کد خبر: ۷۳۷۸۹۱
تاریخ انتشار: ۲۴ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۷
تعداد بازدید: ۳۸۸
عارف در دیدار جمعی از هنرمندان:
رئیس فراکسیون امید با انتقاد از برخی برخوردهای سلیقه ای با هنرمندان و آثار آن‌ها تاکید کرد: باید نگاه قیم‌مآبانه به هنر و هنرمند تغییر کند نباید به دلیل نقد قدرت توسط هنرمندان، آنها را تحت فشار گذاشت یا با دلایلی غیر موجه گوشه‌نشین کرد.
هنرمند را نباید گوشه‌نشین کرد/ هنرمندان در دولت اصلاحات دلگرمی بیشتری داشتند

به گزارش خبرداغ به نقل از  ایلنا، محمدرضا عارف در دیدار جمعی از هنرمندان سینما، تئاتر و تلویزیون با تبریک روز ملی سینما و آرزوی توفیق برای اهالی هنر به جایگاه و نقش هنرمندان در التیام‌بخشی به آلام بشر معاصر اشاره کرد و گفت: آنچه هنر و هنرمند متعهد را متمایز می‌کند، نگاه انساندوستانه و توجه به مصائبی است که بشر با آن دست و پنجه نرم می‌کند. در واقع، هنرمندان فرهیخته در طول تاریخ زبان گویای درد و رنجی بوده‌اند که بر انسان‌ها تحمیل شده است.

لزوم موضع گیری هنرمندان در برابر فجایع میانمار

وی فجایع رخ‌داده در میانمار را از جمله این درد و رنج‌ها خواند و اظهار داشت: آنچه این روزها در میانمار می‌گذرد اوج قساوت و سنگدلی است و از هنرمندان متعهد جهان و به ویژه از هنرمندان ایران که همواره نسبت به موضوعاتی اینچنینی عکس‌العمل نشان داده‌اند، انتظار می‌رود تا به عنوان سفیران صلح و انسان‌دوستی در برابر این نسل‌کشی آشکار سکوت نکرده و با خلق آثاری فاخر منعکس‌کننده مصائب مسلمانان این کشور به جامعه جهانی باشند.

عضو شورای انقلاب فرهنگی در بخش دیگری از سخنان خود بر اهمیت و نقش هنر در جامعه تاکید و تصریح کرد: امروزه هنر نقشی فراتر و والاتر از یک ابزار سرگرمی صرف را ایفا می‌کند. هنر اگر با معیارها و ارزش‌های انسانی و اخلاقی همراه باشد قادر است تاثیری بسزا در ارتقای فرهنگی یک جامعه داشته باشد.

هنرمندان در دولت اصلاحات دلگرمی بیشتری داشتند

عارف همچنین با اشاره به این نکته که باید به هنر به عنوان یک راهکار برای رسیدن جامعه به یک افق باز و امیدبخش نگاه کرد و نه یک مسئله و معضل، خاطرنشان کرد: جامعه‌ای که هنر و هنرمند آن در تنگنا و فشار و بی‌توجهی باشد، قطعا جامعه‌ای پویا، شاداب و توسعه‌طلب نخواهد بود. به همین دلیل دست‌اندرکاران موضوع هنر در کشور باید با تکیه بر تجارب دهه‌های گذشته از جمله دولت اصلاحات که هنرمندان در آن زمان دلگرمی بیشتری داشتند و نیز با کمک گرفتن از دیدگاه‌ها و نظرات اهالی فرهنگ و هنر، نگاه تازه‌ای به این حوزه داشته و از ظرفیت‌ها و قابلیت‌های چشمگیر جامعه هنری استفاده کنند.

نظام صنفی هنرمندان  باعث صیانت از جایگاه هنر می‌شود

وی رفع مشکلات و پاسخ به نیازها و مطالبات هنرمندان را وظیفه دولت و سازمان‌های مرتبط با این حوزه دانست و ابراز داشت: مهمترین کاری که می‌تواند در این زمینه صورت گیرد، تاسیس نظام صنفی هنرمندان است. این نظام صنفی از یک سو می‌تواند صیانت از جایگاه و شان هنرمندان را تضمین کند و از سوی دیگر، انجام بسیاری از امور تصدی را برعهده خود هنرمندان قرار دهد، که بی‌شک مناسب‌ترین راه برای کاهش تصدی‌گری دولت بوده و با توجه به ظرفیت بالای هنرمندان، نتایج درخشان‌تری را هم به دنبال خواهد داشت.

انتقاد از تعدد مراکز تصمیم‌گیری و سیاستگذاری در امور هنری

رئیس فراکسیون امید مجلس تعدد مراکز تصمیم‌گیری و سیاستگذاری را در امور هنری یکی از مشکلات جدی این حوزه دانست و بیان کرد: اینکه در کشور مراکز هنری متعدد داشته باشیم امر خوبی است، اما مشکل از آنجا ناشی می‌شود که هر مرکز هنری مایل است در مسائل کلان خود سیاستگذار و تصمیم‌گیر باشد. در این شرایط است که با امر برخوردهای سلیقه ای با هنر و هنرمندان روبه‌رو می‌شویم و افرادی بدون آنکه مسئولیت قانونی داشته باشند، صرفا بر مبنای سلیقه، با برنامه‌های هنری برخورد می‌کنند.

باید نگاه قیم مآبانه به هنر و هنرمند تغییر کند

عارف با انتقاد از برخی برخوردهای سلیقه‌ای با هنرمندان و آثار آنها یادآور شد: باید نگاه قیم‌مآبانه به هنر و هنرمند ‌تغییر کند و اعتماد متقابلی بین هنرمند و مسئولان ایجاد شود. یکی از رسالت‌های مهم هنرمندان نقد شرایط موجود و خصوصا نقد قدرت و مسئولان است. نباید به دلیل انجام این رسالت هنرمند را تحت فشار گذاشت یا با دلایلی غیر موجه گوشه‌نشین کرد. 

تلاش هنرمندان برای حاکمیت اخلاق در جامعه

وی در پایان ضمن درخواست از هنرمندان برای تلاش جهت حاکمیت اخلاق در جامعه عنوان کرد: از وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌خواهم بیش از گذشته برای رسیدگی به وضعیت هنرمندان در حوزه‌های مختلف تلاش کند و با بکارگیری افراد فرهیخته، خوش‌فکر و مورد اعتماد هنرمندان در این وزارتخانه باعث دلگرمی اهالی هنر و نهایتا درخشش هنر ایرانی در مجامع بین‌المللی شود در همین زمینه آمادگی خود و فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی را برای تشکیل یک کارگروه ویژه برای رسیدگی به خواست‌های هنرمندان و موضوعات پیرامون هنر کشور اعلام می‌کنم و امیدوارم با همدلی همه دست‌اندرکاران و خصوصا کمیسون فرهنگی مجلس، بتوانیم در جهت رضایت هرچه بیشتر هنرمندان و هموارسازی مسیر اعتلای هنر کشور، گام‌های مثبتی برداریم.

گفتنی است که پیش از سخنان عارف، تعدادی از هنرمندان نقطه‌نظرات خود را مطرح کرده و از جمله خواستار استمرار این جلسات و انعکاس دیدگاه‌های هنرمندان به مسئولان ارشد فرهنگی و هنری کشور از طریق نمایندگان مجلس شورای اسلامی شدند. 

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: