او ادامه داد: در واقع سرچشمه این پدیده را باید در سیاستهای مداخلهجویانه و تجاوزگرانه، اشغالگری، جنگهای فرسایشی، تروریسم و پاکسازی نژادی جستجو کرد. چنین سیاستهای ناروایی است که شرایط را برای ایجاد امواج پناهجویان و مهاجرین و فعالیتهای قاچاقچیان انسان و سوءاستفاده آنان فراهم میکند.
سفیر و نماینده ایران در سازمان ملل با بیان اینکه وظیفه اصلی شورای امنیت مقابله با آن پدیدههاست و نه پیامدهای آن، اظهار داشت: چنانچه شورای امنیت بدون پرداختن به عوامل فوق - به عنوان سرچشمههای اصلی پدیده قاچاق و سوءاستفاده از انسانها - تنها به پیامدهای آن نظر کند در مقابله با این چالش جهانی راه به جایی نخواهد برد.
خوشرو در ادامه گفت که وضعیت حاد ایجاد شده در خاورمیانه و شمال آفریقا منجر به ایجاد گروههای مسلح غیر قانونی و تروریستی و تضعیت حکومت قانون در این سرزمینها شده است و در نتیجه زمینه را برای فعالیتهای گروههای تروریستی و افراطگرا مانند داعش فراهم آورده است.
او افزود: این گروهها با هدف قرار دادن اقلیتهای دینی و نژادی و به ویژه زنان و کودکان جنایاتی را رقم زدهاند که از آن میتوان به عنوان قتل عام، جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت یاد کرد.
سفیر و نماینده ایران در سازمان ملل یادآور شد: راه نخست برای حل این مشکل احترام کامل به اصل حاکمیت کشورها مطابق مفاد منشور ملل متحد و مرحله بعدی احترام به حقوق مهاجرین و پناهندگان و پایان دادن به اقدامات خشونتآمیز و تحریککننده علیه اقلیتها دینی و نژادی و جنایات با انگیزههای نژاد پرستانه و بیگانههراسی علیه مهاجرین است.
خوشرو در پایان خواستار همکاری بینالمللی حول اجرای کامل برنامه اقدام ملل متحد در مورد قاچاق انسان شد که به تصویب مجمع عمومی سازمان ملل متحد رسیده است.