
به گزارش
خبرداغ به نقل از ایسنا: کارشناس اداره کل نظارت و ارزیابی فرآوردههای
خوراکی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: مصرف کنندگان برای
اطمینان از سلامت زعفران، باید آن را از فروشگاههای معتبر خریداری کنند و
به مشخصات برچسب که شامل تاریخ تولید، انقضاء، پروانه ساخت، آدرس واحد
تولیدی همراه با شماره تماس و آرم سازمان غذا و دارو است، دقت کنند.
مهندس مینو حاجیان افزود: زعفران در معرض تقلبهای زیادی قرار میگیرد. این محصول از پرچم گلهای گیاه زعفران تهیه میشود.
حاجیان
اظهار داشت: برای تقلب در زعفران از پرچم گیاه گل رنگ و گیاهان مشابه
استفاده می کنند و آن را با زعفران مخلوط میکنند و عدهای دیگر از
ریشکهای اطراف ذرت استفاده کرده و آن را با رنگهای مصنوعی به رنگ زعفران
در میآوردند. ریشک ذرت مستقیم ولی پرچم زعفران انحنا دارد. سرشاخههای
کلاله زعفران سه شاخه و قسمت بالای آن شیپوری بوده که هر چه پایینتر
میآید، باریکتر میشود. همچنین زعفران دارای مقداری طعم تند است.
کارشناس
اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آرایشی و بهداشتی سازمان
غذا و دارو ادامه داد: چنانچه زعفران پورد شده باشد اصالت آن تنها با
دستگاه های آزمایشگاهی قابل تشخیص است. زعفران بویژه بعد از آسیاب شدن باید
دور از نور و رطوبت و در جام شیشهای نگهداری شود؛ زیرا با توجه به اسانس
(مواد معطر) زعفران قابل تبخیر شدن است. در صورت نگهداری نامناسب به مرور
زمان اسانس آن تبخیر شده و از اثرات دارویی و طعم و مزه آن کاسته میشود و
مرغوبیت آن از دست میرود.
حاجیان خاطر نشان کرد: مصرف کنندگان
زعفران در زمان خرید زعفران باید به نوع بسته بندی و مشخصات درج شده بر روی
بسته ها، از جمله داشتن شماره پروانه ساخت و پروانه بهره برداری ازسازمان
غذا و دارو، تاریخ تولید و انقضاء و آدرس کارخانه تولید کننده توجه کنند.
بنابر
اعلام روابط عمومی سازمان غذا و دارو، وی تصریح کرد: پودرهای مشابه زعفران
که در اماکن مختلف از جمله به صورت دستفروشی در متروها با قیمت های بسیار
پایین به فروش می رسند و برخی از مردم اقدام به خریداری از آن ها می کنند و
فاقد پروانه ساخت و مشخصات برچسب گذاری هستند، به هیچ عنوان مورد تأیید
نیستند. این پودرها کاملا تقلبی و از رنگ های شیمیایی تشکیل شده اند.
کارشناس
اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آرایشی و بهداشتی سازمان
غذا و دارو در پایان گفت: مصرف کنندگان برای اطمینان از سلامت زعفران، باید
آن را از فروشگاه های معتبر خریداری کنند و به مشخصات برچسب که شامل تاریخ
تولید، انقضاء، پروانه ساخت، آدرس واحد تولیدی همراه با شماره تماس و آرم
سازمان غذا و دارو می باشد دقت کنند. بسته بندی محصولات تقلبی فاقد مشخصات
کامل و صحیح تولید کننده است.