کد خبر: ۶۶۴۶۶۶
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۰۹
تعداد بازدید: ۶۵۳
صاحب‌نظران حوزه مسکن بر این باور هستند با افزایش قیمت مسکن، مالکان واحدهای مسکونی اجاره‌ای به منظور حفظ بازدهی دارایی خود، اقدام به افزایش اجاره‌بها می‌کنند.
به گزارش خبرداغ به نقل از روزنامه وقایع اتفاقیه: صاحب‌نظران حوزه مسکن بر این باور هستند با افزایش قیمت مسکن، مالکان واحدهای مسکونی اجاره‌ای به منظور حفظ بازدهی دارایی خود، اقدام به افزایش اجاره‌بها می‌کنند.

همچنین با افزایش شاخص تورم عمومی نیز مالکان به منظور حفظ قدرت خرید، اجاره‌بهای واحدهای مسکونی تحت مالکیت خود را افزایش می‌دهند. هر سال با شروع فصل نقل‌و‌انتقالات، میزان رهن و اجاره مسکن افزایش پیدا می‌کند، بنابراین در این دوران شاهد افزایش نرخ اجاره‌ها نیز هستیم اما اکنون دوگانگی در این بازار مشاهده می‌شود زیرا برخی معتقدند که در بازار رهن و اجاره همانند هر سال، شاهد افزایش نرخ‌ها خواهیم بود و بسیاری نیز عقیده دارند که بازار مسکن دیگر کشش افزایش قیمت را ندارد.

 رئیس اتحادیه مشاوران املاک معتقد است: رشد نرخ اجاره‌بها در امسال نسبت به سال گذشته، نباید بیشتر از 10 تا 15 درصد باشد؛ چون اتفاق خاصی مبنی بر رشد قیمت مسکن رخ نداده است. همچنین او کاهش نرخ سود بانکی را در اجاره‌بهای مسکن بدون تأثیر می‌داند اما پرسشی که وجود دارد، این است که به‌طور‌کلی کدام عوامل می‌توانند در اجاره‌بهای مسکن اثرگذار باشند؟

دراین‌باره علی قائدی، نماینده دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن گفت: در عموم کشورها میزان اجاره‌بها متأثر از شرایط بازار مسکن ازجمله میزان عرضه و تقاضای واحدهای اجاره‌ای و برخی از متغیرهای اقتصادی است.  او گفت: در کمتر کشوری اجاره‌بها به صورت دستوری تعیین می‌شود و در برخی از کشورها نیز که محدودیت‌هایی در بازار اجاره اعمال می‌کنند، محدودیت‌های اعمالی به لحاظ شرایط اقتصادی ازجمله میزان تغییر در قیمت مسکن و نرخ تورم عمومی است و در شرایط نرمال اقتصادی و در صورت نبود تغییرات گسترده در شرایط عرضه و تقاضا، قیمت مسکن و اجاره‌بها در میان‌مدت و بلندمدت به میزان نرخ تورم عمومی افزایش می‌یابد.

 او در ادامه گفت: بازار اجاره در ایران نیز عموما متأثر از دو متغیر قیمت مسکن و شاخص تورم عمومی است. با افزایش قیمت مسکن، مالکان واحدهای مسکونی اجاره‌ای، به منظور حفظ بازدهی دارایی خود اقدام به افزایش اجاره‌بها می‌کنند. همچنین با افزایش شاخص تورم عمومی نیز مالکان به منظور حفظ قدرت خرید، اجاره‌بهای واحدهای مسکونی تحت مالکیت خود را افزایش می‌دهند به‌طوری‌که در دو سال گذشته با‌توجه به کنترل تورم عمومی و ثبات در قیمت مسکن، صرف‌نظر از برخی تغییرات فصلی، شاهد ثبات نسبی در بازار اجاره نیز بوده‌ایم و اجاره‌بها در حدود نرخ تورم عمومی و کمتر افزایش یافته است. قائدی گفت: با‌وجود‌این تغییر در متغیرهای کلان اقتصادی نیز به صورت غیرمستقیم و از طریق ایجاد تغییر در قیمت مسکن و تورم عمومی، بر بازار اجاره و میزان اجاره‌بها تأثیر می‌گذارد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۶
0
0
آخرشم نتونستید یه راه حل درست و درمان برای مضل اجاره بهای مسکن و قیمت مسکن پیدا کنید . به نظربنده اجاره مسکن و قیمت آن را منطقه بندی نمایید و یا با ایجاد سامانه و کنترل و نظارت بر اجاره بها و قیمت مسکن و بازرسی دایم و مستمر از طریق سامانه و بازخواست مالک و جریمه (همانند راهنمایی و رانندگی) به نظم بخشیدن و سر و سامان دادن به این مهم روز به روز شاهد بالا بردن قدرت خرید و ریشه کنی اجاره گردیم و همه صاحب خانه شوند .
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: