در طب سنتی، توصیه های خوراکی متنوع و متعددی برای مداوای بیماران مبتلا به افسردگی یا افراد در معرض ابتلا به این اختلال اعصاب و روان وجود دارد .
به گزارش
خبرداغ به نقل از شفا آنلاین: یکی از این توصیه ها ، مصرف نوشیدنی های نشاط آور و مفرح است که در این یادداشت به دو مورد از پُرمصرف ترین آنها اشاره میکنم :
۱. شربت سیب :
برای تهیه این شربت مفرح ، به آب ۳ کیلوگرم سیب شیرین و رسیده و پوست کنده و ۴۵۰گرم عسل نیاز داریم .
باید آب سیب را روی حرارت ملایم بگذارید تا نیمی از آن بخار شود ، سپس آن را صاف کنید و اجازه بدهید تا یک شب کنار بماند . دوباره این آب سیب را روی شعله ملایم بگذارید تا غلیظ شود . این آب غلیظ را هم صاف کنید و در ظرفی شیشه ای بریزید. سپس این شربت را با عسل مخلوط کنید و روزی یک لیوان از آن را به بیماران مبتلا به افسردگی بدهید یا خودتان بنوشید . این شربت ، علاوه بر اینکه نشاط آور است ، باعث افزایش اشتها هم می شود و جلوی حالت تهوع را نیز می گیرد .
۲. شربت جلاب :
مواد لازم برای تهیه این شربت نیز شامل یک کیلوگرم نبات ، ۳ کیلوگرم گلاب و نیم مثقال زعفران می شود .
طرز تهیه شربت جلّاب به این صورت است که باید نبات و گلاب را روی شعله ملایم بجوشانید و در حین جوشیدن ، کف آن را بگیرید. سپس شربت را صاف کنید . حالا زعفران را با کمی گلاب حل کنید و آن را به شربتتان بیفزایید . این شربت میتواند با آب سرد یا عرقیات مناسب یا حتی تخم ریحان نوشیده شود. شربت جلاب برای تقویت قلب و اعصاب و رفع افسردگی بسیار مفید است.