به گزارش خبرداغ به نقل از مهر،سیدضیاء هاشمی صبح امروز در نشستی مطبوعاتی که در این وزارتخانه برگزار شد. گزارشی از فعالیت هایی که در سال تحصیلی ۹۵-۹۴ در حوزه فرهنگی صورت گرفته ارایه داد و به برخی از برنامه ها در سال تحصیلی جدید اشاره کرد.
فیش حقوقی مسئولان وزارت علوم
معاون فرهنگی اجتماعی وزیر علوم در خصوص فیش حقوقی مسئولان وزارت علوم گفت: پیام ماجرای فیش های حقوقی که ایجاد شده، شفافیت است و ما هم از آن استقبال می کنیم. این باعث می شود درآمد مالی مسئولان شفاف شود، اما باید این شفافیت در چارچوب اخلاق و قانون صورت گیرد.
وی اضافه کرد: مسئولان وزارت علوم از شفاف سازی درآمدهایشان استقبال می کنند، چرا که اگر این شفاف سازی به وزارت علوم برسد رقم ها برعکس می شود و حس ترحم نسبت به مسئولان این وزارتخانه ایجاد خواهد شد.
هاشمی گفت: مسئولان دانشگاهی حقوق خود را از دانشگاه ها و بر اساس رتبه علمی می گیرند و به غیر از آن حق مسئولیت دریافت می کنند. طبق قانون دولت قبل وزیر علوم ۱.۶ دهم حق مسئولیت رئیس دانشگاه تهران را دریافت می کند و معاونان آن ۱.۳ دهم حق مسئولیت دریافت می کنند.
وی افزود: روسای دانشگاه ها نیز حدود چهار و نیم میلیون تومان که مبنای آن حقوق رئیس دانشگاه تهران است، دریافت می کنند. اما از ابتدای دولت یازدهم ۳۰ درصد از حق مسئولیت معاونان کم شده و حقوق آنها معادل روسای دانشگاهها و حدود چهار و نیم میلیون تومان شد؛ که به غیر از آن هیچ حقوق و مزایای دیگری دریافت نمی کنند.
انجام بیش از ۱۰۰ هزار فعالیت فرهنگی در یک سال گذشته
وی یادآور شد: از ابتدای سال ۹۴ تا اسفند ۹۴ بیش از صد هزار فعالیت فرهنگی در درگاه فرهنگی دانشگاه ها ما ثبت شده است. این حجم فعالیت در شرایطی است که بودجه فرهنگی دانشگاه ها رقم بزرگی نیست.
معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم ادامه داد: در لایحه بودجه کشور، ۴ هزار میلیارد تومان بودجه به دستگاه های فرهنگی اختصاص یافته است که تنها ۱۵ میلیارد آن در اختیار ستاد وزارت علوم قرار دارد، البته بودجه ای که برای برنامه های فرهنگی وزارت علوم لحاظ می کنند ۲۰ میلیارد تومان است اما تاکنون بیش از ۱۵ میلیارد تومان تخصیص نیافته است.
حضور ۱۵ هزار مجموعه دانشجویی فعال در دانشگاه ها
وی با بیان اینکه نزدیک به ۱۵ هزار مجموعه دانشجویی فعال در دانشگاه ها حضور دارند، گفت: ما امیدواریم با افزایش بودجه های فرهنگی سطح بالاتری از فعالیت های فرهنگی را به لحاظ کمی و کیفی ارائه دهیم.
رشد ۴۰ درصدی نشریات دانشجویی
هاشمی ادامه داد: از ابتدای مهر ۹۲ تا کنون کانون های فرهنگی و اجتماعی ۵۰ درصد، انجمن های علمی دانشجویی ۵۰ درصد، نشریات دانشجویی بیش از ۴۰ درصد رشد داشته اند و در طول کمتر از سه سال گذشته سه جشنواره ملی توسط انجمن های علمی برگزار شده است. همچنین جشنواره نشریات دانشجویی که بین آن وقفه ای به وجود آمده بود دوباره برگزار شد.
اجرای برنامه های ابتکاری فرهنگی
معاون فرهنگی اجتماعی وزیر علوم با بیان اینکه معاونت فرهنگی وزارت علوم چندین برنامه ابتکاری فرهنگی نیز برگزار کرده است، گفت: از جمله این برنامه ها می توان به نهضت رضوی اشاره کرد که در سال گذشته ۱۶ جشنواره ملی فرهنگ رضوی در دانشگاه ها برگزار شد که در حوزه های مختلف به ۲۹ جشنواره ارتقا یافته است.
وی به اردوهای راهیان نور دانشجویی اشاره کرد و گفت: رئیس ستاد راهیان نور دانشجویی در دانشگاه ها، رئیس دانشگاه است و از دانشگاه ها خواسته ایم علاوه بر حمایتی که ما انجام می دهیم خود نیز حمایت های را در راستای توسعه کمی و کیفی این اردوها داشته باشند