کد خبر: ۶۹۶۱۰۷
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۹
تعداد بازدید: ۳۴۶
نوسانات اخیر موقتی هستند و به بحرانی اقتصادی نمی‌انجامند
«دو تا سه هفته پیش دولت ایران گفته بود که کاهش ارزش ریال در برابر دلار موقتی خواهد بود و پس از آن ریال بار دیگر تقویت خواهد شد. اوایل این هفته گزارش شد که تهران تصمیم گرفته است تا با تبدیل واحد پولی خود از ریال به تومان ارز واحد پول ملی اش را افزایش دهد.»
علت اصلی کاهش ناگهانی ارزش ریال در برابر دلار چه بود؟‌به گزارش خبرداغ،خبرگزاری روسی «اسپوتنیک» با انتشار گزارشی اشاره می‌کند که این هفته ارزش واحد پول ملی ایران بیشترین میزان کاهش را در سال جاری داشت. این خبرگزاری درباره علت این موضوع می‌نویسد: «اقتصاددانان می‌گویند که این وضعیت عادی است و افت ارزش ریال ارتباطی به عوامل خارجی ندارد.»

 این خبرگزای می‌افزاید: «دو تا سه هفته پیش دولت ایران گفته بود که کاهش ارزش ریال در برابر دلار موقتی خواهد بود و پس از آن ریال بار دیگر تقویت خواهد شد. اوایل این هفته گزارش شد که تهران تصمیم گرفته است تا با تبدیل واحد پولی خود از ریال به تومان ارز واحد پول ملی اش را افزایش دهد.»



«هوشیار رستمی» اقتصاددان در این‌باره به اسپوتنیک می‌گوید که وضعیت کنونی مشابه وضعیتی است که در سال ۲۰۱۶-۲۰۱۵ میلادی روی داده بود و در اواخر سال ارزش دلار به میزان ۳۰۰ تومان کاهش یافت و از ۳.۷۳۷ تومان به ۳.۴۷۲ تومان رسید. او اشاره کرد که وضعیت مشابهی نیز در سال جاری به وجود  خواهد آمد.»

اسپوتنیک در ادامه می‌افزاید: «دلایل اصلی افزایش قیمت دلار در برابر ریال ایران را می‌توان به دو عامل اصلی ارتباط داد یکی تغییرات فصلی و دیگر عوامل داخلی. واقعیت آن است که حوادثی چون سانحه قطار در ایران، مجموعه حملات در عراق به زائران عمدتا ایرانی، برگزاری مراسم اربعین همگی مجموعه عواملی هستند که بر نرخ مبادلات ارز به ویژه دلار تاثیرگذار هستند.»

اسپوتنیک اشاره می‌کند برخی از اقتصاددانان باور دارند که دولت ایران باید بر نرخ ارز مبادلاتی کنترل اعمال کند. آنان می‌گوید که نرخ ارجح بین ۴ هزار تا ۴۵۰۰ تومان است.

این خبرگزاری در ادامه می‌افزاید: «نرخ ارز مبادلاتی تاثیرپذیر از سایر عوامل از حمله دستکاری نرخ از سوی شرکت‌های بزرگ نیز می‌باشد. علیرغم آن‌که در فاصله سال ۲۰۱۴ میلادی تا مارس ۲۰۱۶ نرخ دلار در بازار جهانی نزدیک به ۱۴ درصد افزایش داشت، ایران وضعیت در بازار ارز را کنترل کرد. با این حال به نظر رستمی چندین عامل وجود دارند که می‌توانند نرخ را دلار مبادلاتی تغییر دهند. او در این‌باره می‌گوید: «تحت فشار سیاسی، بانک مرکزی احتمال مداخلات در مبادلات بازار برای کاهش نرخ دلار مبادلاتی را آغاز خواهد کرد. با این حال، در آینده نزدیک نرخ واقعی به احتمال زیاد ثابت باقی خواهد ماند. نوسانات اخیر نمی توانند به بحران اقتصادی در ایران منجر شوند.»

منبع:آفتاب
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: