به گزارش خبرداغ به نقل از ایلنا، آیتالله صادق آملی لاریجانی صبح امروز در نشست مشترک مدیران قضایی و اداری استان تهران گفت: دستگاه قضایی براساس قانون اساسی وظایف مهمی دارد که اجرایی شدن آن اختیارات و وظایف مهم، بدون همراهی و تعامل دیگر نهادها ممکن نیست.
او با بیان اینکه قوه قضائیه علاوه بر عدالت باید از اقتدار، استقلال و کارآمدی برخوردار باشد، اظهار داشت: اگر قوه قضائیه اقتدار نداشته باشد، احکامش اجرا نمیشود. اگر استقلال نداشته باشد از یمین و یسار تحت فشار قرار میگیرد و اگر کارآمدی نداشته باشد به حد خواستهها و احکام خود دست نمییابد.
رئیس دستگاه قضا با تشریح شرایط لازم و مطلوب برای اجرای عدالت تصریح کرد: برای اینکه قوه قضائیه بتواند عدالت را اجرا کند، اولاً نیاز است دانش قاضی کامل باشد و از آگاهی کامل نسبت به قوانین برخوردار باشد. از سوی دیگر قاضی باید عدالت داشته باشد و در شرایط مهم و حساس نلغزد.
آملی لاریجانی با تاکید مجدد بر اینکه لازم است با قوای دیگر تعامل و همراهی داشته باشیم تا این امور پیش برود، خاطرنشان کرد: البته این تعامل باید بدون خدشه وارد شدن به استقلال قوا باشد. امروز نظام نیازمند این تعامل است و اگر وظیفه همه خدمترسانی است، باید همه دست به دست هم بدهیم تا امکان خدمترسانی فراهم شود.
او با بیان اینکه هماینک ما با دو مشکل مهم و اساسی کمبود نیروی انسانی و مشکلات فیزیکی روبرو هستیم، یادآور شد: بحث نیروی انسانی خود همراه با لوازمی است که از جمله آن تربیت آن است. در سال ۸۸ و ۸۹ برخی از مسئولان قضایی بحث نیاز جذب قضات را ضروری نمیدانستند اما امروز پس از گذشت ۵، ۶ سال قریب به چهار هزار قاضی به دستگاه قضایی اضافه شدهاند ولی با این وجود ما هنوز نیاز به جذب نیروی انسانی را احساس میکنیم و اگر آن تدبیر سابق وجود نداشت دستگاه قضا امروز با بحران روبرو بود.
رئیس قوه قضائیه ادامه داد: اینکه ما چقدر نیرو نیاز داریم مسئلهای است که باید دولت و مجلس را متقاعد کنیم تا آنها بودجه لازم را بدهند ما با وجود جذب ۴ هزار نفر با انباشت پرونده روبرو هستیم. در ارزیابی از زحمات مسئولان و قضات نباید خدایی ناکرده آن زحمات در محاق کمبودها نادیده گرفته شود. قضات ما بار ۱۵ میلیون پرونده را به دوش میکشند و این کار کمی نیست.
آملی لاریجانی با یادآوری رایزنیهای خود با مجلس و دولت برای جذب نیروی انسانی و در نظر گرفتن بودجه آن در برنامه ششم توسعه ابراز داشت: اما امسال برای جذب قاضی در برنامه ششم تلاش زیادی کردیم. افراد مختلفی را هم دیدیم، به قول معروف شاه را راضی کردیم، نخست وزیر و وزیر راضی نمیشدند. آنها هم راضی شدند اما مجلس اکنون دست ما را کوتاه کرده است. ما خواستارحداقل جذب چهار هزار قاضی هستیم تا الزامات قانون جدید دادرسی کیفری رعایت شود اما شرایط مهیا نیست.