به گزارش خبرداغ به نقل از خبرآنلاين، دبیر سابق هیات مدیره انجمن بیماران کلیوی کشور گفت: با توجه به این که بیماریهای کلیوی، از پرهزینهترین بیماریها در تمام دنیا به شمار میروند و حدود 10 درصد بودجههای بهداشت و درمان هر کشور صرف دارو و درمان این بیماران می شود باید برای پیشگیری از بیماریهای کلیوی در کشور اقدامات اساسی و بنیادی صورت گیرد.
داریوش آرمان با اعلام این خبر و با اشاره به پیش بینی وزارت بهداشت مبنی بر دوبرابر شدن تعداد بیماران کلیوی طی 10 سال آینده گفت: بی تردید تحقق این آمارها بسیارنگران کننده است. به همین خاطر دست اندرکاران مربوطه در بخش های دولتی و غیردولتی بايد برای ارتقای سلامت مردم و آگاهی بخشی به عموم افراد جامعه برای پیشگیری ازاین بیماری خاموش برنامه ریزی های جدی، هدفمند و در عین حال میان مدت و بلند مدت داشته باشند.
وی تأکید کرد: بنابراین باید حرکت های جدی در کاهش روند رو به رشد این بیماری ها و همچنین تأمین خدمات مختلف مورد نیاز برای این گونه بیماران صورت گیرد.
عضو سابق هیات مدیره انجمن بیماران کلیوی کشور خاطرنشان کرد: با توجه به این که برنامههای پیشگیری جدی و منسجم در کشور به چشم نمی خورد، به نظر می آید با توجه به پیش بینی های وزارت بهداشت، تا 10 سال آینده شاهد سیر افزایشی بیماری های کلیوی نسبت به وضعیت موجود باشیم.
وی هشدار داد: بنابراین به نظر می رسد تا 10 سال آینده تعداد بیماران مبتلا به نارسایی پیشرفته (نیازمند دیالیز و پیوند) که در حال حاضر حدود 80هزار نفر هستند به عدد 150هزار نفر برسد.
آرمان خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی برای پیشگیری از بیماری های حاد کلیوی در کشور نیازمند برنامه ریزی های کلان مدیریتی و کارشناسی از سوی مسئولان و دست اندرکاران وزارت بهداشت و حتی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی هستیم تا انشالله در آینده شاهد رشد حداقلی تعداد بیماران دچار نارسایی کلیوی باشیم.