کد خبر: ۶۷۵۴۳۲
تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۶
تعداد بازدید: ۳۶۰
مدیر گروه مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت که از ابتدای امسال تا پایان تیرماه 37 مورد مالاریا در استان شناسایی شده که فقط یک مورد از آن انتقال محلی بود و 36 مورد دیگر به عنوان مالاریای وارده و توسط اتباع بیگانه وارد استان شده است.
به گزارش خبرداغ به نقل از خبرگزاری ایرنا: مدیر گروه مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت که از ابتدای امسال تا پایان تیرماه 37 مورد مالاریا در استان شناسایی شده که فقط یک مورد از آن انتقال محلی بود و 36 مورد دیگر به عنوان مالاریای وارده و توسط اتباع بیگانه وارد استان شده است.
 
دکتر رضا صفری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار اظهار کرد: شهرستان بشاگرد از کانون های اصلی مالاریا در هرمزگان است که در گذشته 80 درصد مالاریا استان به این منطقه اختصاص داشت.
 
وی ادامه داد: اما در چند سال اخیر با اجرای برنامه پیشگیرانه و بیماریابی و درمان، ابتلا به مالاریا کاهش چشمگیری داشته به گونه ای که بشاگرد در سالجاری به عنوان منطقه عاری از مالاریا شناخته شده است.

صفری تصریح کرد: سال 1386با آغاز عوامل مداخله ای توسط تیم گروه مبارزه با بیماریها در هرمزگان و انجام اقدامات پیشگیرانه و همچنین ارتقاء عوامل توسعه ای از جمله برق رسانی ، تاُمین آب شرب و سایر امکانات رفاهی در مناطق دور افتاده به ویژه شرق استان بیماری مالاریا کاهش چشمگیری داشته است.

وی ادامه داد:از مهمترین چالش های پیش روی تیم مبارزه با بیماریها در برنامه حذف مالاریا، تردد غیر مجاز اتباع بیگانه، پراکندگی جمعیت به ویژه در شرق استان است.

وی با اشاره به اینکه حذف گونه های مختلف مالاریا از مهمترین اهداف برنامه حذف مالاریاست، گفت: در این برنامه، موارد ابتلا به این بیماری در هفت سال گذشته در هرمزگان کاهش چشمگیر داشته و از577 مورد ابتلا در سال 88 به 53 مورد در سال 94 رسیده است.

صفری با بیان اینکه بیماری انگلی مالاریا به عنوان یکی از موارد مهم بهداشتی در کشورهای گرمسیری شناخته می شود، یادآورشد: اگر چه نزدیک به 60 سال از آغاز طرح موسوم به ریشه کنی مالاریا در کشور می گذرد اما این بیماری همچنان در استان های جنوب و جنوب شرق کشور وجود دارد که عزم جدی مسئولان در حمایت از طرح ملی حذف بیماری مالاریا را می طلبد .

وی تصریح کرد:با توجه به اینکه حذف مالاریا یک برنامه ملی است که به وزارت بهداشت محدود نمی شود، مدیریت ارشد استان های درگیر این بیماری و نهادهای مرتبط باید حساسیت و همکاری بیشتری در این زمینه داشته باشند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: