او افزود: احترام به حاکمیت کشورها از اصول ماست از اینرو موضع ما یک موضع مستقل است. ما اولویت هایی در سیاست خارجی خود داریم که یکی از آنها مبارزه با تروریسم است. ما قربانی تروریسم هستیم و در سال های نه چندان دور بیش از ۲۰۰ هزار شهروند خود را از دست دادیم. تجربیات زیادی داریم و میدانیم منشاء آن چیست و کجاست.
وزیر امور خارجه الجزایر همچنین گفت: اختلافات در جهان عرب همیشه وجود داشته است. بحران سوریه یکی از نمونه هاست. اگر همه به حق حاکمیت ملت ها و دولت قانون و خواسته مردم احترام بگذارند چنین وضعیتی بوجود نمی آید. در لیبی هم دخالت های خارجی کار را به اینجا کشاند. اگر دخالت خارجی در سوریه، لیبی و یمن نبود مشکلات زودتر حل میشد. امروز شاهد اختلاف در جهان اسلام و عرب هستیم. امیدوارم گفتگو ها بتواند شروع شود و بدانیم هیچ راهی جز گفتگو نداریم. در خصوص مسائل خلیج فارس هم امیدوارم تلاشها برای گفتگو نتیجه دهد.
در ادامه محمدجواد ظریف با اشاره به تحولات منطقه افزود: با شما موافقم که تروریسم مشکل اصلی منطقه است و راه حل آن هم دموکراسی است؛ البته دموکراسیای که از داخل کشورها باشد. باید اولویت همه مبارزه با افراط باشد. همه باید کمک کنیم برای رسیدن به راه حل و نه تحمیل راه حل. ما نمی توانیم برای مردم کشورهای مختلف راه حل تعیین کنیم.
او افزود: موضوع اصلی این است که ما به عنوان کشورهای خارجی باید کمک کنیم و نه تعیین تکلیف کنیم. دخالت خارجی عامل اصلی طولانی شدن بحران در کشورهای منطقه است که به پیچیده تر شدن آنها انجامیده است.
وزیر امور خارجه کشورمان افزود: از این وضعیت دو گروه استفاده میکنند؛ تندروها و صهیونیستها. صهیونیست بدون هیچ هزینهای دارند از این مساله سوء استفاده می کنند. ایران در دام دسیسهها نمیافتد و زمینه سوء استفاده صهیونیستها فراهم نخواهد شد.
ظریف با اشاره به شرایط بوجود آمده میان کشورهای خلیج فارس نیز اظهار داشت: ما نگران تشدید وضعیت میان قطر و همسایگان آن هستیم و معتقدیم بهترین راه گفتگوست. ما هم آماده ایم در این زمینه کمک کنیم.