محبوبه بیات- طبخ غذا و آشپزی همواره بخش مهمی از فرهنگ ایرانیان را تشکیل داده است. در
کمتر فرهنگی شاهد هستیم که مانند ما ایرانیها برای هر مناسبتی، از عید
نوروز و شب یلدا گرفته تا ایام محرم و رمضان، غذای مخصوص آن ایام را طبخ و
تهیه کنند.
به گزارش
خبرداغ ، بدون تردید نکته بسیار مهم این موضوع، تهیه غذای سالم و در نتیجه، تغذیه مناسب در راستای تندرستی و صحت و سلامتی افراد جامعه است.
هر
چند امروزه با ورود گسترده فستفودها و دیگر غذاهای آماده، نگرانیهایی
جهت این سلامتی احساس میشود امابرنامههای جذاب و مفیدی نیز در مسیر ترویج
تغذیه سالم در گوشه و کنار ایران عزیز، بویژه مدارس برگزار میگردد.
در
همین راستا چندی پیش جشنواره "میان وعدهی غذای سالم" با همکاری "مرکز
بهداشت شرق" و "آموزش و پرورش منطقه 15" در سطح مدارس منطقه برگزار شد که
آفتابنیوز گزارشی از این جشنواره جذاب و مبتکرانه را ارائه میکند.
این
جشنواره به میزبانی "مدرسه دخترانه بقیة الله" در منطقه 15 آموزش و پرورش
تهران برگزار شد و از نفرات برگزیده (شامل مادران دانش آموزان و معلمان
مقطع ابتدایی) تقدیر بعمل آمد.
هدف اصلی جشنواره "ترویج فرهنگ صحیح تغذیه سالم، بدون چربی و مواد نگهدارنده" و نیز "استفاده صحیح از مواد لبنی و خشکبار" بود.
داوران
جشنواره از مسئولین بهداشت منطقه شرق تهران و کارشناس بهداشت منطقه 15
آموزش و پرورش بودند و تعداد 18 معلم و 72 مادر دانش آموز، رقابتی صمیمی
اما جدی با تکیه بر سلیقه بانوان ایرانی در این جشنواره شرکت کردند.
از دیگر بخش های جذاب جشنواره میتوان به دکوراسیون زیبا و خلاقانه دستاندرکاران برگزاری مراسم اشاره کرد.
زهرا
بیات، دبیر جشنواره در این باره به آفتابنیوز گفت: "در طراحی دکوراسیون
جشنواره سعی بر این شد تا به چند نکته مهم توجه ویژه شود. طراحی جذاب و
زیبا با استفاده از رنگها و اِلمانهای شاد که متناسب با روحیه پر شور
دانشآموزان مقطع ابتدایی باشد از مهمترین محورهای طراحی بود. دیگر نکته
مدنظر، استفاده از طراحیهای سنتی و متین فرهنگ غنی ایرانی اسلامی بود.
همچنین از نکات بارز کل جشنواره، استفاده از مواد پاک بازیافتی قابل تجزیه
در تمامی دکوراسیونها بود که به نوع خود یک نوآوری در راستای حفظ محیط
زیست بود".
پریسا
باقری، مدیر مدرسه نیز ضمن اشاره به اهمیت سلامت دانشآموزان در روند رشد و
یادگیری، گفت: "همه باید متخصص سلامت خود باشیم و به این منظور، یکی از
بهترین راهکارها، آموزش اصولی و بنیادین به دانشآموزان، به ویژه با
استفاده از سلایق مادران خودشان است که با استفاده از این روش، تجربه موفقی
را در این جشنواره رقم زدیم". وی ابراز امیدواری کرد با ادامه چنین
برنامههای آموزندهای، بیش از پیش، موضوع تغذیه سالم برای دانشآموزان و
والدین بازآموزی شود.



