نشست خبری محمدباقر نوبخت، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره قانون بودجه سال 1395، برنامه ششم توسعه و اقتصاد مقاومتی با حضور خبرنگاران در ساختمان سازمان برنامه و بودجه آغاز شد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه ضمن تبریک روز خبرنگار به اصحاب رسانه، به دستاوردهای برجام اشاره کرد و گفت: در سه ماهه امسال توانستیم روزانه 2 میلیون و 568 هزار بشکه نفت تولید و صادر کنیم که این عدد نسبت به قبل دو برابر شده است. آیا کسی هست که بگوید ما تحریم نفتی را رفع نکردیم و تولید و صادرات نفتی را افزایش ندادهایم؟
وی با طرح این سئوال که "امروز اگر برجام نبود چه میشد؟"، گفت: انتظار ما از فرصتهای پسابرجام محدود به این نیست که چقدر از داراییهای بلوکهشده آزاد خواهد شد. بخش دیگری فرصتهای سرمایهگذاری خارجی است. البته ممکن است برخی بگویند نتیجه رفت و آمدهای هیأتهای خارجی به کشور و مذاکره با آنها چه شد.
نوبخت در ارتباط با سرمایهگذاریهای خارجی در دوران پسابرجام، ضمن ارائه آمار مقایسهای در سالهای 93، 94 و 95، افزود: سال 93، مبلغ 920 میلیون دلار سرمایهگذاری مستقیم خارجی داشتهایم. در سال ۹۴ نیز در ۶۳ طرح در مجموع ۶ میلیارد و ۷۱۱ میلیون دلار سرمایه گذاری مستقیم خارجی صورت گرفته است. بعد از اجرای برجام و در سهماهه پایانی سال 94، 28 طرح به مبلغ 2 میلیارد و 873 میلیون دلار و در چهار ماه و نیم سال جاری نیز 38 پژوه به مبلغ 2 میلیارد و 295 میلیون دلار سرمایهگذاری شده است که جمعاَ سرمایهگذاریهایی که نهایی، تصویب و منجر به صدور مجوز شده 66 پروژه به مبلغ 5 میلیارد و 168 میلیون دلار بوده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: این ۶۶ طرح عمدتا در بخشهای حمل و نقل، انرژیهای تجدیدپذیر، گردشگری، بازیافت، صنایع الکتریکی، غذایی و ماشین آلات بوده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه همچنین گفت: کشاورزی در سال گذشته رشد ٥.٥ درصدی داشته است و توانسته کمبودهای بخش صنعت را در رشد اقتصادی تا حدودی جبران کند. رشد اقتصادی در بخش کشاورزی میتواند متفاوت و بالاتر از سال گذشته باشد. تا امروز بیش از ١٠ میلیون و ١٥١ هزار تن گندم به ارزش حدود ١٢ هزار و ١٦٤ میلیارد تومان از کشاورزان خریداری شده است. از این رقم ٦٠٩٥ میلیارد تومان پرداخت شده و مابقی به زودی پرداخت می شود. همچنین حدود ٩٥ هزار و ٥٠٠ تن چای به ارزش ١٦٥ میلیارد تومان خریداری شده است.