کد خبر: ۷۰۵۱۳۳
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۳
تعداد بازدید: ۳۶۳
باید منتظر قطب‌بندی‌های سیاسی بیشتر در کشور باشیم؟
اکنون با درگذشت آیت‌الله هاشمی، روحانی به عنوان تنها مهره کلیدی است که می‌تواند نقش ایجاد‌کننده توزان و تعادل در نظام سیاسی ایران را ایفا کند. او یک نماینده برای اردوگاه میانه‌روها باقی خواهد ماند و باید به تنهایی در برابر فشار تندروها بایستد.
ایران پساهاشمی به کدام سو می‌رود؟/اندیشکده بریتانیایی: روحانی دربرابر تندروها تنهاستبه گزارش خبرداغ به نقل از آفتاب،اندیشکده بریتانیایی «روسی» در گزارشی این پرسش را مطرح می‌کند که ایران پس از درگذشت آیت‌الله هاشمی به کدامین سو حرکت خواهد کرد. 

 این اندیشکده می‌نویسد: «فوت آیت‌الله هاشمی در اوایل این ماه، درگذشت فردی بود که سایه‌های بلندی بر روی سیاست ایران داشت. این فوت برای تحولات داخلی ایران سرنوشت‌ساز است. این موضوع به خصوص از آن رو مهم است که انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران تا چند ماه دیگر برگزار خواهد شد. آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی که در سن ۸۲ سالگی فوت کرد، یکی از قدرتمندترین چهره‌ها و اعضای موسس جمهوری اسلامی ایران بود. او نقش مهمی را در محور و مرکز نظام سیاسی ایران داشت. درست پس از پیروزی انقلاب ایران در سال ۱۹۷۹ میلادی او رییس مجلس شد؛ از ژوئیه سال ۱۹۸۰ تا اوت سال ۱۹۸۹ میلادی. در سال ۱۹۸۸ میلادی او سرپرستی کل ارتش ایران را برعهده رفت. فشارهای او بود که به برقراری آتش‌بس میان تهران و بغداد کمک کرد و قطعنامه سازمان ملل برای آتش‌بس جنگ ایران و عراق پس از هشت سال تلخی جنگ به تصویب رسید. در سال ۱۹۸۹ میلادی به عنوان رییس‌جمهوری ایران انتخاب شد. دومین مقام مهم پس از مقام رهبری ایران و تا سال ۱۹۹۷ میلادی در قدرت باقی ماند. در دوران ریاست‌جمهوری خود تلاش کرد به بهبود روابط ایران با جامعه بین‌المللی از جمله با آمریکا و عربستان سعودی کمک کند و در سیاست آزادسازی اقتصادی و اصلاحات در ایران اقدامات قابل‌توجهی را انجام داد». 

این اندیشکده در ادامه اشاره می‌کند که هاشمی به نقش کلیدی خود در نهادهای ایران به عنوان نماینده یکی از مهمترین دانشگاه‌های کشور (دانشگاه آزاد اسلامی)، در نهادهای دولتی غیرمنتخب ادامه داد و یکی از امامان جمعه باقی ماند و رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام؛ یکی از تاثیرگذارترین نهاد و واسطه‌ای میان مجلس و شورای نگیهبان باقی ماند». 

این اندیشکده اما اشاره می‌کند که بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که درگذشت آیت‌الله هاشمی ضربه‌ای به جنبش اصلاحات در ایران بود؛ به‌خصوص در شرایطی که چیزی تا انتخابات ریاست‌جمهوری باقی نمانده است. 

این اندیشکده بریتانیایی می‌نویسد: «در سال ۲۰۰۹ میلادی زمانی که انتخابات جنجال‌برانگیز ریاست جمهوری برگزار شد، آیت‌الله هاشمی در اردوگاه اصلاح‌طلبان قرار گرفت. تایید و نقش او در جمع‌آوری حمایت مردمی برای حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری در ژوئن ۲۰۱۳ میلادی چشمگیر بود. او از تلاش روحانی برای بهبود روابط ایران با غرب و  تداوم مذاکرات هسته‌ای حمایت علنی به عمل آورد. او به یکی از چهره‌های کلیدی در کمک به اطمینان‌بخشی روحانی از تمدید مدت زمان ریاست جمهوری‌اش تبدیل شده بود. اکنون با درگذشت او روحانی به عنوان تنها مهره کلیدی است که می‌تواند نقش ایجاد‌کننده توزان و تعادل در نظام سیاسی ایران را ایفا کند. او بیش از ۱۶ سال دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران بوده است و مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای ایران در طول سه سال نخست بحران بر سر برنامه هسته‌ای ایران بود. او یک نماینده برای اردوگاه میانه‌روها باقی خواهد ماند و باید به تنهایی در برابر فشار تندروها بایستد.» 

اندیشکده روسی در ادامه اشاره می‌کند این بدان معناست که در ‌کوتاه‌مدت باید منتظر ایجاد قطبی‌شدن فضا ناشی از خلاء رهبری پس از فوت  آیت‌الله هاشمی باشیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: