بهر ه برداري از 9 طرح بزرگ عمراني ، اقتصادي و گردشگري با سرمايه گذاري بيش از 8 هزار ميليارد ريال با حضور معاون اول رييس جمهور در جزيره كيش آغاز شد.
به گزارش خبرداغ ؛ اسحاق جهانگيري معاون اول رييس جمهور براي افتتاح 7 طرح عمراني وگردشگري در جزيره كيش وفرودگاه وبندر هندورابي به همراه عباس آخوندي وزير راه و شهرسازي ، اكبر تركان مشاور رييس جمهور و دبير شورايعالي مناطق آزاد تجاري صنعتي كشورو علي عابد زاده رييس سازمان هواپيمايي كشوري دوشنبه 26 تير به اين منطقه آزاد تجاري صنعتي سفر كرده بود جزيره كيش را در توسعه امور زيربنايي وجذب سرمايه گذاري هاي داخلي و خارجي پيشرو عنوان كرد.
طرح تعريض موج شكن شرقي و احداث 24 پست اسكله رورو بتني در بندر تجاري كيش، واحد صنعتي توليدي تجهيزات پزشكي و دارويي مهان مد ميمه، پارك آبي اوشن، نيروگاه شماره 2، هتل 5 ستاره ويدا و مجموعه فرهنگي و تفريحي آواي خليج فارس و مجموعه مارينا و تفريحات دريايي هفت طرحي بودند كه با حضور دكتر جهانگيري عصر دوشنبه 26 تير به طور رسمي در جزيره كيش به بهره برداري رسيدند.
اسحاق جهانگيري معاون اول رييس جمهور در اين سفر با اشاره به نقش كليدي مناطق آزاد در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتي گفت: يكي از مهم ترين محورهاي اصلي اقتصاد مقاومتي استفاده از ظرفيت هاي مناطق آزاد در جهت توسعه و پيشرفت كشور است و جزيره كيش در اين زمينه عملكرد بسيارموفقي داشته است .
معاون اول رييس جمهور با ابراز خرسندي از موفقيت دولت در سال گذشته در زمينه اجراي برنامه هاي اصولي تحقق اقتصاد مقاومتي در مناطق آزاد گفت: ارتقاء صنايع دانش بنيان، افزايش صدور خدمات و كالاهاي توليدي در مناطق آزاد و افزايش ميزان صادرات مجدد كالا از اين مناطق، سه برنامه اصلي دولت در سال 95 در مناطق آزاد بود كه در هر سه بخش شاهد رشد چشمگير 100 درصدي بوديم.
اسحاق جهانگيري با تاكيد بر اينكه در سال توليد و اشتغال، دولت توجه ويژه اي به مناطق آزاد و اشتغالزايي در اين مناطق خواهد داشت اظهار داشت: هر يك از 9 طرح عمراني و گردشگري كه در جزيره كيش و هندورابي به بهره برداري مي رسند اشتغالزايي قابل توجهي را براي ساكنان منطقه و هموطنان ايجاد كرده اند و اميدواريم امسال اين روند در ساير مناطق آزاد كشور و شهرها و استان هاي كشور ادامه داشته باشد.
معاون رییس جمهور توسعه جزاير ايراني خليج فارس با بهره گيري از ظرفيت هاي مناطق آزاد را يكي از اولويت هاي كاري دولت بر شمرد و تصريح كرد: جزاير ايراني خليج فارس با كمك مناطق آزاد به كانونهاي توسعه و پيشرفت كشور بدل خواهند شد و كيش در اين زمينه پيشرو بوده است.
وي به برنامه هاي توسعه اي سازمان منطقه آزاد كيش در جزيره هندورابي اشاره كرد و گفت: طرح هايي كه در هندورابي به بهره برداري مي رسند بخشي از برنامه هاي موفق عمراني و توسعه اي سازمان منطقه آزاد كيش در جهت رونق و آباداني هندورابي بعنوان يكي از جزاير زيباي خليج فارس است.
جهانگيري با تاكيد بر اينكه جزيره كيش با اولويت گردشگري يكي از مناطق آزاد موفق كشورمان در زمينه جذب سرمايه گذاري و ايجاد زير ساخت هاي لازم براي توسعه است اظهار داشت: در جزيره كيش به امور زير بنايي و جذب سرمايه گذاري توجه خوبي شده است و طرح هايي كه امروز و فردا نيز به بهره برداري مي رسند به طور عمده با هدف تكميل زير ساخت هاي لازم در جهت توسعه گردشگري و اقتصادي اين منطقه آزاد اجرا شده است.
معاون رييس جمهور با بيان اينكه در تمامي دنيا مناطق آزاد با هدف تسهيل قوانين و تسريع روند توسعه كشور ايجاد مي شوند تاكيد كرد: مناطق آزاد كشور ما از مهمترين كانون هاي توسعه ايران اسلامي هستند و دولت نيز تلاش مي كند تا زمينه براي رشد فعاليت هاي اقتصادي و سرمايه گذاري در اين مناطق بيش از پيش فراهم شود.
بهره برداري از طرح تعريض موج شكن شرقي و احداث 24 پست اسكله رورو در بندر كيش
طرح تعريض موج شكن شرقي و احداث 24 پست اسكله روروبتني در بندر تجاري كيش نخستين طرحي بود كه در بدو ورود معاون رييس جمهور و هيات همراه در جزيره كيش به بهره برداري رسيد.
در اين طرح كه با اعتبار 70 ميليارد ريال و با هدف افزایش ظرفیت توسعه و مبادلات تجاری در منطقه اجرا شده است، 615 متر از موج شكن شرقي اسكله بندر تجاري كيش به ميزان 17 تا 32 متر تعريض شده است . همچنين 18 پست اسكله لندينگ كرافت با ظرفيت 700 تا 2000 تن و 6 پست اسكله بارج به ظرفيت 1000 تا 5000 تن در اين بندرتجاري ساخته شده است . با احداث این طرح خدمات دهی هیدرولیک به کشتی هایی با ظرفیت 500 تا 5 هزار تن امکان پذیر می شود .
اسکله های رو – رو (Link span) با قابلیت تنظیم ارتفاع به منظور پهلو گیری بارجها و لندینگ کرافت ها ساخته شده که تسهیل و تسریع فعالیت ها، ساماندهی امور، دسترسی آسان مراجعه کنندگان به محل ترخیص کالاها، کاهش تردد ماشین های سنگین در بندر و افزایش نظم انجام فعالیت ها از جمله مزایای ساخت اسکله رورو در بندرگاه کیش است.
بهره برداري از كارخانه توليد تجهيزات پزشكي و دارويي با حضور معاون رييس جمهور در كيش
واحد صنعتي توليدي تجهيزات پزشكي و دارويي مهان مد ميمه دومين طرحي بود كه با حضور دكتر جهانگيري معاون اول رييس جمهور، به بهره برداري رسيد.
حجم سرمايه گذاري براي ساخت و تجهيز اين واحد توليدي كه در فاز 3 شهرك صنعتي كيش و در زميني به وسعت 32000 هزار متر مربع ساخته شده است 1 هزار و 580 ميليارد ريال است.
اين واحد توليدي با ظرفيت توليد سالانه 8 ميليون ست همودياليز وريدي و شرياني، 6 ميليون سوزن فيستولا وريدي، 2 ميليون صافي دياليز، 12 ميليون كيلومتر هالو فايبرممبران يا فيبر دياليز، يكي از مهم ترين واحد هاي توليدي دانش بنيان در جزيره كيش است. با آغاز بهره برداري از اين واحد توليدي و شروع فرایند تولید قطعات یکبار مصرف دستگاه دیالیز، هزینه های ناشی از دیالیز در داخل کشور به ميزان قابل توجهي كاهش مي يابد. با بهره برداری از خط تولید این قطعات، ایران نخستین کشور تولید کننده این محصول در خاورمیانه، سومین تولیدکننده این قطعات در قاره آسیا و نهمین کشور جهان فعال در این حوزه خواهد بود.
نيروگاه و آب شيرين كن شماره 2 جنوب جزيره كيش به بهره برداري رسيد
درنخستين روز سفر اسحاق جهانگيري معاون اول رييس جمهور به جزيره كيش ، نيروگاه و آب شيرين كن شماره 2 در جنوب جزيره كيش با حجم سرمايه گذاري 950 ميليارد ريال به بهره برداري رسيد.
براي اين نيروگاه كه در زميني به مساحت 2500 متر مربع واقع شده روزانه توليد 100 مگاوات برق و 20 هزار متر مكعب آب شيرين پيش بيني شده است.توربين هاي گازي اين واحد نيروگاهي 20 و 30مگاواتي هستند كه خروج گاز از اگزوز آنها دو دستگاه بويلر بخار را جهت توليد بخشي از ظرفيت آب شيرين تغذيه مي كند.
متراژ كلي زمين اين نيروگاه 50هزار متر مربع است و 20هزار متر مربع هم براي توسعه در مراحل بعدي در نظر گرفته شده
است.
فعاليت اين نيروگاه كه با هدف تامين انرژي و آب شرب ساكنان وفراهم كردن زمينه اجرا وتكميل طرح هاي عمراني و گردشگري جنوب جزيره كيش احداث شده است براي 80 نفربه طور مستقيم اشتغالزايي داشته است.
آغاز بهره برداري از اولين تم پارك آبي روبازكشور در جزيره كيش با هدف توسعه صنعت گردشگري
اين تم پارك آبي اولين تم پارك آبي روبازكشورمان است كه با حضور معاون اول رييس جمهوربه طور رسمي در جزيره كيش به بهره برداري رسيد و داراي بلندترين رايدرها( راه آبی) در ميان پارك هاي آبي شهرهاي مختلف ايران است . تم پارك آبي اوشن دارای ۱۳ راید، ۴ استخر شنا و یک اسپا، بعلاوه دو رستوران, چهار نوشیدنی فروشی و دو فروشگاه عرضه لوازم شنا وبازي هاي آبي است كه در سواحل جزيره كيش در زميني به مساحت 56 هزار متر مربع و با سرمايه گذاري 1800ميليارد ريالي بخش خصوصي ساخته شده است . اين پارك كه براي 400 نفر اشتغالزايي داشته با ظرفيت پذيرش روزانه 3 هزار نفر به يكي از پرطرفدارترين جاذبه هاي گردشگري كيش تبديل شده است.
اسحاق جهانگيري همچنين ازروند ساخت و ساز و توسعه شهري در فاز 3 شهرك نوبنياد بازديد كرد.
با حضور معاون رييس جمهور در كيش هتل 5 ستاره ويدا به مجموعه مراكز اقامتي كيش افزوده شد
اين هتل پنج ستاره كه با سرمايه گذاري 1 هزار و 740 ميليارد ريالي بخش خصوصي در جزيره كيش ساخته شده است پنجمين طرح عمراني و گردشگري بود كه عصر دوشنبه 26 تير با حضور اسحاق جهانگيري معاون اول رييس جمهور، عباس آخوندي وزير راه و شهرسازي ، اكبرتركان مشاور رييس جمهور و دبيرشورايعالي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي و اصغر مونسان مدير عامل و ريس هيات مديره سازمان منطقه آزاد كيش به بهره برداري رسيد.
هتل 5 ستاره ويدا با زيربناي 17 هزار و 800 متر مربع در زميني به مساحت 7 هزار و 500 متر مربع ساخته شده است . اين هتل 5 ستاره با معماري زيبا و با هدف افزايش ظرفيت پذيرش مسافر وارتقاء سطح خدمات گردشگري در جزيره كيش ساخته شده و داراي 144 اتاق و 320 تخت اقامتي است. كه در مدت زمان 48 ماه ساخته شده و به بهره برداري رسيده است.
مجموعه مارينا و تفريحات دريايي نيز ششمين طرحي بود كه با هدف افزايش جاذبه هاي گردشگري در جزيره كيش به بهره برداري رسيد.
افتتاح رسمي مجموعه آواي خليج فارس با حضور دکتر جهانگیری
مجموعه گردشگری تفریحی آوای خلیج فارس كه به عنوان بزرگترين آبنماي موزيكال دريايي در كشور قابليت هاي متنوعي دارد آخرين طرحي بود كه با حضور دكتر جهانگيري در كيش به بهره برداري رسید. لیزر شو، ویدئو پروجکشن، پرده های آبی، افکت آتش و رباتهای پیشرفته، امكاناتي است كه كه اين آبنما را از ساير آبنماهايي كه تا كنون در منطقه خاورميانه و كشورهاي حاشيه خليج فارس ساخته شده متمایز می کند .
مجموعه آواي خليج فارس، با هزینه ای بالغ بر 120 میلیارد تومان در فضايي به وسعت 35 هزار متر مربع در ساحل شرقي كيش ساخته و تجهيز شده است. بزرگ ترین آمفی تئاتر ساحلی کشور با ظرفیت 1500 نفر جهت اجرای نمایش ها و کنسرت های موسیقی، همچنين ویژه برنامه های نوروزی و تورهای روزانه، مركز بازي كودكان، رستوران و فودكرت از جمله بخش هاي مهم اين مجموعه فرهنگي و گردشگري است.
دكتر جهانگيري فرودگاه وبندرگاه هندورابي را افتتاح كرد
فرودگاه و بندرگاه جزيره هندورابي باحضور دكتر اسحاق جهانگيري معاون رييس جمهور به بهره برداري رسيد
دكتر اسحاق جهانگيري معاون رييس جمهور كه در راس هياتي براي بهره برداري از چندين طرح عمراني ، گردشگري و اقتصادي در جزاير كيش و هندورابي دوشنبه 26 تير وارد جزيره كيش شده بود صبح سه شنبه 27 تير براي آغاز بهره برداري از فرودگاه وبندرگاه هندورابي وارد اين جزيره شد.
فرودگاه هندورابی دارای طول باند 1480 متر است كه با عرض 30 متر و شانه هاي 7 و نيم متري در هر يك از طرفين می تواند پذیرای هواپیماهای سبک از نوع فوکر 50 و ATR باشد. تاكسي وي هاي ارتباطي به طول بيش از212 متر، عرض 23 متر به همراه شانه هاي 7 و نيم متري در طرفين و اپرون يا پاركينگ هواپيماها به ابعاد 80 در 140و شانه هاي 7و نيم متري دوتادور از جمله بخش هاي فرودگاه هندورابي است .
این فرودگاه پيش از اين در روز دوشنبه 4 بهمن میزبان نخستین پرواز آزمایشی بود. دراین پرواز یک فروند هواپیمای y12 با 18 مسافر از جزیره کیش به مقصد هندورابی پرواز کرد وپس از گذشت 12 دقیقه درفرودگاه هندورابی به زمین نشست.
بندرگاه هندورابي هم دومين طرحي بود كه با حضور معاون رييس جمهور به بهره برداري رسيد.
این بندر دارای یک بازوی اصلی به طول هزار و ۳۰ متر، یک بازوی فرعی به طول ۳۴۰ متر و عرض ۸ متر است.
فاصله دهانه دو بازو از یکدیگر ۴۲۰ متر و عرض دهانه ورودی ۱۲۰ متر با عمق ۱۰ متر و قطر چرخش ۳۰۰ متر است.
مساحت حوضچه بندر هندورابی ۲۰ هکتار، مساحت دایک استحصالی این بندر بیش از ۴ هکتار و ارتفاع تاج از سطح دریا ۶ و نیم متر است.
