کد خبر: ۶۸۴۲۳۹
تاریخ انتشار: ۰۶ مهر ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۰
تعداد بازدید: ۷۶۴
قائم مقام و معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به اینکه فروش اوراق قرضه برای جبران بدهی بیمه‌ها به نفع مردم است، از حمایت مالی وزارت بهداشت از زوجین نابارور خبر داد و گفت: آمبولانس دولتی بیمار را فقط به بیمارستان دولتی می‌برد.
به گزارش خبرداغ به نقل از خبرگزاری تسنیم: دکتر ایرج حریرچی - قائم مقام و معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بیستمین نشست خبری سخنگو با اصحاب رسانه که هر دو هفته یکبار در ستاد مرکزی وزارتخانه برگزار می‌شود، با اشاره به اینکه طرح تحول سلامت مهمترین پروژه اجتماعی دولت محسوب می‌شود، اظهار داشت: دولت حتماً اعتبارات لازم را برای تامین هزینه‌های طرح تحول سلامت از جمله بدهی بیمه‌ها پرداخت خواهد کرد.

*فروش اوراق قرضه برای جبران بدهی بیمه ها به نفع مردم است

قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با وجود بهره اوراق قرضه، توزیع و فروش 8 هزار میلیارد تومان اوراق برای جبران بدهی بیمه‌ها
به نفع سلامت مردم است.

وی افزود: با توجه به بدهی هشت هزار میلیارد تومانی بیمه ها به وزارت بهداشت با لایحه دولت و مصوبه مجلس قرار است به زودی همین میزان اوراق قرضه به فروش برسد و با وجود بهره آن برای ادامه خدمات بیمارستانهای دولتی ضروری است.

حریرچی ادامه داد: فروش اوراق قرضه برای جبران کمبود بودجه دولت‌ها، یکی از روش‌های منطقی است که در کشورهای مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد و اکنون برای جبران بدهی بیمه‌ها پس از کار کارشناسی در دولت و مجلس به تصویب شورای نگهبان نیز رسیده است و بر اساس خرد جمعی این تصمیم گرفته شده است.

وی گفت: مشخص است که با توجه به تورم و نرخی بهره ای که سازمان مدیریت و وزارت اقتصاد تعیین می‌کنند، این رقم هشت هزار میلیارد تومان به صورت تدریجی در اختیار بیمه‌ها قرار می‌گیرد تا بدهی خود را به بیمارستانهای وزارت بهداشت و داروخانه‌ها که از حدود پاییز سال گذشته باقیمانده است، پرداخت کنند.

حریرچی درباره علت بدهی بیمه‌ها به وزارت بهداشت گفت: علت آن بیمه شدن حدود 10 میلیون نفر فرد بیمه نشده بود که اعتبار آن از قبل پیش بینی نشده بود و فقط در سال 94، بیمه شدن این افراد سه هزار و 600 میلیارد تومان برای بیمه‌ها بار مالی داشت.

وی افزود: اوراق قرصه هشت هزار میلیارد تومان اوراق قرصه اسلامی است و بهره آن معقول است و اجرای آن مکانیزم اقتصادی خاص خودش را دارد و به قرار است به صورت اوراق قرضه بزرگ در بازار پولی کشور عرضه شود.

حریرچی با تاکید بر اینکه این تصمیم حاصل خرد جمعی بوده افزود: وقتی کل نظام تصمیم گرفت در یک حرکت اجتماعی بزرگ، 11 میلیون نفر جدید بیمه شوند تنها در سال 94، به میزان 3600 میلیارد تومان هزینه جدید ایجاد شد که با تصمیم معاون اول رئیس جمهور و دولت، تصمیم گرفته شد این هزینه به همراه سایر بدهی‌های بیمه سلامت ایرانیان با اوراق قرضه تسویه شود.

معاون کل وزیر بهداشت ادامه داد: وقتی تورم در کشور وجود دارد، نباید انتظار داشت که بازپرداخت اوراق قرضه بدون هیچ بهره ای انجام شود.

تشریح روش‌های پرداخت در نظام سلامت

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: روش پرداخت به افراد به صورت حقوق، حقوق بههمراه پاداش، کارانه و سرانه و روش پرداخت سازمان‌های ارائه کننده خدمت به اشکال بودجه‌ای، در ازای ارائه خدمات، بستری یا از طریق گروه‌های تشخیصی مرتبط صورت می‌پذیرد.

وی در ارتباط با روش‌های پرداخت در نظام سلامت اظهارداشت: این مسئله به دو روش پرداخت به افراد و پرداخت از طریق سازمان‌های ارائه کننده خدمت مثل بیمارستان‌ها صورت می‌پذیرد.

وی افزود: روش پرداخت به افراد به صورت حقوق، حقوق به همراه پاداش، کارانه و سرانه و روش پرداخت سازمان‌های ارائه کننده خدمت به اشکال بودجه‌ای، در ازای ارائه خدمات، بستری و یا از طریق گروه های تشخیصی مرتبط صورت می‌پذیرد.

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: در تمام دنیا گفته می‌شود که بهترین مدل پرداخت برای خدمات سرپایی و سطح یک، سرانه است و برای بیمارستان بهترین روش، استفاده از گروه‌های مرتبط تسخیصی است.

حریرچی با بیان اینکه نظام پرداخت بر اساس کارانه یا فی‌فور سرویس مشکل ذاتی تقاضای القایی دارد، گفت: در بازار پزشکی اصلی ترین مشکل بین خدمت گیرنده و دهنده عدم تقارن اطلاعات و دانش است. در کشور آمریکا فی فور سرویس شایع است و بیمار تصور می‌کند‌ و پزشک می‌خواد از آن سود بگیرد.

*پس از طرح تحول سلامت تقاضای القایی معنادار نداشته ایم

سخنگوی وزیر بهداشت با اشاره به عدم ایجاد تقاضای القایی معنادار بعد از اجرای طرح تحول سلامت افزود: مراجعات مردم بعد از طرح تحول سلامت فقط چهار درصد افزایش یافت که از این مقدار، تنها 2.8 ناشی از تقاضای القایی بوده که نشان می‌دهد این مقدار تقاضای القایی اصلا معنی دار نبوده است.

وی با بیان اینکه یکی از اتهاماتی که به وزارت بهداشت و طرح تحول سلامت انجام می‌شود ایجاد تقاضای القایی است، گفت: تقاضای القایی یکی از خصوصیات ذاتی نظام‌های پرداخت در ازای خدمت است.

حریرچی با تاکید بر اینکه طرح تحول سلامت موجب افزایش تقاضای القایی به صورت معنی دار نشده، تاکید کرد: از 15 اردیبهشت سال 93 و آغاز طرح تحول سلامت تا 15 اردیبهشت 94، مراجعات مردم به بیمارستان‌های دولتی هشت درصد افزایش یافت که البته در بعضی بیمارستان‌ها همراه با مقداری نوسان به 17 درصد هم رسید اما بر اساس پژوهش انجام‌شده، این مقدار فقط چهار درصد بوده است.

وی با اظهار اینکه 1.2 درصد از این چهار درصد، ناشی از رشد جمعیت بوده، افزود: سه دهم درصد تا چهار دهم درصد آن ناشی از افزایش سن جمعیت کشور بوده و 105 درصد آن نیز ناشی از مراجعه بیماران از بیمارستان‌های خصوصی و تامین اجتماعی به بیمارستان‌های دولتی بوده است.

حریرچی تاکید کرد: تقاضای القایی در هر دو بخش بستری و سرپایی وجود دارد ولی ما سعی می کنیم بخش بستری را کنترل کنیم.

*آمبولانس دولتی بیمار را فقط به بیمارستان دولتی می‌برد

حریرچی در بخش دیگری با تشریح روش کار اورژانس‌های پیش بیمارستانی تصریح کرد: سیستم ما منحصر به بیمارستان دولتی است و آمبولانس‌ها با توجه ترافیک جاده‌ها و طول مسیر و ظرفیت خالی بیمارستان‌های اطراف محل حادثه، مرکز اورژانس و بیمارستان مورد نظر خود را برای انتقال بیمار انتخاب می‌کنند.

سخنگوی وزیر بهداشت اضافه کرد: بعد از انتقال بیمار به بیمارستان دولتی، خانواده بیمار می‌توانند او را به بیمارستان خصوصی منتقل کنند اما این امکان وجود ندارد که آمبولانس دولتی، بیمار را به بیمارستان خصوصی ببرند.

*حمایت مالی از زوجین نابارور

وی در ادامه به موضوع ناباروری و هزینه های درمان آن اشاره کرد و گفت: بر اساس ابلاغ وزارت بهداشت، 85 درصد هزینه‌های درمان ناباروی در مراکز دولتی را پرداخت می‌کنیم. ضمن اینکه برای درمان به روش IVF نیز یک میلیون و 700 هزار تومان تقبل می‌کنیم.

حریرچی با اشاره به اینکه در حدود دو میلیون زوج نابارور در کشور وجود دارد، افزود: 35 درصد این افراد نیازمند درمان‌های پیشرفته هستند. از همین رو، در 24  مرکز دولتی و 38 مرکز خصوصی، حمایت‌های مالی از زوجین نابارور انجام می‌شود.

سخنگوی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه این بخشنامه از سوی وزارت بهداشت به مراکز درمان ناباروری ابلاغ شده است، گفت: با بیمارستان‌های دارای مراکز درمان ناباروری که این بخشنامه را نادیده بگیرند، برخورد می‌کنیم.

*روش‌هاى کاهش خطاى درمانى پیچیده است

حریرچى در پاسخ به سوال یکى از خبرنگاران مبنى بر خبر وزارت بهداشت در فروردین ماه براى تشکیل کمیته خطاى پزشکى و سرانجام این کمیته، گفت: این کمیته متشکل از معاونت‌های اصلی بهداشت، درمان، آموزش،پرستاری، توسعه، غذا دارو و سایر معاونت‌ها است که حدود 100 شورای معاونین دارد.

قائم مقام وزیر بهداشت ادامه داد:‌ با توجه به اینکه موضوع خطاهای پزشکی بسیار مهم است، وزارت بهداشت بتواند اقدامات اساسی را در دوره باقیمانده دولت انجام دهد.

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد:‌ انجام برنامه‌های تحقیقاتی برای اینکه میزان واقعی خطاهای درمانی روشن شود، از جمله اقداماتی است که در این کمیته مورد توجه قرار گرفته و با سازمان بهداشت جهانی نیز برای این کمیته گروه‌هایی را تشکیل داده‌ایم.

به گزارش وزارت بهداشت - حریرچی با بیان اینکه ناظر مستقیم این کمیته وزیر بوده و خودش هم نیز در تمامی جلسات حضور خواهد داشت، گفت: بر اساس برنامه معاونت آموزشی
راه‌های پیشگیری از خطاهای پزشکی در دروس دانشجویان گنجانده خواهد شد و در حال حاضر این موضوع تصویب شده است.

*واگذاری بیمارستانها به تامین اجتماعی

حریرچی در مورد اینکه گفته می‌شود وزارت بهداشت قرار است بیمارستان‌های خود را به تأمین اجتماعی واگذار کند، گفت: در بیمارستان‌ها نقش اصلی وزارت بهداشت تولیت است، البته در سیاست کلی نظام سلامت ارائه خدمات در ماده انتهایی بند 7 ارائه خدمات به سه بخش دولتی، عمومی و خصوصی تقسیم شده و فعالیت بخش دولتی را منع نکرده است.

وی با تأکید بر اینکه مایلیم بیمارستان‌هایمان با تمامی بودجه‌های مستقیم و غیر مستقیم به کسانی که بتوانند، واگذار کنیم، افزود: هر ارگان خصوصی، دولتی و ... که بیمارستان‌ها را تحویل بگیرد و با همین تعرفه و میزان خدمت، خدمات را ارائه دهد ما بودجه و سوبسید لازم را به آنها ارائه می‌دهیم.

سخنگوی وزارت بهداشت اضافه کرد:‌ این که طرف‌های دیگر تا کنون تمایلی در این زمینه داشته باشند را ندیده‌ایم، البته در برنامه ششم هم تکالیفی را داریم ایجاد می‌کنیم که بیمارستان‌ها را از وابستگی مستقیم وزارت بهداشت رها کنیم.

وی گفت: این مسئله پیشنهاد دولت نیز بوده و مجلس هم مسائلی را به آن افزوده است. البته اینکه بخش خصوصی و یا سایر ارگان‌ها تاکنون خیلی فعالانه در این زمینه وارد نشده‌اند را می‌توان ناهمگون بودن قیمت تمام شده بیمارستان‌ها با تعرفه‌های فعلی دانست.

سخنگوی وزارت بهداشت خاطر نشان کرد:‌البته ما به دنبال ایجاد راه حل‌هایی در این زمینه هستیم تا بخش‌های دیگر متمایل به تحت پوشش قرار دادن بیمارستان‌ها باشند.

*یکی از دستاوردهای مهم دولت یازدهم، پرونده الکترونیک سلامت

حریرچی گفت: یکی از دستاوردهای مهم دولت یازدهم، تهیه برنامه الکترونیک سلامت است. در حال حاضر هیچ مانعی برای آن وجود ندارد و ما تنها با یکسری مشکلات همچون پوشش اینترنتی و غیره مواجه هستیم اما نمی‌شود به کل طرح ایراد گرفت. یکی از مشکلات ما این است که سیستم‌های ارائه کننده خدمت ثبات ندارند، سرعت ما در 6-7 ماه اجرای این طرح فوق‌العاده بوده است و الان به کمک بعضی سیستم‌های جمع‌آوری اطلاعات در حال تکمیل داده‌های خود هستیم، این طرح بسیار خوب پیش می‌رود.

وی گفت: سعی نکنیم با دیدن یکسری اشکالات کوچک یک طرح خوب و بزرگ را زیر سوال ببریم بلکه همگی به رفع نقایص طرح کمک کنیم.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: مسائل فرهنگی دکمه‌ای نیست که با یک اشاره به طور کامل اجرا شود، نیاز به فرهنگ‌سازی دارد.

سخنگوی وزارت بهداشت در خصوص طرح ممنوعیت دخانیات در اماکن عمومی، گفت: اماکن عمومی تعریف دارد و نحوه نظارت بر آنها مشخص است مثلاً ما هیچگاه ادعا به جمع‌آوری از سطح پارک‌ها نکردیم زیرا ارگان مسئول باید اقدامات لازم را با توجه به مصوبه انجام دهند البته نظارت مستقیم در این طرح بر عهده ما است.

وی گفت: برای رسیدن به این هدف مهمترین وسیله افزایش مطالبات اجتماعی است. هیچ دولتی با جریمه و مأمور گذاشتن نمی‌تواند جلوی آن را بگیرد بلکه باید در محیط‌های اجتماعی مطالبات مردمی به وجود آید همچون بستن کمربند ایمنی که فرهنگ ایمنی مردم بالا رفت. اجرای طرح جلوگیری از مصرف قلیان در اماکن عمومی نسبت به گذشته بهتر شده اما به ایده‌آل نرسیده است.

حریرچی بدهی برخی بیمارستان‌های دولتی به شرکت‌های پخش دارو را تأیید کرد و گفت: وزارت در صورت کمبود بودجه و پول به کارانه پزشکان و شرکت‌های دارویی فشار می‌آورد. هم اکنون بیمه‌های ما به بیمارستان‌های دولتی بدهکارند، بیمارستان‌های دولتی به شرکت‌های پخش و شرکت‌های پخش به تولیدکننده دارو این یک چرخه است.

وی در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه بیمارستان رسول اکرم (ص) از بهمن ماه تاکنون هزینه غذا، لباس و ... کادر درمانی خود را پرداخت نکرده است و دانشگاه ایران در پاسخ به این عدم پرداخت اذعان می‌کند بودجه دست دانشگاه تهران است، گفت: این قضیه درست است، کارانه‌ها دچار عقب‌افتادگی است، بیمارستان‌هایی داریم که از آذر ماه پول کادر درمانی خود را پرداخت نکردند اما از این موارد زیاد نیست. در این مورد هم دو دانشگاه می‌توانند با همدیگر موضوع را حل کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: