کد خبر: ۶۷۹۷۰۹
تاریخ انتشار: ۰۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۰
تعداد بازدید: ۵۲۵
بیماران مبتلا به سنگ کلیه مرتب باید مایعات و خوراکی هایی استفاده کنند که به دفع سنگ کلیه آنها کمک کند.
مبتلایان به سنگ کلیه لبنیات را با احتیاط مصرف کنندمحمد سام زاده متخصص ارولوژی و فوق تخصص پیوند کلیه گفت: با توجه به تشکیل سنگ کلیه از کلسیم، مصرف مواد لبنی حاوی این ماده، باعث بروز و تشدید سنگ کلیه به خصوص در افرادی که کلسیم بدن آن ها زیاد است، می شود.

سام زاده  با اشاره به ضرورت مصرف لبنیات برای بدن، ادامه داد: از آنجا که نمی توان بیماران را از مصرف این مواد منع کرد، باید با انجام اقداماتی دیگر در راستای کاهش ایجاد سنگ کلیه و تشدید آنضمن مصرف لبنیات گام برداشت.

سام زاده کاهش مصرف نمک و افزایش نوشیدن مایعات به خصوص آب را در کاهش سنگ کلیه موثر دانست و بیان کرد:مصرف نوشابه های گازدار، گوشت قرمز،افزایش وزن، کاهش فعالیت های بدنی، شرایط آب و هوایی و وجود ذرات معلق در هوا از عوامل تشدید کننده سنگ کلیه هستند.

وی تاکید کرد:سالمندان، مبتلایان به دیابت و کودکان گروه های خطر در معرض سنگ کلیه هستند و در صورت وجود سابقه سنگ سازی کلیه آن ها باید هر شش ماه یک بار به اورولوژیست مراجعه و تحت آزمایش های خاص قرار بگیرند.

سام زاده با اشاره به افرادی که کلیه های سنگ ساز دارند، تصریح کرد: این افراد باید با برنامه غذایی مناسب از بروز سنگ کلیه جلوگیری کنند (مثلادر طول روز شیر مصرف کنند ) چرا که پوکی استخوان بسیار خطرناک تر از سنگ کلیه است.

این متخصص اورولوژی به مصرف عرق کاسنی، عرق خار شتر و هندوانه برای کاهش سنگ کلیه اشاره  و اظهار کرد:  اندازه سنگ کلیه بین 5 تا 6 میلی متر است و با کنترل وزن و انجام فعالیت ها می توان سنگ کلیه را دفع کرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: