کد خبر: ۷۳۵۱۵۳
تاریخ انتشار: ۰۶ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۸
تعداد بازدید: ۲۴۶
رییس فراکسیون زنان مجلس با اشاره به تلاش برای اعمال تبعیض مثبت برای حضور بیشتر زنان در مجلس شورای اسلامی به تشریح نظر مرکز پژوهش‌ها پرداخت و در عین حال تاکید کرد که سعی خواهیم کرد برای تحقق این مهم، از نظرات تمامی صاحب‌نظران و کارشناسان خارج از مجلس نیز استفاده کنیم.
مرکز پژوهش‌ها با اعمال رویکردهای ارزشی در کار تحقیقاتی،طرح‌های فراکسیون زنان را خنثی می‌کند

به گزارش خبرداغ،پروانه سلحشوری در گفت‌وگو با ایلنا، با اشاره به درخواست چندی پیش فراکسیون زنان از مرکز پژوهش‌های مجلس در راستای ارائه اطلاعات علمی و تهیه گزارشی درمورد وضعیت تبعیض مثبت در پارلمان برای ارتقای جایگاه زنان در سطوح کلان مدیریتی کشور اعلام کرد: به هر حال اعمال تبعیض مثبت برای حضور بیشتر زنان در پارلمان در تمامی کشورهای جهان و به‌ویژه کشورهای در حال توسعه رویکردی رایج است.

اعمال تبعیض مثبت برای حضور زنان در مجلس راهگشا خواهد بود

او گفت: بررسی تجربیات گذشته و مطالعات علمی نشان می‌دهد که باتوجه به این‌که روند توسعه از پایین بسیار زمان‌بر بوده و تحقق این اهداف فرآیند زمانی طولانی را طی می‌کند، اعمال تبعیض مثبت برای زنان می‌تواند راهگشا باشد.

نماینده اصلاح‌طلب مردم تهران در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: نکته حائز اهمیت دیگر این است که اگر این موقعیت در مناصب مدیریتی سطوح بالا در اختیار زنان قرار گیرد، توانایی و قابلیت‌های این گروه از جامعه را افزایش می‌دهد.

رییس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی با اشاره به اعمال تبعیض مثبت برای حضور زنان در پارلمان‌های کشورهای منطقه خاطرنشان کرد: هم‌اکنون بسیاری از کشورهای منطقه همچون پاکستان، افغانستان، عراق و حتی عربستان سعودی و همچنین کشورهای اروپایی و آمریکایی این تبعیض مثبت به انحای گوناگون اعمال می‌شود که به این منظور و با هدف مطالعه علمی و کارشناسی مسئله، از مرکز پژوهش‌های مجلس خواستیم که تحقیقاتی در این رابطه انجام داده و آن‌را در اختیار فراکسیون زنان مجلس قرار دهد.

اعمال رویکردهای ارزشی در تحقیقات مرکز پژوهش‌های مجلس

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این‌که نباید رویکردهای ارزشی و فرهنگی خود را در کار تحقیقاتی و پژوهشی دخیل کنیم، گفت: در این راستا به‌عنوان نمونه اگر شخصاً معتقدم که زنان باید خانه‌نشین باشند، نباید این نظر را در کار تحقیقاتی و پژوهشی خود دخیل کنم و این درحالی است که متاسفانه مرکز پژوهش‌ها همواره این دست دیدگاه‌ها را در کارهای تحقیقاتی مربوط به حوزه زنان را دخیل کرده و به‌نحوی این طرح‌ها را خنثی می‌کند و این در حالی است که این مرکز بنابر وظیفه ذاتی خود موظف به انجام این پژوهش‌ها است.

سلحشوری به برخی موارد این رویه در مرکز پژوهش‌های مجلس اشاره کرد و گفت: چندی پیش از مرکز پژوهش‌ها خواستیم درمورد افزایش سن ازدواج نظر کارشناسی خود را مطرح کند که استدلال کردند که این مسئله با قانون‌گذاری حل نخواهد شد که البته تاحدودی ما نیز با این دیدگاه موافقیم که زمینه‌های فرهنگی این بحث بسیار مهم و تاثیرگذار است اما طبیعتاً فراکسیون زنان نیز کار خود را ادامه می‌دهد.

لزوم استفاده از نظرات کارشناسان خارج از مرکز پژوهش‌ها

رییس فراکسیون زنان مجلس همچنین با اشاره به نظر رسمی مرکز پژوهش‌ها درمورد طرح اعمال تبعیض مثبت برای حضور بیشتر زنان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: باوجود احترامی که برای همکارانمان در مرکز پژوهش‌ها قائل بوده و از نظراتشان استفاده می‌کنیم اما قطعاً نظرات دیگر کارشناسان و صاحب‌نظران این حوزه خارج از مجلس و مرکز پژوهش‌ها را نیز دریافت کرده و از آن‌ها هم استفاده می‌کنیم.

سلحشوری در پایان تصریح کرد: طبیعتاً نظرات مرکز پژوهش‌ها برای ما حائز اهمیت است اما حتماً سعی خواهیم کرد از نظرات دیگر کارشناسان و متخصصان خارج از این مرکز نیز به‌صورت عملیاتی دریافت کرده و بر اساس این مسائل جمع‌بندی کنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: