به گزارش
خبرداغ به نقل از برترین ها،نیمه
اول سال که روزها طولانی میشوند، هنگام عصر آدم گرسنه میشود و دوست دارد
غذای سادهای میل کند. از دستور پختهای زیر میتوانید برای این وعده
استفاده کنید و در کنار خانواده از طعم آنها لذت ببرید.
کوکوی جوانهمواد لازم • 1 پیمانه جوانه ماش
• 2 عدد هویج
• 2 عدد بادمجان
• 2/1 عدد فلفل دلمه ای
• 200 گرم قارچ
• 2 عدد پیاز
• 4 عدد تخم مرغ
• 2/1 پیمانه روغن مایع
• 1 قاشق چایخوری ادویه مخلوط
• نمک
طرز تهیه
1.
ابتدا قارچ را به صورت ورقهای برش دهید. سپس آنها را در روغن روی حرارت
ملایم تفت دهید. هویج را نیم پز کنید و با بادمجان حلقه شده هر دو را تفت
دهید.
2. پیاز را سرخ کنید. در کاسه ای تخم مرغ ها را بشکنید و
هم بزنید. نمک و ادویه را اضافه کنید، سپس هویج، بادمجان، پیاز، قارچ
خردشده را همراه با فلفل دلمه ای نگینی خرد و جوانه ماش را به مایه تخم مرغ
اضافه کنید و هم بزنید.
3. در تابه ای روغن را داغ کنید و مایه
کوکو را در آن بریزید. پس از سرخ شدن هر دو طرف آن، با گوجه فرنگی و خیار
شور، لیمو ترش تزئین و سرو کنید.
کوکو بادمجان کبابی
مواد لازم
• ۷ عدد بادمجان کبابی پوست کنده
• ۵ عدد تخممرغ
• یک عدد پیاز متوسط
• ۴ قاشق غذاخوری روغن مایع
• نمک، زردچوبه و فلفل
طرز تهیه
1.
پیاز را ریز خرد کنید و درون کاسه بریزید. سپس بادمجانهای کبابی، نمک،
فلفل سیاه و زردچوبه را به آن اضافه کنید و هم بزنید. تخممرغها را دانه
دانه در مخلوط بشکنید و هم بزنید تا مایه کوکو یکدست شود.
2. در
تابه متوسطی روغن را داغ کنید و مایه کوکو را در آن بریزید. پس از سرخ شدن
هر دو طرف آن، با گوجه فرنگی و خیار شور، لیمو ترش تزئین و سرو کنید.
کوکو میگو با گشنیز و جعفری
مواد لازم
• ۲۰۰ گرم میگو
• ۳ عدد بزرگ تخم مرغ
• ۵۰۰ گرم گشنیز و پیازچه
• نمک و فلفل
• ۲ حبه سیر
• ۱ قاشق غذا خوری آرد ذرت
• روغن
طرز تهیه
1.
میگو را در غذا ساز خرد کنید. درون کاسه، سیر را ریز رنده کنید و میگوی
چرخ شده را روی آن بریزید. پیازچه و گشنیز را با قیچی مخصوص آشپزخانه ریز
کنید و به مواد اضافه کنید. تخم مرغ ها را اضافه کنید. یک قاشق آرد ذرت روی
مواد بریزید و خوب مخلوط کنید. سپس کوکو را در روغن سرخ کنید.
2.
این کوکو باید ضخیم باشد و نباید زیاد آن را در تابه نازک کنیم. با حرارت
کم دو طرف کوکو را سرخ کنید تا طلایی شود. پس از پخت، کوکو را به اشکال
نامساوی برش دهید و در ظرف مناسب سرو کنید. می توان روی آن را با گشنیز و
پیازچه تزیین کرد.
کوکوی ماهی
مواد لازم
• ۳۵۰ گرم سیبزمینی
• ۳۰۰ گرم فیله ماهی دلخواه
• ۴ عدد پیازچه خرد شده
• یک قاشق چایخوری زنجبیل خردشده
• ۲ قاشق سوپخوری گشنیز خردشده
• ۲ قاشق چایخوری آب لیموترش
• ۴ قاشق سوپخوری روغن مایع
• نمک و فلفل
• لیموترش و برگ گشنیز تازه
طرز تهیه
1.
اگر فیله ماهی در دسترس ندارید، ماهی شیر را انتخاب کنید. این ماهی تیغ
ریز ندارد و استفاده از آن برای درست کردن کوکو مناسب است.
2. سیبزمینیها را به مدت ۱۵ دقیقه در محلول آب و نمک بپزید؛ سپس از آب بیرون آورده و چند دقیقه کنار بگذارید تا سرد شود.
3.
فیله ماهی را با چاقوی تیز به صورت ریز خرد کنید و در کاسه بلوری بریزید؛
بعد پیازچه، گشنیز و زنجبیل را به همراه آب لیموترش تازه به آن اضافه کرده
و با نمک و فلفل مزهدار کنید.
4. وقتی سیبزمینیهای آبپزشده سرد شدند، پوست آنها را بگیرید و رنده کنید. پس از آن به مخلوط ماهی بیفزایید و خوب هم بزنید.
5.
روغن را در تابهای بریزید و روی شعله اجاق گاز بگذارید تا داغ شود. حالا
مقداری از مخلوط را با دست برداشته و ابتدا در کف دست به صورت گلولهای
درآورید، سپس گلوله را فشار داده و آن را تبدیل به دایره کوچکی با قطر
تقریبا ۳ سانتیمتر کنید و بعد در روغن داغ قرار دهید تا سرخ شود. این کار
را تا پایان یافتن مواد انجام دهید. پس از آنکه یک روی کوکوها سرخ شد، آنها
را برگردانید تا طرف دیگر نیز طلایی متمایل به قهوهای شود. در پایان
کوکوها را در ظرفی چیده و با تعدادی برگ گشنیز و برشهای لیموترش تزئین
کنید.
کوکوی گل کلم
مـواد لازم
• یک عدد گل کلم متوسط
• ۶ عدد تخم مرغ
• ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری پیاز سرخ کرده
• ۱۰۰ گرم روغن
• یک قاشق چایخوری زعفران سائیده
• یک قاشق مرباخوری جوش شیرین
• نمک و فلفل سیاه
طـرز تهیه
1.
قابلمه را با آب و نمک روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. سپس گلچه های گل
کلم را درون آن بریزید و بگذارید چند دقیقه بجوشند تا نرم شوند. سپس آنها
را آبکش کنید و کنار بگذارید.
2. در یک کاسه، تخم مرغ ها را
بشکنید و به همراه نمک و فلفل هم بزنید. سپس زعفران را در کمی آب جوش حل و
به تخم مرغ اضافه کنید. جوش شیرین را نیز در یک قاشق آب سرد حل کنید و به
مخلوط تخممرغ بیفزایید.
3. کف قالب گرد یا تابه مخصوص فر را با روغن چرب کنید. مایه کوکو را درون آن بریزید.
4.
فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنید. کوکو را به مدت 45 دقیقه در
فر بپزید. سپس شعله بالا را روشن کنید و 15 دقیقه دیگر بپزید تا سطح آن
کاملا برشته و طلایی شود.
کوکوی کنجد
مواد لازم
• یک عدد سیب زمینی بزرگ
• نصف پیمانه جعفری خرد شده
• سه قاشق سوپخوری آرد سیبزمینی
• یک عدد پیاز
• یک عدد فلفل سبز نگینی خرد شده
• ۷ تا ۸ قاشق سوپخوری دانه کنجد
• یک قاشق سوپخوری زعفران دمکرده
• ۵ عدد تخممرغ
• سه قاشق سوپخوری شیر
• نصف پیمانه روغن مایع مخصوص سرخ کردن
• نمک، دارچین و فلفل
طرز تهیه
1. سیبزمینی را پوست بگیرید و در یک قابلمه همراه با آب و نمک حدود 15 تا 20 دقیقه آنها را بپزید.
2.
در کاسه بزرگ، سیبزمینی سرد شده و پیاز را رنده کنید. جعفری، نمک، فلفل
سیاه، زعفران، کنجد و فلفل سبز را به مخلوط سیبزمینی و پیاز رنده شده
اضافه کنید.
3. آرد سیبزمینی را در شیر سرد حل و به مخلوط مواد
اضافه کنید. در ظرفی تخممرغها را بشکنید و با چنگال هم بزنید و به بقیه
مواد اضافه کنید.
4. روغن را در تابه داغ کنید. همه مواد را با
هم مخلوط میکنیم و درون تابه بریزید. سپس با یک قاشق روی مواد را صاف کنید
و با حرارت کم و درپوش آن را بپزید. تابه را با درپوش روی حرارت ملایم
بگذارید و اجازه دهید یک طرف کوکو سرخ شود. طرف دیگر آن را بدون درب سرخ
کنید.