با این مشخصات شناورهای مسافری کروز با طول ۱۵۰ متر امکان پهلوگیری در این بندر را دارند همچنین یک پست اسکله شناور نیز در این بندر تدارک دیده شده است.
بندر هندورابی دارای ترمینال مسافری و ظرفیت پذیرش سالیانه ۴۰۰ هزار مسافر، در حال حاضر آماده ارائه خدمات به گردشگران اين جزيره زيبا است . یک پست اسکله سوختی با ظرفیت ۲۵۰۰ تن به همراه سه خط لوله و مخازن بنزین و گازوئیل و دو اسکله رورو با ظرفیت بار بری و ۵ هزار تن مصالح از دیگر امکانات پیش بینی شده برای بندر جزیره هندورابی است.
نکته جالب توجه در ساخت بندر هندورابی جابجایی ۶۲ هزار مرجان از محدوده زیر بازوها و پشت دایک بندر با ۱۵ هزار ساعت عملیات غواصی است.
لازم به ذكر است، جزیره هندورابی که یکی از جزایر الحاقی به منطقه آزاد کیش است از سال ۹۳ در پی دستور رییس جمهور با رویکرد اکوتوریست در طرح توسعه قرار گرفت.در مرحله نخست برای توسعه این جزیره با دستور مدیر عامل سازمان منطقه آزاد کیش تدوین طرح جامع در دستور کار قرار گرفت اما با توجه به زمان بر بودن تدوین این طرح با بهره گیری از مشاوران داخلی و خارجی عملیات ساخت فرودگاه و بندر هندورابی به عنوان تنها مبادی ورودی این جزیره و مهمترین زیر ساخت توسعه آغاز شد.
جزیره هندورابی با ۲۲٫۸ کیلومتر مربع مساحت، در فاصله ۳۲۵ کیلومتری بندر عباس و ۱۳۳ کیلومتری بندر لنگه واقع شده است. این جزیره سرزمینی هموار و بدون عارضه طبیعی، پوشیده از یک رشته ارتفاعات کوتاه است که کرانه های آن با شیب ملایمی به دریا منتهی می شود.
تقدير دكتر جهانگيري از كيش پيشروترين منطقه در توسعه جزايرخليج فارس
معاون اول رييس جمهورازتلاش دبير شورايعالي مناطق آزاد و مدير عامل سازمان منطقه آزاد كيش براي اجراي طرح نوين توسعه هندوابي قدرداني كرد
به گزارش روابط عمومي و امور بين الملل سازمان منطقه آزاد كيش ، اسحاق جهانگيري در آيين افتتاح 9 طرح بزرگ عمراني وگردشگري در جزيره كيش وهندورابي باتقدير ازاكبر تركان دبير شورايعالي مناطق آزاد وعلي اصغرمونسان مدير عامل و رييس هيات مديره سازمان منطقه آزاد كيش براي تلاش مستمر در جهت توسعه جزيره هندورابي گفت : در دولت يازدهم شاهد تحولات خوبي در مناطق آزاد كشوربوديم وجزيره كيش در اين زمينه يك الگوي بسيار موفق است.
اسحاق جهانگيري با تاكيد برلزوم استفاده بهينه از ظرفيت هاي مناطق آزاد كشور در جهت توسعه جزاير ايراني خليج فارس گفت : جزيره كيش در اين زمينه پيشروبوده و نخستين منطقه آزاد كشور است كه طرح نوين توسعه هندورابي و آباداني و پيشرفت جزيره ايراني خليج فارس را با اعتبار اولي 100 ميليارد توماني اجرا كرده است.
معاون اول رييس جمهور رشد و توسعه صنايع دانش بنيان در جزيره كيش را گام مهمي در جهت تحقق اهداف اقتصاد مقاومتي برشمرد و گفت : واحد توليد تجهيزات پزشكي ودارويي كه امروز در جزيره كيش به بهره برداري رسيد نمونه بسيار ارزشمندي ازتوسعه دانش محور و توجه به توسعه صنايع دانش بنيان در مناطق آزاد كشور است واميد مي رود آغازی برای طرح های بزرگ تردر حوزه دانش بنیان باشد.
جهانگیری کیش بااشاره به اينكه كيش يکی از کانون های جذب گردشگر خارجی است افزود : جزيره كيش با افزايش جاذبه هاي نوين گردشگري و تفريحي تلاش كرده است تا براي گردشگران داخلي و خارجي مقصدي مطلوب باشد . طرح هاي گردشگري مانند پارك آبي و مجموعه آواي خليج فارس كه امروز در اين منطقه آزاد به بهره برداري رسيد زمينه ساز ارتقاء سطح خدمات گردشگري و بهرهمندي هموطنان ازامكانات يك سفر مطلوب گردشگري در داخلي ايران اسلامي است .
وي با اشاره به اينكه سالانه ميلون ها نفر از هموطنان براي يك سفر آرامش بخش به كشورهاي همسايه سفرمي كنند افزود: طبيعت زيباي شمال وجنوب ايران فرصت های ارزشمندي براي توسعه صنعت گردشگري هستند و بايد با جذب سرمايه گذاري و افزايش جاذبه ها و امكانات تفريحي وگردشگري تمايل گردشگران داخلي و خارجي رابراي سفر و بهرهمندي ازامكانات تفريحي اين مناطق افزايش داد.
جهانگيري با تاكيد بر اينكه توسعه گردشگري يكي از مهم ترين راهكارهاي توسعه اقتصادكشور است اظهار داشت : گردشگري ايران باپتانسيل هاي طبيعي كشورمان ، اشتغالزايي سريع و ارزاني را ايجاد مي كند و ما براي رشد اقتصادي مستمر ، بالا و اشتغالزا بايد به مقوله گردشگري و كارآفريني در اين حوزه نگاه جدي داشته باشيم.
وي افزود: تعامل بيشتر باكشورهاي شرق آسيا و چين كه قرابت فرهنگي زيادي با كشورمان داشته و خواهان تفريحات سالم وخانوادگي هستند شمار گردشگران خارجي ايران را به ميزان قابل توجهي افزايش مي دهد.
معاون رييس جمهور با اشاره به دستاوردهاي ارزشمند انقلاب اسلامي در حوزه ايجاد وتوسعه مناطق آزاد گفت :هنوز تا رسيدن به افق مطلوب در اين مناطق راه زيادي پيشرو داريم و در دولت يازدهم نيز در زمينه بررسي چالش ها وموانع پيش روي اين مناطق جلسات آسيب شناسي متعددي برگزار وراهكارهاي خوبي نيز ارائه شده است .
جهانگيري با بيان اينكه مناطق آزاد بدون شك كانون هاي توسعه اقتصادي كشور هستند، توسعه صادرات و جذب سرمايه گذاري هاي خارجي را از جمله مهم ترين ماموريت هاي ذاتي اين مناطق برشمرد و افزود: تاسيس شعب بانك هاي خارجي در مناطق آزاد و ايجاد منابع مالي بيشتر براي فعالان اقتصادي و سرمايه گذاران اين مناطق براي تسريع و تسهيل روند توسعه مناطق آزاد كشورضروري است.
معاون رييس جمهور همچنين به پيشنهاد دولت براي ايجاد 7 منطقه آزاد جديد در برخي استان هاي كشور از جمله سيستان و بلوچستان و كردستان اشاره وابراز اميدواري كرد باتصويب مجلس شوراي اسلامي وايجاد اين مناطق روند توسعه اقتصادي كشور در برخي شهرهاي كشور تسريع شود.
جهانگیری اقتصاد دريا محور را يكي از مهم ترين اولويت هاي ايران برشمرد و افزود: کیلومترها ساحل از جنوب تا شرق کشور و یک هزار و 800 کیلومتر ساحل دریای خلیج فارس و عمان ، و سواحل دریای خزر در شمال موهبت هاي خدادادي هستند که ما را ياري مي كند تا برای یک دوره طولانی ،اقتصاد دريا محور رامبناي توسعه قرار دهیم.
وی صنايع شيلات ، حمل و نقل دريايي رااز جمله بخشهاي مهم وسودآور اقتصاد دريا محور برشمرد و گفت : در اقتصاد دريا محور جزایرايراني خليج فارس نعمت های ارزشمندي هستند كه هريك از آنها می تواند محور توسعه باشد.
اسحاق جهانگیری با بیان اینکه مناطق آزاد در بحث اقتصاد دریا محور باید یکی از کانون های اصلی باشند، افزود: از ابتدای دولت یازدهم و بر اساس تاکیدات رهبر معظم انقلاب توجه به سواحل مکران در دستور کار قرار گرفت،وبراي اين بخش ساحلي كشورمان كه با وجود موقعيت ارزشمند جغرافيايي گرد محرومیت و فقر بر آن پاشیده شده واز کمترین عمران و آبادانی محروم بوده است برنامه ریزی وسیعی در نظر گرفته شده است.
معاون اول رييس جمهوردر بخش ديگري از سخنان خود بابيان اينكه در شرايطي كه با تلاش زياد دولت آرامش به اقتصاد کشور بازگشته است ، دولت دوازدهم با چالش هاي بزرگي در اقتصاد و مدیریت کشور روبرو است تصريح كرد: بیکاری امروز یک ابر چالش پیش روی اقتصاد کشور است و باتوجه به اينكه ایجاد اشتغال آنهم از طريق سرمایه گذاری و تولید تنها راهکارهاي گذر از اين مشكل هستند باید با يك اجماع كلي و همدلي وهمكاري مردم و سرمايه گذاران و فعالان اقتصادي زمینه های مناسب برای سرمایه گذاری و افزایش تولید و ایجاد اشتغال فراهم شود. شود.
معاون اول رییس جمهوری با بيان اينكه شرایطی که ما امروز در خصوص بیکاری با آن روبه رو هستیم درهیچ مقطعی در كشور سابقه نداشته است گفت : در شرايطي كه ظرف اقتصاد کشور بزرگ نشده ، شمار كساني كه بر سر اين ظرف نشسته اند افزايش چشمگيري داشته است.
وي افزود: پيش از اين ايجاد 600 هزار شغل فضاي مطلوبي را فراهم مي كرد حال آنكه امروز جمعیتی که انتظار دارند براي شرايط اقتصادي بهتر و كسب و كار آبرومند از اين ظرف بهره ببرند چند میلیون نفربوده و سالانه يك ميليون نفر نيز بر تعداد آنها افزوده مي شود.
جهانگیری با اشاره به اينكه داشتن تحصيلات عاليه يكي از مهم ترين تفاوت هاي افراد جوياي كار در شرايط فعلي جامعه با گذشته است گفت : بخش وسیعی از جمعیت جویای کار را قشر بانوان تحصیل کرده تشكيل مي دهند.
معاون اول رییس جمهوری با اشاره به كوچك شدن سفره مردم در دولت نهم و دهم به رغم درآمدهای بالای نفتی و كاهش قدرت خرید آنها گفت : امروزه معیشت مردم يكي از مهم ترين دغدغه ها و مسائل پيش روي دولت است و دولت دوازدهم باید با یک مدیریت قوی، پر انرژی و مدبرانه به صحنه مقابله با چالش ها ورود کند اگرچه موفقيت هر اقدامی در اين زمينه منوط به اجماع عمومی در کشور برای مقابله با این چالش هاست.
وي با تاكيد بر اينكه امکان ندارد دولت به تنهایی بتواند از این مشکلات عبور کند تصريح كرد : قوای سه گانه کشور و نیروهای مسلح و تمامي نهادهاي اجرايي باید دولت را براي گذري موفقيت آميز از اين چالش ياري دهند.
جهانگيري سیاست های اقتصاد مقاومتی را مهمترین ابزار دولت براي حل اين چالش ها برشمرد و گفت : دولت پذيرفته است که در این مقطع این سیاست ها می تواند گره گشا باشد وخوشبختانه اقتصاد دانان کشورهم بر اين امر اجماع دارند. همه قوا و ارکان حکومت نيز براي كمك به دولت و اجراي موفق سیاست هاي ابلاغي رهبر معظم انقلاب در زمينه اقتصاد مقاومتي اعلام آمادگی كرده اند البته اين چالش با حرف برطرف نمي شود و نيازمند همكاري هاي عملي هستيم .
وي با بيان اينكه برخی تلاش می کنند تا با ایجاد تنش و بحران های صوری مانع از حل مشکلات شوند تصریح کرد : هر فردی که در ایجاد تنش در جامعه سهم داشته باشد ، خواسته یا ناخواسته در مسیر توسعه سنگ اندازی كرده و مانعی برای عبور از مشکلات خواهد شد.
جهانگیری با تاكيد بر اينكه تعلل در گذر سريع تر از اين چالش ها بحران بزرگي برای کشور ايجاد مي كند افزود: پیش نیاز این کار ایجاد اجماع عمومی و فضای سیاسی آرام و تعامل خوب با دنیاست تا بتوانیم در این راستا حرکت کنیم .
به گفته فرمانده اقتصاد مقاومتي كشور، بر اساس محورهاي اقتصاد مقاومتی، اقتصاد باید برون نگر و درون زا باشد تا بتواند از تمام ظرفیت های درونی خود در جهت توسعه و پيشرفت كشور استفاده كند.
وي افزود : این بدان معناست که هر سرمایه گذاری در این کشوربدون كوچك ترين دغدغه و نگراني تمام سرمايه خودرا به كار گرفته و اطمينان داشته باشد كه كوچك ترين مزاحمتي براي وي ايجاد نمي شود.دولت هم موظف است در اين مسير سرمايه گذاران را حمايت كند.
جهانگیری با اشاره به اینکه ثبات اقتصادی اهمیت زیادی در سرمایه گذاری دارد، به تلاش موفق دولت یازدهم براي كنترل تورم 40 درصدی را بازگرداندن ثبات اقتصادی به کشور اشاره وتاكيد كرد: محیط اقتصادی باثبات در ایران برای فعالان اقتصادی بسيار مهم است .
معاون اول رییس جمهورافزود: محیط های پر تنش اقتصادی و غير قابل پيش بيني مانع سرمایه گذاری می شود و دولت در جهت آرامش خاطر فعالان اقتصادي،سرمايه گذاران وتجار تلاش فراواني كرد كه حاصل آن حركت ملايم نرخ ارز، روند كاهشي نرخ سود بانکی و رشد اقتصادی مثبت در كشور بود.
اسحاق جهانگيري افزود: خوشبختانه امروزه فضای اقتصادی برای فعالان این حوزه قابل پیش بینی است . ضمن اينكه توانسته ايم با دنیا وارد گفت وگو و تعامل شده و تحریم ها را از پیش روی مردم کشور برداریم.
جهانگیری با ابراز خرسندياز اينكه دربخش اقتصادي و همچنين سیاست داخلی و خارجی در فضای صمیمت و گفت وگو قرار داریم تصرح كرد : در شرايط كنوني جریانات سیاسی در فضای آرامی رقابت می کنند و باوجود سلايق گوناگوني كه هريك برای اداره كشور دارند اما همگي به يك هدف مشترك كه سربلندی ملت ایران ، آرامش و رفع دغدغه مردم و توسعه کشور معتقدند و براي رسيدن به آن تلاش مي كنند.
معاون اول رييس جمهور با تاكيد بر ضرورت سرمایه گذاری و افزایش تولید در كشور براي مقابله با چالش هاي فرا روي دولت به اولويت ها و مزيت هاي سرمايه گذاري در بخشهاي مختلف اشاره كرد و گفت : بخش نفت و گازيكي از بهترين بخش هاي جذب سرمايه گذاري هاي كلان خارجي است و نمي شود با نخستین قرار داد سر و صدا راه انداخت و مانع عقد قراردادهای بعدی شد.
وي افزود: همانگونه كه رهبرمعظم انقلاب هم اشاره كردند بايد در وزه نفت و گاز براي جذب سرمایه گذاری هاي خارجي 200 میلیارد دلاري برنامه ريزي كنيم .
جهانگيري حوزه پتروشیمی، صنایع و منابع طبیعی را نيز از جمله بخش هاي مستعد ومطلوب كشور براي جذب سرمايه گذاري هاي داخلي وخارجي برشمرد .
معاون اول رييس جمهور در بخش ديگري از بيانات خود، به چالش محیط زیست اشاره کرد و گفت: برطرف كردن مشكلات مردم در استان های سیستان و بلوچستان و خوزستان در مواجه با گرد و غبار و آلودگی زیست محیطی يكي از مهم ترين مسائل وچالشهاي دولت است كه بايد براي حل آن فکری اساسی کرد.
جهانگيري همچنين به وضعيت هشدار دهنده كمبود منابع آبی كشور اشاره كرد و افزود: هر ايراني علاقمند به آينده كشور يقين دارد كه بايد با مدیریت دقیق در مصرف و منابع از اين چالش گذر كنيم .
كيش بازوي توانمند اقتصاد مقاومتي كشور
دكتر مونسان درآيين افتتاح 9 طرح عمراني وگردشگري در جزيره كيش که با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، عباس آخوندي وزير راه و شهرسازي، اكبر تركان مشاور رييس جمهور و دبير شورايعالي مناطق آزاد تجاري صنعتي كشور و علي عابد زاده رييس سازمان هواپيمايي كشوري و همچنین مدیران ارشد و محلی سازمان منطقه آزاد کیش دوشنبه 26 تير در مرکز همایش های بین المللی کیش برگزار شد، از جذب سرمايه گذاري بيش از 107 هزار میلیارد ریالي در بخش اقتصادي و صنعتي كيش با هدف تحقق اهداف اقتصاد مقاومتي خبر داد
علی اصغر مونسان مدیر عامل سازمان منطقه آزاد کیش با اشاره به عملکرد 4 ساله خود در زمينه اجراي طرح هاي زیربنایی، عمرانی ، صنعتی و گردشگری در ان منطقه آزاد نجاري – صنعتي كشور گفت : در بخش اقتصادی در سه سال و نيم گذشته شاهد جذب 93 هزار و 100 میلیارد ریال سرمایه گذاری غیر صنعتی در قالب 75 پروژه بودیم و در بخش صنعتی نیز با جذب 14 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری ، 69 پروژه به سرانجام رسیده است.
مدير عامل سازمان منطقه آزاد كيش اجراي 37 طرح عمراني در كيش با اعتبار6 هزار ميليارد ريال و جذب 12 هزار و 650 میلیارد ریال بودجه عمرانی در جزيره كيش را گام بلندي در جهت تحقق اهداف اقتصاد مقاومتي برشمرد.
وی همچنین از بهره برداری 63 واحد تولیدی و صنعتی و اشتغالزایی مستقیم برای 980 نفر، احداث شهرک صنعتی شماره 6 برای صنایع کوچک زود بازده به عنوان یکی از طرح های پایلوت جزیره کیش یاد کرد.
مدير عامل سازمان منطقه آزاد كيش ایجاد صنایع دانش بنیان ، توسعه صادرات و رشد صنايع با فناوري بالا و پيشگيري از فعاليت صنايع آلاينده در 4 سال اخیر را از مهم ترين محورهاي فعاليت اقتصادي در كيش برشمرد.
وی با بیان اینکه در این مدت بیش از 6 هزار شغل مستقیم در جزیره کیش ایجاد شده است ، افزود: 38 درصد اشتغالزایی ها به بخش گردشگری ، 22 درصد به بخش خدماتی، 17 درصد به بخش عمرانی و 16 درصد به بخش صنعتی اختصاص دارد که این نشان دهنده جايگاه و اهمیت بخش گردشگری و خدماتی برای ایجاد اشتغال در کشور است.
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد کیش در خصوص توسعه زير ساخت ها در بخش گردشگری جزیره کیش گفت: مهمترین رویکرد جزیره کیش ، رویکرد گردشگری آن است . در این راستا در این مدت بیشتر از پیش به توسعه مراکز اقامتی – تفریحی جزیره کیش پرداخته شده است بطوریکه ظرفیت هتلینگ جزیره از 10 هزار و 500 اتاق به 12 هزار و 300 اتاق رسیده که این مقدار ، 26 درصد رشد را نشان می دهد.
مونسان در ادامه گفت: در حال حاضر 34 پروژه عمرانی با اعتبار 7 هزار میلیارد ریالی در دست اجرا داریم. مدیر عامل سازمان منطقه آزاد کیش، با اعلام افزایش 67 درصدی ذخیره آب شرب در جزیره کیش ، گفت: سابق براین تولید آب قابل شرب جزیره 30 هزار متر مکعب با یک و نیم روز ذخیره بوده که در حال حاضر این مقدار تولید به 50 هزار متر مکعب و 3 روز ذخیره آبی رسیده است.
وی با اشاره به افزایش 400 درصدی ظرفیت تصفیه فاضلاب در جزیره کیش، با ساخت تصفیه خانه مرکزی 10 هزار متر مکعبی در جهت رفاه حال ساكنان و بهينه سازي فضاي شهري كيش از افزایش 71 درصدی ظرفیت تولیدبرق در جزیره کیش خبر داد و اظهار داشت: سابق بر این برق جزیره کیش در یک نیروگاه تولید می شد که با توجه به حجم مصرف برق متناسب با جمعیت جزیره، شاهد قطع برق در ایام پر مصرف سال بودیم. با بالابردن ظرفیت نیروگاه شماره یک و احداث نیروگاه شماره 2، برق تولیدی از 137 مگاوات به 235 مگاوات رسید .
وی فضای سبز جزیره کیش را یکی از جذابیت های جزیره کیش خواند و با اعلام افزایش 41 درصدی فضای سبز جزیره گفت: در طول 4 سال اخیر فضای سبز جزیره کیش از 370 هکتار به 520 هکتار رسیده است. در حال حاضر سرانه فضای سبز در جزیره کیش برای هر نفر 172 متر مربع است در حالیکه سرانه جهانی فضای سبز برای هر نفر 20 تا 25 متر مربع اعلام شده است.
همچنین مونسان از کاهش وابستگی منابع سازمان منطقه آزاد به فروش اراضی از 88 درصد به 36 درصد یاد کرد.
وی در بخش گردشگر ی ضمن اشاره به اینکه در این مدت تلاش سازمان منطقه آزاد کیش در ایجاد اولین ها و بهترین ها در این بخش بوده، گفت: درطول 4 سال اخیر با کمک بخش خصوصی سعی در ایجاد جدابیت های ماندگار برای جذب گردشگر بیشتر به جزیره کیش انجام شده است و در این راستا اولین هتل روی آب در خاورمیانه ، اولین تم پارک آبی کشور، اولین آبنمای موزیکال بر روی دریا و مرکز تفریحات کیش ایجاد و اولین کشتی کروز تفریحی به کیش ورود کرد که این اقدامات با استقبال خوب گردشگران مواجه شده است.
وی یادآور شد: در راستای جذب گردشگر و رونق گردشگری جزیره کیش این سازمان اقدام به افزایش 50 درصدی ظرفیت صندلی های هواپیماهای شرکت هواپیمایی کیش کرد که با این اقدام با افزایش 11 درصدی میزان ورود گردشگر به جزیره کیش مواجه شدیم.
مونسان با اشاره به اینکه پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی تا كنون ، جزاير ايراني خلیج فارس توسعه چنداني نیافته بودند ، گفت: در این مدت برای اولین بار پس از انقلاب اسلامی ، توسعه جزیره هندورابی توسط سازمان منطقه آزاد کیش انجام شد. در این جزیره با هدف توسعه گردشگری بندر، فرودگاه و هتل ساخته شد که با حضور معاون اول رئیس جمهور به بهره برداری رسمی می رسد. با این اقدام گردشگران جزیره کیش می توانند با استفاده از تورهای گردشگری مختلف از طبیعت بکر و زیبای جزیره هندورابی نیز بهره مند شوند.
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد کیش با بیان اینکه وضعیت بهداشت و درمان یکی از دغدغه های کیشوندان در سال های گذشته بوده، گفت: در دولت تدبیر و امید یکی از مهمترین اقداماتی که در جزیره کیش انجام شده ، توسعه بیمارستان کیش بوده است كه با دعوت از پزشکان متخصص و پرستاران خبره و مسلط به زبان های انگلیسی و عربی و همچنین افزایش 32 تخت بیمارستان به 64 تخت شرايط مطلوبي در بخش درمان فراهم شده است. با تجهیز این بیمارستان به امکاناتی از جمله نصب و راه اندازیMRI و راه اندازی کلینیک بیماری های کبد و بیماری های خاص و همچنین جذب گردشگر بین المللی سلامت، بیمارستان کیش تبدیل به بیمارستانی مجهز در منطقه شده است.
وی در پایان از بازپس گیری بیش از 2/5 میلیون متر مربع اراضی سازمان منطقه آزاد کیش با نرخ 7000 میلیارد تومان به عنوان یکی از مهمترین اقدامات انجام شده در دولت تدبیر و امید یاد کرد و تاکید کرد: در این مدت تمامی زمین هایی که هیچ گونه اقدامی بر روی آن صورت نگرفته بود و بیش از 10 سال از خرید زمین می گذشت و ما مطمئن بودیم که سرمایه گذار برای آن طرح و برنامه ای در نظر ندارد را باز پس گرفتیم و به سازمان منطقه آزاد کیش برگرداندیم.
وی افزود: از طرفی سرمایه گذارانی هم بودند که در پروژه های متعدد از حمایت سازمان منطقه آزاد کیش برخوردار شدند تا بتوانند پروژه خود را در زمان مناسب به بهره برداری برسانند.
لازم به ذكر است معاون رييس جمهور و هيات همراه ظهر سه شنبه 27 تير وپس از افتتاح 9 پروژه بزرگ اقتصادي، عمراني و گردشگري در جزاير كيش و هندورابي ، اين منطقه آزاد را به مقصد تهران ترك كردند.