به گزارش
خبرداغ، حسین عرفانی در خصوص مصرف اقلام غذایی در نذریهای هیئات حسینی گفت:
مصرف مواد غذایی معتبر در نذریهای ایام ماه محرم از جمله نکات مهم در پخت
غذاها محسوب میَشود بنابراین باید اقلام مصرفی از جمله گوشت و کلیه موادی
که از محصولات دامی تلقی میشود، از اماکن معتبر تهیه و مورد استفاده قرار
گیرد.
وی افزود: علاوه بر تأکید بر تهیه گوشت
دامهای مورد تأیید سازمان دامپزشکی، باید بر اقلام دیگری، چون دوغ،ماست،
کشک و شیر که در این شبها بسیار مورد استفاده هیئات حسینی قرار میگیرد،
نظارت شود.
رئیس اداره پیشگیری
از بیماریهای انسان و دام خاطرنشان کرد: مصرف شیر و ماست از جمله محصولات
دامی است که در این شبها بهصورت فلهای مورد استفاده قرار میگیرد؛
بنابراین تأکید میکنیم تهیه ماست و شیر فلهای و محلی تحت هیچ شرایطی از
جانب وزارت بهداشت مورد تأیید قرار نمیگیرد چرا که لبنیات سنتی بهعلت عدم
نظارت در تهیه، فراوری و تبدیل آن به ماست، وجود ندارد قطعاً سلامت آن
تأیید نمیشود.
وی در ادامه عنوان
کرد: تمامی محصولات لبنی بهصورت پاستوریزه و در بستهبندیهای معتبر به
استانداردها و نظارتهای لازمه در بازار موجود است، اما به علت
مقرونبهصرفه بودن قیمت این محصولات، مشتریان بسیاری را در این شبهای
محرم به خود اختصاص میدهد.
عرفانی
اذعان داشت: تب مالتا با علائمی، چون تب، تعریق شبانه، درد استخوانها و
مفاصل، مننژیت و ضایعات مغزی، ایجاد آبسه در استخوانهای ستون فقرات و بی
اشتهایی همراه است و در مواقع حاد میتوان منجر به مرگ شود.
رئیس
اداره پیشگیری از بیماریهای انسان و دام گفت: تب مالت، میکروبی است که از
شیر و لبنیات دیگر به راحتی قابل انتقال به افراد است. این در حالی است که
محصولات سنتی و محلی لبنی ناقل این بیماری بوده و در این شبها به راحتی
مصرف میشود. لازم به ذکر است تب مالت در محصولات تولیدشده سنتی قابل
شناسایی نبوده و علائم آن در فرد بروز میکند بنابراین تأکید میکنیم از
مصرف اینگونه مواد غذایی خودداری کرده و شهروندان باید نسبت به پاستوریزه
بودن آن اطمینان لازم را حاصل کنند.
منبع: میزان