کد خبر: ۶۹۶۴۵۲
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۳
تعداد بازدید: ۳۸۶
رییس جمهور:
رییس جمهور گفت: مهم‌تر از اینکه کشاورزی چند درصد رشد اقتصادی و تولید ناخالص داخلی را تشکیل می‌دهد این است که قدرت ملی، پایداری ملی و استقلال کشور و قدرت چانه‌زنی ما در دنیا است.
تامین محصولات کشاورزی قدرت چانه‌زنی کشور را بالا می‌بردبه گزارش خبرداغ به نقل از ایلنا، حجت‌الاسلام حسن روحانی در مراسم جشن شکرگذاری برداشت محصول، گفت: جلسه امروز هم جلسه شکرگذاری به درگاه خداوند رزاق و هم جشن افتخارملی برای تبلور بزرگترین بخش اقتصاد مقاومتی است. امروز، روزی است که ملت بزرگ ما در بخش امنیت غذایی شاهد یک قدم مهم برای خود اتکایی است و این به معنای تضمین امنیت ملی در بخش غذایی است.

رییس جمهور از کشاورزان سراسر کشور تشکر کرد و گفت: کشاورزان پایه اصلی این افتخار هستند. اراده، ایمان، امید، کار، تلاش و دلسوزی آنها ما را به این نقطه پرافتخار رسانده است. کشاورزی شغلی است که نگاه کشاورز به آسمان است. اینکه نگاه فرد به آسمان باشد و روزی را در آسمان و از لطف خدا ببیند، خیلی مهم است. کشاورز وقتی که باران می‌بارد شکرگذار است و اگر خشکسالی باشد دستش به سوی آسمان دراز است.

وی با بیان اینکه شاید لذت بخش‌ترین شغل در بخش کشاورزی است، اظهار کرد: کشاورزی این نیست که به فکر محصول و آخر کار باشد، بلکه با گیاه، نبات و دام زندگی می کند. شاید کمی اغراق باشد اما کشاورز به محصولات به چشم فرزندان خود نگاه می‌کند.

روحانی با اشاره به قحطی که در دوران جنگ جهانی اول در کشور پدید آمد، یادآور شد: کسانی که از سن‌شان از میانگین حاضران جلسه بیشتر است شاید آن روزهای قحطی را به یاد داشته باشند. آنها می‌دانند یک روز غذا نباشد چه می‌شود و اگر کشوربرای یکسال گندم در انبارهای خود نداشته باشد و دشمن بخواهد ما را تحت فشار بگذارد چه اتفاقی رخ خواهد داد.

رییس جمهور با اشاره به تاکیدات امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری بر تامین محصولات کشاورزی، گفت:‌  مسئله کشاورزی مسئله‌ای نیست که بگوییم چه مقدار از اشتغال ما را در برمی‌گیرد یا اینکه چند درصد از رشد اقتصاد و یا تولید ناخالص داخلی ما را تشکیل می‌دهد اما مهم تر از همه آنها قدرت ملی، پایداری ملی و استقلال کشور است و قدرت چانه‌زنی ما در دنیا است.

روحانی ادامه داد: هرچه در کشور قدرت چانه‌زنی ما را در سطح جهانی و مذاکرات بیشتر کند، معنایش این است که قدرت ملی ما افزایش پیدا کرده است. با افزایش تولید نفت در کشور است که ما در اجلاس اوپک قدرت چانه‌زنی داریم و حرف می‌زنیم. اگر قدرت تولید نفت نداشته باشیم کسی با ما کاری ندارد و حرفی نمی‌زند و چانه‌زنی ما را گوش نمی‌دهد اما وقتی که کارگران ،مهندسین و مدیران صنعت نفت ما قادر هستند ظرف چند ماه از روز اجرایی شدن برجام که  هم اسرائیل و هم یکی از کشورهای منطقه که آن هم در حال طی کردن مسیر اشتباه است، سیاه پوش شدند تا امروز در اوپک و غیر اوپک که در حال چانه زنی برای کاهش تولید هستند، حدود ۱۰ ماه گذشته اما تولید نفت ما از یک میلیون بشکه به دو میلیون ۳۰۰ بشکه رسیده است. این قدرت است و از ما دعوت می‌شود و ما چانه زنی می‌کنیم که ما چقدر تولید کنیم و دیگران چقدر تولید کنند. 

حسن روحانی با اشاره به روزهای آغازین دولت یازدهم گفت: اولین جلسه ما با بخش کشاورزی به خاطر گزارش‌های مختلفی بود که از ذخایر گندم در استان‌های مختلف می‌رسید و موجب شده بود کمی نگران شوم. به طور مثال گزارشی از یک استان رسید که فقط سه روز ذخیره گندم وجود دارد. ما در آن زمان با مشکلات عدیده‌ای مواجه بودیم. بار گندم داخل کشتی روی آب بود و ارز لازم برای ترخیص آن نداشتیم. همین مشکلات باعث شد که وزارت کشاورزی با اراده و مستحکم‌تر حرکت کند. 

وی ادامه داد: آقای حجتی در اولین جلسه خود با ما اعلام کرد که علت عمده مشکلات ما در بخش کشاورزی به خاطر نرسیدن کود است و درخواست کرد که ارز لازم برای ورود کود و بذر اختصاص یابد و گفتند اگر تا پایان شهریور این اقلام به دست ما نرسد در آخر سال محصولی نداریم. 

روحانی در ادامه گفت: حجتی جزو وزرای پرکار، با ایمان و مخلص ما است. ما هم به تخصص و هم تجربه نیاز داریم و بزرگترین توفیق دولت آن است که آدم‌های دلسوز، متخصص را دور یک میز جمع کند. همانطور که دعا می‌کنیم خدا از آسمان روزی ما را نازل کند دعا می‌کنیم که خداوند یک مقدار انصاف برای منتقدان نازل کند تا منصفانه‌تر حرف بزنند.

وی افزود: اولین جلسات ما راجع به تامین گندم بود تا مردم در این زمینه مشکلی نداشته باشند. وقتی ما در بخش گندم خودکفا باشیم لازم نیست به دیگران محتاج باشیم و زحمات و مشقت‌های ورود گندم را نداریم. در این سال‌ها قدم‌های خوبی برداشته شد و آمار نشان دهنده تلاش کشاورزان و برنامه‌ریزی خوب مسئولین است. تولید مواد غذایی ما در سال ۹۲ که ۹۷ میلیون تن بود امسال به ۱۱۷ میلیون تن رسیده است. یعنی ۲۰ میلیون تن به تولید ما ا ضافه شده است.  این به معنای برنامه‌ریزی درست و خوب ما است. در آبان ماه ۸۳ در دولت اصلاحات ما جشن خودکفایی گندم گرفتیم و آقای خاتمی اعلام کرد ایران بعد از ۴۰ سال به خودکفایی گندم رسید اما در سال‌های بعد دوباره به واردات گندم محتاج شدیم. در سال ۸۰ ما نیاز به واردات ۶.۷۷ میلیون تن گندم داشتیم در سال ۸۳ خودکفا شدیم اما دوباره در سال ۸۸ به واردات ۶.۷۷ میلیون تن محتاج شدیم. 

وی در ادامه تصریح کرد: پیشرفت در یک سال مهم است اما مهمتر از آن تداوم در پیشرفت است. اگر در یک سال در بخش کشاورزی پیشرفت داشته باشیم و در یک سال پیشرفت نکنیم خوب نیست. رشد باید ادامه داشته باشد.

رییس جمهور گفت:‌ در سال ۹۴ کشاورزی به دادمان رسید. اگر کشاورزی نبود رشد ما احتمالا منفی می‌شد زیرا بخش کشاورزی با رشد ۵.۴ درصدی کمک بزرگی به ما کرد و معلوم شد قیمت نفت در بخش کشاورزی خیلی زیاد تاثیرگذار نیست. امیدوارم امسال ما رشد بالای ۵ درصد و بیش از آن را داشته باشیم و بخش کشاورزی هم رشد ۵ درصد و بیش از آن را داشته باشند.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: