امتیاز دادن به آمریکا را همراهان دشمن بدانند؟

دولت آقای روحانی به دلیل مکانیسم ماشهای که در برجام علیه منافع ایران وجود دارد جرات نمیکند از برجام خارج شود. آمریکا هم به سوءاستفاده از این مکانیسم برجام را گروگان گرفته و قصد امتیازگیری بیشتر از ایران را دارد.

برجام بهرغم خسارتهای زیادی که برای کشور داشته فقط یک دستاورد دارد و آن اینکه برای همه و بهویژه خوشبینان به آمریکا ثابت شد که آمریکاییها قابل اعتماد نیستند.

آبیاری نهال برجام با وعدههای نسیه غرب قرار بود میسر شود اما معطلی پرهزینه برای کشور و توهین و تحریم آمریکا و... گویای این واقعیت است که نهالی که در بیرون از قلمرو خودی کشت و آبیاری شود چگونه میوهاش وارد کشور و بر سر سفره مردم خواهد رفت در حالی که غرب همواره فقط به منافع خودش توجه میکند و در اغلب موارد بر ضد مردم ایران.

ترامپ رئیسجمهور آمریکا چه دیوانه واقعی یا ساختگی باشد مردم ایران برخلاف برخی از مسئولان میتوانند این دیوانه را مهار کنند و سرجایش بنشانند. تجربه مهار صدام دیوانه بهترین سند است.

آمریکا که نتوانسته از طرق گوناگون با ایران اسلامی مقابله کند این روزها با دیوانه وانمود کردن ترامپ شروع به جنگ روانی، برروی مردم ما کرده است. اما بصیرت مردم سیلی سختی به آنها خواهد زد.

کیهان دقیق و بحق گفته که آمریکاییها با مطرح کردن ترامپ رئیسجمهور این کشور به عنوان دیوانه دنبال امتیاز گرفتن از ایران هستند. جواب دیوانه ساختگی را باید محکم داد و انفعال نشان نداد.

ترامپ فقط با عربده تهدید و خروج از برجام، برجام را حفظ و از انجام هرگونه تعهد سرباز میزند تا 4 سال دیگر دولت دوازدهم را برسر کار بگذارد به گونهای که این دولت همانند دولت یازدهم تمام توان و وقت خود را برای هیچ صرف کند.

برگشت به حالت قبل از برجام در برنامه هستهای کشور میتواند مقدمه یک جشن ملی باشد یک اراده برای باور بیشتر و عزم جدی برای اتکا به توان و نیروی جوان داخلی، گاهی میتوان از به ظاهر بدترین شرایط بزرگترین فرصتها را ساخت.

امیدوارم دولت درس بزرگی از اعتماد به دشمنان گرفته باشد و از این به بعد عزم ملی و اراده جهادی را جایگزین دیپلماسی التماسی کند و به لبخندها و قدم زدنها با مقامات غربی به عنوان پنجرهای به سوی موفقیت نگاه نکند.

اصلاحطلبان تحلیل میکنند منتقدین برجام در داخل کشور با آمریکاییها همفکر هستند! خدا وکیلی خندهدارتر از این تحلیل وجود ندارد. منتقدین برجام مخالف مذاکره نبوده و نیستند بلکه تمام حرفشان این است که چرا تیم مذاکرهکننده کاری کرد که در برجام دست برتر با آمریکا باشد و امروز چیزی در دست ما نباشد.

مدعیان اصلاحطلبی به جهت فریب افکار عمومی جامعه مرتب میگویند نباید دلواپس بود و آن را به جامعه تعمیم داد. واقعیت این است که به جهت تجربه تلخ تاریخ با سرنوشتی که مسلمانان در جنگ صفین و... پیدا کردند و جنایتی که دشمن در کربلا مرتکب شد همواره باید دلواپس برنامههای دشمن باشیم و البته به مدد خداوند عزیز امیدوار.

4 ماه از وعده دولت درباره پرداخت طلب ما گندمکاران زحمتکش روستایی گذشت چرا دولت به وعده خود عمل نمیکند؟ با اینگونه رفتارها میخواهند از کشاورزان حمایت و روستائیان را تشویق به ماندن در روستا کنند؟

مگر جام اخلاق را به کسی نمیدهند که به همه احترام بگذارد، حتی منتقدین خود؟! پس چطور رئیس جمهور با آن همه اهانتها به مردم و پیشبینیکنندگان امروز برجام، عنوان میکند ما در برجام جام اخلاق را گرفتیم؟! در گفتوگو و اتلاف وقت با شیطان، جام اخلاق چه معنایی دارد؟

در این شرایط حساس سپاه پاسداران باید با به نمایش گذاشتن اقتدار کشور ضعفهای تیم هستهای در مذاکرات برجام را جبران کند و جلوی خسارتهای بیشتر به کشور و نظام را بگیرد. در گذشته هم اگر سپاه نبود با خیانت یک عده انقلاب و کشور از بین رفته بود.

