
به گزارش
خبرداغ به نقل از میزان: رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران گفت: لبنیات و شیرهای محلی
ناقل بیماری تب کریمه کنگو نبوده و تنها عامل انتقال تب مالت محسوب می
شوند.
محمد حسین عزیزی گفت: لبنیات و شیرهای سنتی نمیتوانند
ناقل تب کریمه کنگو باشند واین بیماری تنها توسط گوشتهای تازه جگر، امعاء
واحشا گوسفندان و خون دامها منتقل میشوند.
وی
افزود: کنههای موجود در پشم گوسفندان به دلیل تغذیه از خون دام ، ناقل
سریع بیماری تب کنگو هستند و مردم ساکن شهرستانها و روستاها که به دامداری
اشتغال دارند، باید از ارتباط غیر ضروری با دام بپرهیزند.
رئیس
انجمن علوم و صنایع غذایی ایران گفت: ضدعفونی کردن دام با مواد شیمیایی و
حمام کنه، هر ساله بر روی دامها انجام می شود بنابر این در شرایط اشاعه
بیماری تب کریمه کنگو در کشور، ضدعفونی و واکسینه کردن دامها باید در اسرع
وقت انجام شود.
وی عنوان کرد: تب کریمه کنگو در دامهای زنده قابل
تشخیص نیست و تا زمان ذبح نمی توان از آلودگی دامها اطلاعی پیدا کرد بنابر
این کنههای ناقل بیماری می توانند بدون هیج علائمی به تدریج تمامی دامهای
یک منطقه را آلوده کرده و بیماری را اشاعه دهند.
عزیزی اذعان داشت:
دامداری یکی از مشاغل رایج در روستاها است و بسیاری از اهالی از این راه به
کسب درآمد میپردازند بر این اساس برای حفظ سلامت و جلوگیری ازتلف شدن
دامها باید سازمان دامپزشکی ، جهاد کشاورزی و سایر قسمتهای اموردامی روند
نظارت و معاینه دامها ، واکسینه وضد عفونی کردن آنها را هر چه زودتر آغاز
کنند تا از شیوع و تلفات جانی و مالی ناشی از این بیماری جلوگیری شود.
وی
در پایان گفت: با توجه به تکثیر کنه در دامها و احتمال آلودگی آنها به تب
کریمه کنگو به اهالی روستاها توصیه می شود جهت جلوگیری از وجود کنه ،
منازل خود را سمپاشی کرده و از کشتن هر جانوری توسط دست، خودداری کنند
همچنین تأکید می شود برای ذبح دامها حتما به کشتارگاهها مراجعه کنند تا
از خطرات احتمالی ابتلا به بیماری پیشگیری شود.