یادگار امام ادامه داد: از یکسو ورزشهایی که ریشه عمومی دارد را به راحتی میتوانیم به سکوی قهرمانی برسانیم و از طرف دیگر، ورزشی که میتواند در سطح جهانی افتخار ایجاد کند ناخودآگاه در سطح کوچه و خیابان گسترش مییابد.
او افزود: به وزارت ورزش و دولت میگویم که برای تضمین آینده ورزش همگانی و قهرمانی، باید توجه به ورزش آموزشگاهی را وجهه همت قرار دهیم؛ هرگاه به ورزش در آموزشگاهها توجه شده، تیمهای باشگاهی قوی پدید آمده است.
سید حسن خمینی در ادامه سخنان خود با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم (ص) اظهار داشت: بر اساس فرمایش ایشان همان طور که خدا بر شما حق دارد بدن شما نیز بر شما حق دارد. اگر به بدن خود توجه نکنید ضعفی بر شما عارض می شود که باعث می شود حتی درست نیاندیشید و تدبیر امور نکنید و دوره توانمندی کار شما برای جامعه پایین می آید.
او همچنین با یادآوری حدیثی از امیرالمؤمنین علی (ع) گفت: اولین مشکل انسان ضعیف این است که بار دوش بقیه است و دومین مشکل او این است که تواناییهای او بالفعل نمیشود؛ انسان باید بتواند بیشترین حد بازدهی برای جامعه را داشته باشد.
یادگار امام خاطر نشان کرد: پیامبر (ص) میفرماید «من دوست ندارم در دین شما خشونت ببینم»؛ یعنی اینگونه نباشد که دیگران وقتی ما را نگاه میکنند بگویند مسلمانان خشن هستند. در همین زمینه از لطیفترین تعابیر قرآن در مورد وجود مبارک پیامبر(ص) این است که «چون خدا تو را دوست داشت با مردم نرم شدی. اگر آدم بد اخلاقی بودی مردم تو را رها می کردند.»
او با اشاره به اینکه در روایت دیگری از ایشان نقل شده که «خوشی کنید و گره از ابروانتان باز کنید؛ چون من نمی خواهم دین شما خشن دیده شود»، یادآور شد: ورزش نشاط و سلامت فردی و اجتماعی میآورد و بازده هر کاری را بالا می برد. لذا دولت و سایر مراکز تصمیم گیری هرچه بیشتر در اینجا سرمایهگذاری کنند نتیجه آن در همه ابعاد بالاتر می رود، از جمله اینکه صدها برابر هزینه بیماری و بزه کم می شود.
سید حسن خمینی در آخرین بخش سخنان خود گفت: روایت دیگری می فرماید، «قوی ترین مردم کسی است که بر خودش مسلط است». بنابراین، اگر بازیکن در آن لحظهای که خشم تمام وجودش را بگیرد، بر سر نفس خود امیری کند «مرد» است. البته در همه بخش های زندگی تیمی، فردی، جمعی و ملی باید در این راستا تلاش کنیم که سلطه بر نفس خویش را بالا ببریم.