گرفتاری برجام از آن جایی شروع شد که آقایان برای توجیه کارهای غلط خود دست به تفسیر به رای قرآن و سیره پیامبر و ائمه زدند. سقوط امثال سروش هم از همین نقطه بود. کسی باور میکند که او در حال حاضر مدافع رژیم صهیونیستی شده است؟!

در صلح حدیبیه وقتی طرف مقابل حضرت رسول اعظم(ص) به پیمان و قرارداد وفادار نماندند پیامبر اکرم دستور فتح مکه را دادند. آقای رئیسجمهور چگونه به خود اجازه میدهند که خیلی راحت تاریخ اسلام را به نفع کارهای اشتباه خود در برجام تحریف نمایند.

سخن رئیسجمهور که دستگیری برخی مفسدین دانه درشت را ناشی از بیکاری قوه قضائیه میداند، سخن توهینآمیزی است که گفتن آن در شأن یک رئیسجمهور نبود. حتی بر فرض اینکه افراد دستگیر شده بیگناه باشند، این بیتحملی همان رفتاری است که متاسفانه بارها در برخورد با منتقدین نیز از آقای روحانی دیدهایم.
رزمنده
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۴۹ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۳
0
0
هیچ کشوری درسیایه آمریکا به عدالت و رفاه نرسیده است.
کسی حق ندارد درباره حقوق بشر با آمریکا مذاکره کند.
کسی حق ندارد درباره برجام با آمریکا مذاکره کند.
کسی حق ندارد درباره موشک با آمریکا مذاکره کند.
آمریکا، بزرگترین ناقض حقوق بشر در تاریخ بشریت است ...
آمریکا، بزرگترین ناقض حقوق بشر در تاریخ بشریت است ...
آمریکا، بزرگترین ناقض حقوق بشر در تاریخ بشریت است.

سکاندار هوشمند و تیزبین انقلاب اسلامی مقام معظم رهبری در اقدامی ابتکاری و بسیار ضروری ششم تا چهاردهم تیرماه هرسال را بهعنوان هفته حقوق بشر آمریکایی نامگذاری کرده و ضمن افشای اهداف فریبکارانه و شیطانی آمریکا بر تبیین جنایات و افشای چهره واقعی و کریه آمریکا تأکید کردند.

به نظر میآید اعلام این هفته از جهاتی قابل تأمل است. از سویی ناظر بر جنایات فراگیر و ضد بشری آمریکا است که در گستره جهانی و در جایجای کره زمین اتفاق میافتد و درواقع گویای این واقعیت است که از گذشتههای دور تا امروز در دنیا هرکجا جنایت، ترور، آدم کشی و نقض حقوق بشری اتفاق افتاده قطعاً ردپای آمریکا در آن دیده میشود.
از سوی دیگر ناظر به شرایط داخل کشور و برخی افراد و جریاناتی که با فراموشی یا پشت پا زدن به سوابق انقلابی خود امروز با تزیین چهره کریه آمریکا و توجیه جنایات و توطئههای جنایتآمیز شیطان اکبر، مصالح و منافع باندی و جریانی خود را بر مصالح اسلام و انقلاب اسلامی ترجیح داده و آب در آسیاب دشمن ریخته و جادهصافکن ایادی استکبار جهانی شدهاند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی زنجان بابیان اینکه اعلام هفته حقوق بشر آمریکایی زنگ بیدارباش و هشداری است برای کسانی که هنوز خواب آمریکا را میبینند اظهار کرد: این در حالی است که آمریکا لحظهبهلحظه بر دشمنی و جنایات خود علیه ایران اسلامی میافزاید و چه زیبا فرمود امام بتشکن و آمریکاستیز که آنهایی که خواب آمریکا را میبینند خدا بیدارشان کند.
پیام دیگر هفته حقوق بشر آمریکایی این است که دستگاه دیپلماسی کشور با درک واقعیتر شرایط و با تکیه بر بصیرت انقلابی اقدامات ضد بشری آمریکا در ایران و جهان را رصد کرده و با هوشیاری کامل و رویکردی فعالانه پرونده سیاه و نکبت بار آمریکا در نقض حقوق بشر جهانی را پیگیری و با ارائه مستندات معتبر زمینه محاکمه عادلانه مستکبرین آمریکایی را فراهم کند. این مهم میتواند از مسیر احقاق حق ملت نجیب ایران نسبت به یک قرن جنایات و خیانتهای آمریکا در ایران آغاز شود.
از جنایات آمریکا در قبل از پیروزی انقلاب اسلامی و حمایت از رژیم سفاک پهلوی درکشت و کشتار مردم ایران، حمایت از کودتاهای براندازانه و همچنین گروهها و جنایات ترور و خشونت در بعد از پیروزی انقلاب اسلامی که منجر به شهادت ۱۷ هزار نفر در جریانات تروریستی شده از چنگال خونآلود آمریکا در تحمیل و حمایت از هشت سال جنگ خسارت بار عراق علیه ایران، حمله ددمنشانه موشکی ناو هواپیمابر آمریکا به هواپیمای مسافر بری جمهوری اسلامی ایران و شهادت ۲۹۰ نفر زن و مرد و کودک بیگناه و صدها جنایت دیگر گرفته تا جنایات و نسل کشیهای آمریکا در افغانستان، لیبی، یمن، عراق، لبنان، فلسطین، غزه پاکستان، و حمایت از تروریسم دولتی رژیم اشغالگر قدس و همچنین تجهیز و راه اندازی گروههای مخوف تروریستی داعش و سایر گروههای سازمانیافته و تروریستی و آدم کشی همه و همه اسناد گویا و شفاف وحشیگری نظام به ظاهر متمدن آمریکا است.
مسئولین و دولتمردان بهویژه مسئولین دیپلماسی کشور باید همچنان با اتکا به اصل استکبارستیزی، با شجاعت، قاطعیت و برخورداری از تفکر انقلابی و صلابت حیدری در مقابل زیاده خواهی های دشمن ایستاده و فریب لبخندهای فریبکارانه و ژستهای دروغین دیپلماسی آنان را نخورند. و بدانند ملت ایران با الهام از اصول مکتب فکری حضرت امام (ره) و پیروی از منویات مقام معظم رهبری همچنان آمریکا را دشمن شماره یک، شیطان بزرگ و بزرگترین ناقض حقوق بشر در تاریخ بشریت دانسته و با بصیرت، ولایت مداری، اقتدار و صلابت در مقابل بدخواهیها و شیطنتهای آمریکا و ایادی و جیرهخواران داخلی و خارجی آن خواهند ایستاد.

هفته حقوق بشر آمریکایی بازتولید استکبارستیزی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است و علیرغم اقدامات منفعلانه و غیر عزتمندانه برخی افراد جریانات، مردم از مسئولین عزیز و پرتلاش نظام توقع دارند که با پرهیز از سادهانگاری، غفلت، خوشبینی به دشمن، شیفتگی و مرغوب شدن در برابر عربدههای دشمن با اتکا به خداوند بزرگ و اطاعت محض و بیچون و چرا از ولی امر مسلمین و تکیهبر آرمانهای انقلابی مردم همیشه در صحنه و با عبرتآموزی از مسئله برجام که به خوبی چهره کریه و پسا لبخند آمریکاییهای متجاوز و زور گو را نشان داده و حقانیت مجدد هشدارهای رهبر فرزانه انقلاب اسلامی مبنی بر مراقبت از دبه درآوردن طرف مذاکره و غیرقابلاعتماد بودن آمریکاییها را به اثبات رساند، عزتمندانه و غیورانه از منافع نظام جمهوری اسلامی و مردم انقلابی ایران و کیان مستضعفان جهان و مظلومین عالم دفاع کرده و تفکر بنیانی حضرت امام (ره) مبنی بر حکومت جهانی اسلام را محقق سازند.
مقام معظم رهبری در دیدارهای اخیر و بیانات مبسوطی که داشتهاند به احیا، تعمیق و گسترش فرهنگ انقلابی، گفتمان انقلابی و نگاه جهادی در عرصههای متعدد تأکید فرموده و بر این اساس قطعاً تنها راهبرد اساسی مواجه با جهان امروز و توطئههای متعدد دشمنان تمسک به گفتمان انقلابی حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری است.
صفی یاری در ادامه اظهار کرد: امروزه دشمن تمام ظرفیتها و قابلیتهای خود را به کار گرفته، اختلافات و دعواها را کنار گذاشته و به تعبیری تمام کفر در یک جبهه و با هدف براندازی اسلام ناب و نظام اسلامی و با پوشش دروغین مبارزه با تروریسم و دفاع از حقوق بشر به مصاف آمده و در عرصههای اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، علمی، سرگرمی و همه میدانها «هلمنمبارز» میطلبد. لذا شایسته است همه حول محور ولایت و رهبری مقام معظم رهبری مصمم، قاطع و استوار و پولادین در مصاف با جبهه کفر و نفاق و دفاع از اسلام و آرمانهای انقلاب اسلامی برگ زرین دیگری بر افتخارات ایران اسلامی بیافزایند.
به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه هر کس دیگری درباره حقوق بشر حرف بزند آمریکا حق ندارد درباره حقوق بشر حرف بزند چون دولت آمریکا بزرگترین نقضکننده حقوق بشر است افزود: این هنر دیپلماسی کشور و همچنین نخبگان و جریانات فکری و رسانهای است که با اتخاذ تدابیر مناسب و افشا پرونده سیاه و نکبت بار آمریکا و روشنگریهای لازم این مهم را به سرانجام برسانند.
رزمنده
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۳
0
0
تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۴
وزارت خزانه داری آمریکا:سپاه سازمان تروریستی معرفی نشده
وزارت خزانه داری آمریکا در پاسخ به این ادعا که سپاه سازمانی تروریستی معرفی شده، پاسخ می دهد: «وزارت خارجه (آمریکا)، سپاه پاسداران را به عنوان «اف تی او» (سازمان تروریستی خارجی) معرفی نکرده است.»
به گزارش شهدای ایران به نقل از صداوسیما، وزارت خزانه داری آمریکا در وبگاه خود، در توضیح اقدامات تازه ای که علیه سپاه پاسداران صورت گرفته است، به سئوالات رایج در این خصوص، پاسخ داد. از خزانه داری آمریکا سوال شد با توجه به اینکه سپاه پاسداران از قبل نیز تحت تحریم بوده است، با موضع گیری تازه علیه آن، چه چیزی تغییر می کند؟

وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد: بله، سپاه براساس فرمان اجرایی 13382 (مربوط به تولید و تکثیر تسلیحات کشتار جمعی)، فرمان اجرایی 13553 (مربوط به تخلفات حقوق بشری) و 13606 (مربوط به تخلفات حقوق بشری در ایران و سوریه با استفاده از فناوری اطلاعات) نیز تحت تحریم قرار دارد و افرادی که در برخی فعالیت های خاص با مشارکت سپاه حضور دارند هم ممکن است با تحریم های ثانویه مواجه شوند. اقدام اخیر در معرفی سپاه تحت فرمان اجرایی 13224 و بر اساس اختیارات ما در حوزه مقابله با تروریسم، پیامدهای بیشتری را متوجه سپاه می کند و دامنه برخی فعالیت های آن را محدود می کند. افرادی که بر اساس فرمان اجرایی 13224 که اکنون شامل سپاه پاسداران است، معرفی شده اند، ممکن نیست بر اساس «قانون اختیارات اقتصادی اضطراری»، بتوانند از معافیت های موسوم به «معافیت های بِرمَن» استفاده کنند.

در سوال دیگری آمده است: با توجه به انتشار برخی گزارش ها، آیا سپاه به عنوان سازمانی تروریستی معرفی شده است؟ وزارت خزانه داری آمریکا پاسخ می دهد: «خیر وزارت خارجه (آمریکا)، سپاه پاسداران را به عنوان «اف تی او» (سازمان تروریستی خارجی) معرفی نکرده است.
رزمنده
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۳
0
0
آقای ظریف تمام مشکلات سیاسی ومنطقه خاورمیانه و... به خاطر نانوانی شما بوده است.
شما از ابتدا مذاکره با آمریکا وغرب به ملت کرد و همچنان نیزادامه می دهد.
شما درمورد جنایت های، خیانت های، دخالت های و تجاوزهای آمریکا، غرب، رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی درمدت 38 سال است با همدستی گروه های تروریستی منافقین و مدت 8 سال با همدست صدام جنایتکارمردم ایران قتل عام کرده است و همچنان درسوریه، لبنان وعراق ادامه دارد.
1000 بار آمریکا وهم پیمانانش تاکنون به ملت ایران توهین کرده است ولی ظریف و دولت روحانی خفه خون گرفتند وکاری نمی کنند.
رزمنده
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۳
0
0
آقای ظریف تمام مشکلات سیاسی ومنطقه خاورمیانه و... به خاطر نانوانی شما بوده است.
شما از ابتدا مذاکره با آمریکا وغرب به ملت کرد و همچنان نیزادامه می دهد.
شما درمورد جنایت های، خیانت های، دخالت های و تجاوزهای آمریکا، غرب، رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی درمدت 38 سال است با همدستی گروه های تروریستی منافقین و مدت 8 سال با همدست صدام جنایتکارمردم ایران قتل عام کرده است و همچنان درسوریه، لبنان وعراق ادامه دارد.
1000 بار آمریکا وهم پیمانانش تاکنون به ملت ایران توهین کرده است ولی ظریف و دولت روحانی خفه خون گرفتند وکاری نمی کنند.
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: