در سال گذشته 440 میلیون متر مکعب از آب سدها برای احیای دریاچه ارومیه تخلیه شد و بر اساس آخرین برآوردهای صورت گرفته امسال 24 هزار میلیارد ریال اعتبار برای احیای دریاچه تزریق میشود که این عدد در سال گذشته حدود 11 هزار میلیارد ریال بوده است.
به گزارش آفتاب، بر اساس گفتههای کلانتری - رئیس ستاد احیای دریاچه ارومیه - سه میلیارد و 700 میلیون متر مکعب آب باید به دریاچه ارومیه ورود پیدا کند تا این دریاچه احیا شود که تاکنون بر اساس تمهیدات صورت گرفته مصرف آب کشاورزی 16 درصد کاهش یافته و این در صورتی است که 17 درصد راندمان محصول افزایش یافته است.
وی اتصال زرینه رود به سیمینه رود در کمتر از 9 ماه توسط مسئولان آذربایجان غربی و لایروبی آجی چای در کمتر از هشت ماه توسط آب منطقه ای آذربایجان شرقی را از دیگر اقدامات ستاد احیای دریاچه ارومیه دانست و افزود: گرچه 18 درصد بارش ها در 30 سال گذشته کاهش یافته اما بیش از 80 درصد علت خشکی دریاچه، سوء استفاده از آبهای جاری و تحقق نیافتن حق آبه دریاچه ارومیه است.
از سوی دیگر نیز حمید چیت چیان - وزیر نیرو - احیای دریاچه ارومیه را نزدیک دانست و اظهار کرد: با توجه به بارشهای مناسب در حوزه دریاچه ارومیه و همکاری شرکتها و سازمانهای متولی وزارت نیرو اقدامات وسیعی در حوزه دریاچه ارومیه صورت گرفت و میتوان گفت که هماکنون حال دریاچه ارومیه نسبت به سالهای گذشته بهبود خوبی پیدا کرده است.
به گفته وی با توجه به شرایط پیشرو میتوان به احیای دریاچه ارومیه در سالهای آینده امیدوار بود و باید گفت که برای این مساله 26 طرح در ستاد احیای دریاچه ارومیه تصویب شده است.
وزیر نیرو با بیان اینکه بخشی از این طرحها به عهده وزارت نیرو، بخشی به عهده وزارت جهاد کشاورزی و بخشی به عهده سازمان محیط زیست است، ادامه داد: در حال حاضر تمام این سازمانها با جدیت کار خود را انجام میدهند و وزارت نیرو نیز که بار سنگینی را بر دوش دارد رسالت اصلی خود را اتمام پروژه احیای دریاچه ارومیه میداند.
این گفتهها در شرایطی است که رییسجمهور مسأله احیای دریاچه ارومیه را به عنوان پروژهای ویژه که از ابتدا در دستور کار دولت قرار گرفته دانست و معتقد است که اگر این اقدام نبود، امروز شرایط نامناسبی در دریاچه ارومیه نداشتیم و قدم به قدم به سمت خطر پیش میرفتیم، اما با تلاش مسئولان تقریباً به حالت تثبیت در این زمینه رسیدهایم.
روحانی با اشاره به برنامهریزیهای دولت برای احیای تالابها و دریاچههای کشور، گفت: دریاچهها و تالابها از جمله دریاچه ارومیه، تنها مسألهای نیست که اختصاص به یک استان یا دو استان داشته باشد، بلکه موضوعی ملی و متعلق به همه کشور است.
ورود تمام مسوولان کشوری به موضوع احیای دریاچه ارومیه قطعا می تواند نویددهنده خبرهای خوش از این دریاچه باشد و به نظر میرسد که اگر کار به همین روال پیش برود شاهد احیای کامل دریاچه ارومیه خواهیم بود.
منبع: ایسنا