کد خبر: ۶۵۳۷۲۳
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۲:۳۴
تعداد بازدید: ۱۵۸۷
اخیرا، دانشمندان ژاپنی نوعی باکتری پیدا کرده اند که می تواند به طور کامل پلی اتیلن ترفتالات (ماده اصلی سازنده اکثر ترکیبات پلاستیکی) را در هم بشکند.
کشف باکتری های پلاستیک خوار!
پلاستیک یک مشکل بزرگ جهانی است. انسان ها سالانه بیش از 300 میلیون تن پلاستیک تولید می کنند و متاسفانه به این راحتی ها نمی توان از شرشان خلاص شد. این محصولات در محیط زیست به این راحتی تجزیه نمی شوند و چند صد سال طول می کشد تا چنین حجمی از زباله به اجزای سازنده خود تبدیل شوند.

اما اخیرا، دانشمندان ژاپنی نوعی باکتری پیدا کرده اند که می تواند به طور کامل پلی اتیلن ترفتالات (ماده اصلی سازنده اکثر ترکیبات پلاستیکی) را در هم بشکند. این باکتری که Ideonella sakaiensis 201-F6 نام دارد، اخیرا یافت شده و می توان از آن برای تجزیه قطعات پلاستیکی درشت به پلی اتیلن ترفتالات بهره برد.

ایدئونلا ساکاینوسیس، PET را به ترکیب دیگری به نام MHET تبدیل می کند و سپس با آنزیم دیگری، آن را به قطعات سازنده PET در می آورد.

با این حال، آی. ساکاینوسیس یک معجزه برای بحران تولید زباله نیست. حداقل شش هفته طول می کشد تا این باکتری ها، یک لایه بسیار باریک از پلاستیک را کاملا تجزیه کنند. حالا تصور کنید با حجم 300 میلیون تن زباله سالانه چه باید کرد؟


در هر صورت، دانشمندان مشغولند تا با تغییر در ژنوم باکتری، این پروسه را سرعت بخشند و باکتری های دست کاری شده را وارد کار کنند. سویه های جدید این باکتری ممکن است راه حلی زیستی برای بحران زباله باشند.
منبع:شفاانلاین
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: