کد خبر: ۷۲۹۶۵۸
تاریخ انتشار: ۳۱ تير ۱۳۹۶ - ۱۸:۵۵
تعداد بازدید: ۲۷۰
رئیس کارگروه کاهش تقاضای مواد مخدر و الکل در مجمع تشخیص مصلحت نظام، هدف از توزیع مواد مخدر دولتی را قطع ارتباط معتادان و قاچاقچیان عنوان کرد و گفت: این طرح از سال ۸۲ مطرح شده بود و پس از آن بود که وزارت بهداشت با نگاه بهداشتی و ما در ستاد مبارزه با مواد مخدر با نگاه قطع مصرف ارتباط مصرف کننده با قاچاقچی برنامه‌های درمان با متادون را طراحی کردیم که اکنون نیز اجرایی می‌شود.
قرار نیست مغازه حشیش فروشی باز شود!به گزارش خبرداغ ،  سعید صفاتیان گفت: توزیع شربت تریاک نیز یکی از این برنامه هاست که در حال حاضر نزدیک به ۵۰۰ هزار نفر را از این طریق تحت پوشش قرار دادیم. درواقع هدف از این کار این است که به بنیان‌های اقتصادی قاچاق مواد مخدر ضربه بزنیم. زیرا قاچاقچیان در طول یک سال بیش از چند صد میلیارد تومان از این طریق سود می‌برند و چنین اقداماتی می‌تواند ضربه خوبی بر آن‌ها وارد سازد.

وی با اشاره به اینکه این طرح، طرحی موثر وکارآمد است گفت: در سال ۸۵ نیز طرحی در مجمع تشخیص مصلحت نظام به تصویب رسید مبنی براینکه به افراد معتاد بالای ۵۰ سال به شکل قانونی تریاک داده شودکه متاسفانه در دولت نهم ودهم مورد پیگیری قرا نگرفت. به هرحال اجرای چنین طرحی می‌تواند نتایج خوبی در پی داشته باشد ما می‌توانیم در حوزه روانگردان‌ها از دارو و حوزه مواد مخدر از شربت تریاک رقیق شده استفاده کنیم.

صفاتیان در پاسخ به این پرسش که اگراین طرح به منزله توزیع دولتی موادی، چون کراک و حشیش نیست پس موجب قطع ارتباط قاچاقچی و مصرف کننده نیز نخواهد شد، گفت:اصلا قرار نیست چنین کاری انجام شود. ما نمی‌توانیم و نمی‌خواهیم به مصرف کنندگان چنین موادی بدهیم و این نکته ایست که باید حتما در آیین نامه ذکر شود و مشخص شود که این طرح چه افرادی و با چه شاخص‌هایی را دربر می‌گیرد. در واقع هدف این نیست مغازه‌ای باز شود و هرکسی بخواهد از آن تریاک یا حشیش ویا مواد مخدر دیگر تهیه کند.

وی در پاسخ به این پرسش بنابراین قاچاقچیان به راحتی به کار خود می‌توانند ادامه دهند افزود: این طرح برای افراد خاص با شرایط خاص است در واقع این طرح مدل طبی سازی مصرف مواد مخدر است که در بسیاری از کشور‌ها نیزاجرا می‌شود. ما الان حتی اتاق تزریق نیز داریم که این هم مدلی از قانونمند سازی مصرف مواد است که با آزاد سازی مصرف مواد فرق می‌کند. در مدل قانونمند سازی قانونگذار اجازه می‌دهد فرد در شرایط خاص می‌تواند مواد مصرف کند، ولی در مدل آزاد سازی فرد هرجایی و با هر شرایطی می‌تواند مواد استفاده کند. هدف ما نیز قانونمند سازی است نه آزاد سازی.

صفاتیان همچنین گفت:تحقیقات در کشور حاکی از آن است که ۱۷ درصد افراد بالای ۱۵ سال کشور تمایل به مصرف مواد دارند از این ۱۷ درصد ۵ درصد نیزمواد مصرف می‌کنند لذا برای ۱۲ درصدی که تمایل به مصرف دارند باید فکری کرد.

وی در عین حال تاکید کرد:این طرح فعلا طرح خامی است که باید مورد کار کارشناسی قرار گیرد و برای اجرا نیز نیاز به زمان دارد ممکن است اجرایش تا یک سال نیز طول بکشد.
جام جم
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: