دادستان تهران در بیست و دومین نشست شورای معاونان دادستانی تهران بر ضرورت اعلام شکایت از سوی بانکها علیه بدهکاران کلان بانکی تأکید نمود و از طرح شکایت بانک سرمایه در پی اعتراض دادستانی تهران طی هفته گذشته خبر داد و افزود:
در بانک سرمایه، ده نفر قریب به 4 هزار میلیارد تومان تسهیلات اخذ کردند و
آقای م.ج که روز دوشنبه (6/10/1395) بازداشت شد و 1200 میلیارد تومان بدهی
دارد، با فرزندان برخی مسوولان ارتباط برقرار کرده بود، اما این گونه
اقدامات مانع از تعقیب قضایی وی نشده است.این مقام ارشد دستگاه قضایی به موضوع مفاسد اقتصادی پرداخت و در این راستا به چند اقدام مهم دادسرای تهران طی هفته گذشته اشاره کرد که از جمله بدهکاران کلان بانکی بود.
جعفری دولت آبادی با اظهار اینکه عدهای با توجیه و ادعای مشارکت در تولید و ساخت کارخانه، منابع عظیمی را از بانکها خارج کرده و مسترد نمینمایند و برخی با ادعای ورشکستگی و یا با زد و بند و استفاده از رانت، استرداد وجوه را به تأخیر انداخته و تسهیلات دریافتی را در محلی غیر از موضوع تسهیلات هزینه کردهاند، در خصوص علت بالا بودن بدهیهای بانکی گفت: برخی بانکها در اعطای تسهیلات مطابق قانون و به طور واقعی عمل نمیکنند و به عنوان مثال ملکی را به چند برابر قیمت و یا کارخانهای را که هنوز تأسیس نشده با ارزیابی به قیمت آتی به عنوان وثیقه دین میپذیرند.
دادستان تهران ارتکاب چنین تخلفاتی را از سوی برخی مسوولان بانکها، زمینهساز ظهور ابر بدهکاران بانکی دانست و هشدار داد که با ادامه چنین وضعیتی، تعقیب برخی مسوولان بانکی به عنوان معاونین جرم قابل توجیه خواهد بود به ویژه در مواردی که اقدامات آنها در فرایند اعطای تسهیلات غیرمتعارف باشد.
علی رغم آنکه دادستان محترم تهران طی ایام اخیر 2بار پیرامون مقاومت بانک سرمایه برای شکایت از بدهکاران کلان بانکی خبر داده است، هنوز معلوم نیست مدیرعامل این بانک با پشتوانه حمایت چه کسانی همچنان بر کرسی مسئولیت مانده است و برکنار نمی شود!